Home Άρθρα ΤΟ ZEΪΜΠΕΚΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ!!!
ΤΟ ZEΪΜΠΕΚΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ!!!

ΤΟ ZEΪΜΠΕΚΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ!!!

0
0

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Εκλογές ήταν και πάνε… Άντε σε πέντε χρόνια θα ζήσουμε πάλι μεγαλεία! Προσεύχομαι στο θεό των πετεινών μόνο να μην δούμε το Jurassic Park 4! Με το συμπάθειο, αλλά δεν θα το αντέξω!

Ήρθε η ώρα των μεγάλων αποχωρήσεων! Όσοι έχουν αυτογνωσία, έστω και με χρονοκαθυστέρηση πρέπει να πήραν το μήνυμα των ψηφοφόρων και να πάνε ταξιδάκι αναψυχής! Αλλιώς βλέπω την αποχή την επόμενη φορά να αγγίζει το 80%! Τέλος ότι είχαν να δώσουν στην πόλη το έδωσαν, τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους, τους αγαπάμε αλλά η πόλη χρειάζεται φρέσκα μυαλά και νέες ιδέες…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Πάμε τώρα στους νικητές και τους ηττημένους αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. Θριαμβευτής της εκλογικής αναμέτρησης δεν ήταν άλλος από τον Βαγγέλη Σίμο και τη Λαϊκή Συσπείρωση. Πήρε τη ρεβάνς για την ήττα του 2019. Και μιλάμε για τριπλή νίκη όχι για μία. Αθόρυβα και μεθοδικά! Χτύπησαν εκεί που οι άλλοι πονούσαν, όργσαν την Πετρούπολη, από σπίτι σε σπίτι, από κάτοικο σε κάτοικο! Κι αν μάλιστα λειτουργούσαν πιο σωστά και τα social media, θα μπορούσαν να έχουν κάνει μεγάλο πάταγο και από την πρώτη Κυριακή. Αλλά και το 28% που πήραν πανικόβαλε τον μοναδικό αντίπαλο που είχαν την φερόμενη Ενώμενη Πετρούπολη. Ερχόντουσαν στα mail και στο messenger των μελών της Λαϊκής Συσπείρωσης βιντεάκια, τα έβλεπαν και αντί να τα κάνουν share τα κρατούσαν κρυφά, όπως έκαναν παλιά με τον Ριζοσπάστη που το κρατούσαν διπλωμένο στη μασχάλη και στις τσέπες των σακακιών.
Στη δεύτερη Κυριακή βελτιώθηκαν αλλά και πάλι χρειάζονται ταχύρρυθμα μαθήματα στη νέα ψηφιακή εποχή. Το στοίχημα τώρα για τη δεύτερη θητεία του Σίμου είναι μεγάλο. Από το λόγο που εκφώνησε πριν τη δεύτερη Κυριακή άφησε ελπίδες ότι οι ορίζοντες του έχουν διευρυνθεί. Ο ίδιος μάλιστα είναι πιο ώριμος πια και η πόλη ελπίζει το κόμμα του λαού να αφουγκραστεί τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και να ανταποκριθεί σε αυτές. Να γίνει ο Πελετίδης της Πετρούπολης για αρχή και βλέπουμε…
Καθαριότητα, ασφάλεια, κυκλοφοριακό, παιδεία και υγεία είναι οι πρωταρχικές ανάγκες της πόλης, αλλά είναι οι συμβατικές υποχρεώσεις! Αυτά που πρέπει να κάνει δηλαδή χωρίς να περιμένει το ευχαριστώ. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να προχωρήσει τα έργα που υποσχέθηκε η προηγούμενη διοίκηση. Ανάπλαση λεωφόρου, ανάπλαση άλσους Αγίου Δημητρίου, ανάπλαση Θέατρου Πέτρας, ολοκλήρωση του σταδίου στην Αγία Τριάδα και ανέγερση του Δημαρχείου. Είτε πατώντας πάνω στα σχέδια και τις δεσμεύσεις της προηγούμενης διοίκησης, είτε κάνοντας μετατροπές και νέα σχέδια. Όπως και να έχει η πόλη πρέπει να πάει μπροστά. Και μάλιστα για τη νέα διοίκηση, δεν θα υπάρχει καμία περίοδο χάριτος, γιατί όσοι εκλέγησαν εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων αποτελούν τα ίδια πρόσωπα που διοίκησαν και στην τελευταία θητεία της Λαϊκής Συσπείρωσης. Άρα κατά 90% παραμένουν τα ίδια πρόσωπα. Ελπίζουμε να έχουν αλλάξει μυαλά και ιδέες.

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Ο δεύτερος νικητής είναι ο Μάνος Συλλιγνάκης και η Νέα Αρχή! Όσο και αν φαίνεται εντυπωσιακό σε κάποιους το 13,68%, θα συμφωνήσω με το παράπονο του αρχηγού της παράταξης που περίμενε κάτι παραπάνω. Για το τρέξιμο που έχει ρίξει ρε γαμώτο! Ό,τι και αν γινόταν, όπου και να συνέβαινε ήταν εκεί. Παντόφλα έψαχνες για να σκοτώσεις κατσαρίδα στη γωνία του σπιτιού σου, τσουπ πεταγόταν ο σούπερ Μάνος από την ντουλάπα και σου έδινε κατσαριδοκτόνο… Βέβαια δεν ήταν μόνο αυτό. Ό,τι έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Συλλιγνάκης είναι βάση ενός στρατηγικού σχεδιασμού από την αρχή που ίδρυσε την παράταξη και αυτό το υπογράφω και με τις δυο φτερούγες μου, γιατί έχω προσωπική άποψη.

Το σημαντικότερο όλων ακόμη πιο σημαντικό και από αυτό το τρέξιμο του… Βέγγου (του καλού ανθρώπου ντε), είναι η δημιουργία των δύο ομάδων στο facebook, Αγαπώ Πετρούπολη και Μένουμε Πετρούπολη και η αίσθηση που δημιουργήθηκε στα χιλιάδες μέλη τους, ότι στο πρόβλημά τους μπορεί να δώσει λύση η ομάδα του facebook και όχι ο Δήμος. Μάλιστα πολλοί θεωρούσαν ότι ήταν υποχρεωμένη διοίκηση να τους απαντήσει μέσα από τις συγκεκριμένες ομάδες. Και μέχρι να το πάρει χαμπάρι η διοίκηση, ο Μάνος τσουπ απαντούσε αντ’ αυτής και ανάγκαζε τη διοίκηση να ακολουθήσει…

Βέβαια δεν είναι λίγα και τα λάθη που έγιναν. Εν αγνοία του ή και ελαφρώς εσκεμμένα. Κάποιες υπερβολές, κάποιοι λαϊκισμοί κ.α. που όμως στον απολογισμό το πρόσημο είναι θετικό. Ουδείς άσφαλτος που λέει και η lady.

Ερωτηματικό για το αύριο είναι πως θα συνεχίσει την επόμενη πενταετία και να μην επαναλάβει λάθη που μπορούν πλέον να του στοιχίσουν, ώστε να βρεθεί στη νέα αναμέτρηση τουλάχιστον στη δεύτερη θέση και τον δεύτερο γύρο.  Το τρίτο και επίσης θετικό για την Νέα Αρχή είναι ότι ο αρχηγός εμπνέει την ομάδα των υποψηφίων του. Η ηγετική τριάδα της παράταξης έχει κερδίσει το σεβασμό των υπολοίπων και οι υπόλοιποι αισθάνονται ισότιμοι. Αισθάνονται έτσι αλλά το ψηφοδέλτιο χρειάζεται κι άλλη ενίσχυση, χωρίς να υποτιμώ κανέναν φυσικά… Τελειώνοντας φυσικά την αναφορά μου στη Νέα Αρχή, θέλω να πω κάτι που μου ανάφερε κάποιος. Για το φαινόμενο Συλλιγνάκη, υπεύθυνος είναι ο Θοδωρής Λάππας, αφού αυτός είναι που τον συμπεριέλαβε στους υποψηφίους συμβούλους του στην πρώτη εκλογική μάχη της παράταξης Πετρούπολη Μαζί. Άρα ένα ευχαριστώ το αξίζει (βιτριολικό χιούμορ).

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Πάμε τώρα στους χαμένους. Η Ενωμένη Πετρούπολη μόνο ενωμένη δεν αποδείχθηκε. Με βαριά χαρτιά αλλά χωρίς ενιαία πολιτική, στρατηγική και σχεδιασμό! Στην παράταξη με επικεφαλής τον Στέφανο Βλάχο νόμιζαν ότι θα κερδίσουν την εκλογική μάχη με τα ονόματα και τις φανέλες, χωρίς να τις ιδρώσουν, βγάζοντας φωτογραφίες ομορφιάς στο Θέατρο Πέτρας, χωρίς να τρέξουν, ή και αν έτρεξαν δεν έτρεξαν για την παράταξη, αλλά για το προσωπικό τους συμφέρον. Η αγία τριάς, αποδείχθηκε κάθε άλλο παρά αδιαίρετη και ομοούσια… Και μαζί με αυτούς παρασύρθηκαν και οι υποψήφιοι σύμβουλοι περιμένοντας από κάποιον να τους συντονίσει. Και όποιος συντονισμός έγινε, δεν έγινε για να αντιμετωπιστεί η αντίπαλη παράταξη, αλλά ο ομόσταυλος αντίπαλος. Εμφύλιος κατά κάποιον τρόπο.

Και στη δεύτερη αναμέτρηση, υπήρξε πανικός και το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Προσπάθεια να παρουσιάσουν τον μηχανισμό προπαγάνδας της Λαϊκής Συσπείρωσης, σαν εισβολέα που ήρθε να καταλάβει την πόλη και συνάμα τα μηνύματα από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να πέφτουν βροχή. Μα οι οπαδοί των δύο κομμάτων έτσι κι αλλιώς θα τους ψήφιζαν, δεν χρειαζόταν να πειστούν από κανέναν βουλευτή τους. Τους άλλους έπρεπε να ψάξουν και να πείσουν, τους αναποφάσιστους – αν υπήρχαν – και αυτούς που προτίμησαν να πάνε παραλία και όχι στην κάλπη. Και εκεί δεν υπήρχε σχέδιο. Και δεν έφτασε μόνο αυτό εξαφανίστηκαν τη δεύτερη εβδομάδα και οι μισοί υποψήφιοι που δεν βρέθηκαν σε εκλόγιμη θέση. Εκτός από αυτά όμως η συνδιοίκηση δεν μπόρεσε να πείσει το πετρουπολιώτικο λαό για το έργο που παρήγαγε στην 4ετή θητεία της. Ναι μεν ανήγγειλε πέντε μεγάλα έργα, αλλά κανένα από αυτά δεν προχώρησε αρκετά.

Πράγματι, έγιναν πλατείες, βάφτηκαν σχολεία, στρώθηκαν δρόμοι, υπήρξε αισθητή βελτίωση στις υπηρεσίες καθαριότητας και στο πράσινο, οργανώθηκε καλύτερα η φύλαξη του Ποικίλου Όρους το καλοκαίρ που μας πέρασε, αλλά αυτά είπαμε είναι οι συμβατικές υποχρεώσεις. Αυτές δεν σου δίνουν τη νίκη. Ούτε καν το δημαρχείο δεν αγγίζει στην πραγματικότητα τους πολίτες. Η ανάπλαση της λεωφόρου όμως θα βοηθούσε, αλλά έμεινε στην μακέτα…  Η επόμενη ημέρα είναι πραγματικά δύσκολη για την κατ’ όνομα Ενωμένη Πετρούπολη. Μην αρχίσω και μιλάω με ονόματα και διευθύνσεις, αλλά πολύ φοβάμαι ότι στα επόμενα εναπομείναντα δημοτικά συμβούλια μέχρι την αλλαγή της διοίκησης, ούτε θα μιλάνε μεταξύ τους…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Ο δεύτερος χαμένος των εκλογών είναι βέβαια ο Δημήτρης Ταλιούρας και η ΔΕΚΑ! Ο Ταλιούρας πήγαινε για χρυσό, αλλά δυστυχώς για αυτόν ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας. Και όπου άνθρακας βάλτε ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτον αποδείχθηκε στην πράξη ότι ποτέ  – εκτός από τον Μπουσούνη – κανένα μέλος της Προοδευτικής Συμμαχίας δεν θεώρησε δικό τους άνθρωπο τον επικεφαλής και δεύτερον κανείς δεν περίμενε τον κατήφορο που τράβηξε το κόμμα της Αριστεράς στις Εθνικές Εκλογές. Η αλλαγή ηγεσίας, η συνεχιζόμενη αμφισβήτηση στο  πρόσωπο του Στέφανου Κασελλάκη, είχαν αντίκτυπο και στις δημοτικές εκλογές, που αν δεν κάνω λάθος συνολικά πήραν λιγότερους δήμους από τους έξι που πήρε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Για του λόγου του αληθές δηλαδή ο Δημήτρης Ταλιούρας ως ΔΑΚ το 2019 πήρε περισσότερους ψήφους (3.272) από όσους πήρε το 2023 με τη σύμπραξη των Ενεργών Πολιτών ως ΔΕΚΑ (3.150). Σα να λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε Ταλιούρα – Μπουσούνη. Και αυτό επίσης αποδεικνύεται από την μία εκλογή του υπαρχηγού των Ενεργών Πολιτών Ευθύμη Μπουρνά, που πήρε μόλις 239 σταυρούς και κατέλαβε την 4η θέση.

Το δυστύχημα είναι ότι ο κ. Ταλιούρας δεν κατάφερε να πείσει τους πολίτες της Πετρούπολης να τον ψηφίσουν για δήμαρχο, αλλά κατάφερε να πείσει τους πιστούς ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν για δήμαρχο τον Βλάχο. Πήρε δηλαδή κατά μία έννοια την ρεβάνς από Βλάχο και Λάππα που δεν τον στήριξαν το 2014, όταν βρέθηκε στο δεύτερο γύρο απέναντι στον Βαγγέλη Σίμο. Παρηγοριά στον άρρωστο δηλαδή, κάτι ανάλογο με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που νίκησε πέρυσι τον Παναθηναϊκό και του έκοψε το πρωτάθλημα, το οποίο πήρε τελικά η ΑΕΚ…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Η ΡΑΚ και ο Νίκος Σακούτης δεν ξέρω αν αισθάνονται νικητές ή χαμένοι! Νομίζω πως ανταποκρίθηκαν στον στόχο τους που δεν ήταν άλλος να εκπροσωπηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Σακούτης είναι από τους πιο αξιόλογους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με συγκεκριμένο στόχο και ρόλο και ο λόγος του, αν και δεν βρίσκει την απαιτούμενη ανταπόκριση, έχει βαρύνουσα σημασία και ίσως θα έπρεπε από τη νέα διοίκηση, αν φυσικά το επιτρέπουν οι κανονισμοί, να αξιοποιηθεί σε ένα υπερτοπικό ρόλο.

 

Τελειώνοντας το σεντόνι μου, είναι ανάλογου μήκους με τα ψηφοδέλτια της πρώτης Κυριακής, θα ήθελα να κάνω μία επισήμανση. Όλα αυτά τα συμπεράσματα χρήσιμα ή άχρηστα, είναι προσωπικές κοκορίσιες απόψεις και είτε κάποιοι συμφωνούν, και είναι το ίδιο κοκορόμυαλοι με μένα, είτε δεν συμφωνούν και με γεια τους με χαρά τους. Δεν χρειάζονται τηλεφωνήματα, παρεμβάσεις και επεμβάσεις μεταμεσονύχτιες, για να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Υπάρχει τρόπος να αφήσετε τα σχόλια τα οποία και θα διαβάσω εγώ και όσοι άλλοι με παρακολουθούν παναθέμα με, στα οποία θα δείξω τον πρέπον σεβασμό. Αυτά και τα λέμε λίαν συντόμως…