Home Πετρούπολη ΒΑΓ. ΣΙΜΟΣ: ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΟΣΤΟΣ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΒΑΓ. ΣΙΜΟΣ: ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΟΣΤΟΣ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΒΑΓ. ΣΙΜΟΣ: ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΟΣΤΟΣ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

0
0

Μήνυμα του δημάρχου Πετρούπολης ενόψη της επανέναρξης των σχολικών μαθημάτων για τις συστάσεις του υπουργείου Παιδείας για την προστασία των μαθητών και των καθηγητών από τον κορονοϊό που κινούνται στη λογική της ατομικής ευθύνης

 

Τις ευθύνες της πολιτείας για ασφαλή εκπαιδευτική διαδικασία στους μαθητές εφιστά με μήνυμά του ο νέος δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, με αφορμή την επανέναρξη των σχολικών μαθημάτων μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και την έξαρση των ιώσεων και του κορονοϊού.

 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «θα πρέπει οι ίδιοι οι γονείς να εξασφαλίσουν τεστ αυτοδιάγνωσης από την τσέπη τους και να πληρώσουν στα ιδιωτικά διαγνωστικά… προκειμένου να δικαιολογήσουν τις απουσίες σε περίπτωση κρούσματος και να αναμένουν ώρες στα υποστελεχωμένα παιδιατρικά νοσοκομεία… Είναι ανεπίτρεπτο να θεωρείται κόστος η υγεία και η μόρφωση του λαού».

Αναλυτικά στο μήνυμά του ο κ. Σίμος αναφέρει:

«Σας εύχομαι καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία και δύναμη! Τα σχολεία άνοιξαν σήμερα, σε συνθήκες αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού κι εποχικών ιώσεων, με τους ειδικούς να ανησυχούν για περαιτέρω αύξηση τους τις επόμενες εβδομάδες.

Οι συστάσεις του Υπουργείου Παιδείας (ανοιχτά παράθυρα, τακτικό πλύσιμο χεριών, αποφυγή συγκέντρωσης πολλών ατόμων τη στιγμή που οι σχολικές αίθουσες σε πολλά σχολεία μετρούν 25 μαθητές), κινούνται στη λογική της ατομικής ευθύνης για την προστασία μαθητών κι εκπαιδευτικών. Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση μετακυλίει την ευθύνη του κράτους για ασφαλή εκπαιδευτική διαδικασία στους μαθητές και στους γονείς τους.

Θα πρέπει οι ίδιοι οι γονείς να εξασφαλίζουν τεστ αυτοδιάγνωσης από την τσέπη τους, αλλά και να πληρώνουν στα ιδιωτικά διαγνωστικά, που ήδη τρίβουν τα χέρια τους, προκειμένου να δικαιολογήσουν απουσίες σε περίπτωση κρούσματος, όπως και να αναμένουν ώρες στα υποστελεχωμένα παιδιατρικά νοσοκομεία για την παρακολούθηση της υγείας των παιδιών τους. Είναι ανεπίτρεπτο να θεωρείται κόστος η υγεία και η μόρφωση του λαού.

Ο Δήμος Πετρούπολης θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να προστατεύσει τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς της πόλης μας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του. Γι’ αυτόν τον λόγο, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ., θα πραγματοποιούνται δωρεάν τεστ διάγνωσης για τον Covid από τις 9:15ως τις 14:45 κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος μας θα αναδείξει και θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις δίκαιες διεκδικήσεις εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων από το κράτος ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής εκπαιδευτική διαδικασία».

 

ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ RAPID TEST

Ως το τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) στον Δήμο Πετρούπολης, θα συνεχιστεί η πραγματοποίηση δωρεάν ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για Covid-19.

Κινητές Ομάδες Υγείας (Κ.Ο.Μ.Υ.) του Ε.Ο.Δ.Υ., όπως γινόταν μέχρι σήμερα, θα βρίσκονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, από τις 09:15 έως τις 14:45, στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης (Εθνικής Αντιστάσεως 61), για να κάνουν δωρεάν rapid test.

Σε έλεγχο, εκτός από τους ενήλικες, μπορούν να υποβληθούν και παιδιά όλων των ηλικιών. Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης αποτελέσματος για τους πολίτες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στον χώρο τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, καθώς επίσης:

  • Να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (Α.Μ.Κ.Α.)
  • Να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα

Παρακαλούμε για τη συνεργασία σας με τα ειδικευμένο προσωπικό των Κ.Ο.Μ.Υ., ώστε να ολοκληρώνεται ομαλά και αποτελεσματικά η διαδικασία.