Home Πετρούπολη ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΙΚΙΛΟ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΙΚΙΛΟ

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΙΚΙΛΟ

0
0

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Πετρούπολης αναφέρει τους λόγους αναστολής της λειτουργίας του κυλικείου στο πολυχώρο “Ποικίλο”

 

Τους λόγους για την αναστολή λειτουργίας του κυλικείου στο πολυχώρο Ποικίλο εξηγεί με ανακοίνωση του ο Δήμος Πετρούπολης, βάζοντας φραγμό στα κακεντρεχή σχόλια για ευθύνες της νέας διοίκησης στο κλείσιμο της δημοτικής επιχείρησης.

Όπως αναφέρει με νόμο της κυβέρνησης η λειτουργία νομικών προσώπων στους δήμους έπαυσαν μετά την κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων. Κατά συνέπεια θα υπάρξει μία περίοδο προσαρμογής ώστε να γίνει η ενσωμάτωση στον οργανισμό του δήμου. Μέχρι τότε ο πολυχώρος παραμένει ανοιχτός για τις αθλοπαιδιές χωρίς όμως την λειτουργία του κυλικείου.

Αναλυτικά αναφέρει: «Στον τελευταίο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τον Οκτώβριο του 2023, και ο οποίος αφορά στη λειτουργία των δήμων και των νομικών προσώπων στους δήμους, αποφάσισε -μεταξύ άλλων- την κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων.

Η δημοτική επιχείρηση της πόλης μας (ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ.) παρείχε πολύ σημαντικές υπηρεσίες, όπως τη λειτουργία του Θεάτρου Πέτρας, του θερινού και χειμερινού κινηματογράφου, των καλοκαιρινών αθλοπαιδιών, καθώς, επίσης, και τη λειτουργία του δημοτικού κυλικείου, στην περιοχή της Αγ. Τριάδας.

Εξαιτίας της κατάργησης της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ., αναγκαστικά, θα υπάρξει μια περίοδος προσαρμογής, κατά την οποία, οι υπηρεσίες που παρείχε θα πρέπει να ενσωματωθούν στον οργανισμό του δήμου.

Αυτό έχει ως συνέπεια -από σήμερα 2/1/2024- το δημοτικό κυλικείο, στα γήπεδα «Γρηγορίου», να μην μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του με τη μορφή που είχε ως τις 31/12/2023. Ο χώρος, προφανώς, θα είναι ανοιχτός για τον κόσμο, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι δυνατή η λειτουργία του κυλικείου.

Ξεκινήσαμε -πριν ακόμα αναλάβουμε επίσημα τα καθήκοντά μας, ως δημοτική αρχή- την αναζήτηση της πιο πρόσφορης διαδικασίας και δρομολογούμε τις απαιτούμενες ενέργειες για την (όσο γίνεται πιο άμεσα) επαναλειτουργία του κυλικείου».