Home Άρθρα Σβούρα ΣΒΟΥΡΑ: ΠΑΜΕ ΚΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ…
ΣΒΟΥΡΑ: ΠΑΜΕ ΚΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ…

ΣΒΟΥΡΑ: ΠΑΜΕ ΚΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ…

0
0

 

Αυτή η φράση που είπε ο μηχανοδηγός του μοιραίου Intercity στον εισπράκτορα, αποδείχθηκε η προαναγγελία μίας από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έχει ζήσει η χώρα μας και θα στοιχειώνει από σήμερα το μέλλον μας. Όχι ότι αυτό το «Πάμε κι όπου βγει» δεν έχει ξαναειπωθεί με διαφορετικά λόγια. Μοιάζει με το «πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα», μόνο που η ελπίδα στα Τέμπη κατέληξε σε τραγωδία στο θάνατο δεκάδων νέων παιδιών.
Δεν είναι η κοιλάδα των Τεμπών καταραμένη, είναι καταραμένη η μοίρα ενός λαού, που στηρίζεται σε μία βάρκα, σε μία ελπίδα, και σε καπετάνιους του γλυκού νερού που θέλουν να κουμαντάρουν τη βάρκα σε άγρια πελάγη.

Το «πάμε κι όπου βγει» το ζούμε καθημερινά εδώ και δεκαετίες σε κάθε πτυχή της ζωής μας, στην πολιτική από τότε που ο Παπανδρέου αναφώνησε το περίφημο «Τσοβόλα δωσ’ τα όλα».  Κοινωνικά και οικονομικά το ζήσαμε με την οικονομική κρίση, τον κορονοϊό μέχρι το «fuel pass», και το «market pass» του Μητσοτάκη.

Δυστυχώς όμως το «πάμε κι όπου βγει το ζούμε πλεόν και στις γειτονιές μας, στις τοπικές κοινωνίες σε διάφορες μορφές. Η χειρότερη όμως, όπως μας προέκυψε τα τελευταία χρόνια,  δυστυχώς έχει τη μορφή της νεανικής βίας τα οποία πλέον βιώνουμε ως γονείς καθημερινά με θύματα τα ίδια τα παιδιά μας. Και εμείς… σιγοψιθυρίζουμε «πάμε κι όπου βγει» κάνοντας τον σταυρό μας, μπας και μας βοηθήσει καμία ανώτερη δύναμη, καθώς οι αρχές αστυνομικές και πολιτικές αδυνατούν να αντιμετωπίσουν…

Σήμερα γίναμε μάρτυρες άλλης μίας επίθεσης σε παιδιά Γυμνασίου, από συμμορία ανηλίκων, που αφού τα ξυλοφόρτωσαν τους πήραν χρήματα και κινητά. Κι αυτά ευτυχώς αυτή τη φορά κατέληξαν έντρομα στο ΑΤ Πετρούπολης να ζητούν βοήθεια. Και λέω ευτυχώς γιατί θα μπορούσαν να καταλήξουν στο νοσοκομείο σαν τους δύο νεαρούς που δέχθηκαν επίθεση στην Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι την Κυριακή της Αποκρεώ.

Πολύ φοβάμαι ότι η κατάληξη και σε αυτή την περίπτωση θα είναι άσχημη και τότε δεν θα αρκεί μία παραίτηση ή ένα συγγνώμη για να επαναφέρει την κοινωνική ηρεμία.

Το «πάμε κι όπου βγει» θα μας στοιχειώνει έτσι κι αλλιώς. Ας μη ζήσουμε καμία νέα τραγωδία όμως…

tags: