Home Ελλάδα Δυτική Αττική: Βρέθηκε και 16ος νεκρός από τις πλημμύρες
Δυτική Αττική: Βρέθηκε και 16ος νεκρός από τις πλημμύρες

Δυτική Αττική: Βρέθηκε και 16ος νεκρός από τις πλημμύρες

0
1

Η σορός ένος ακόμη άνδρα βρέθηκε σήμερα στη Νέα Πέραμο, στην περιοχή Γεφυράκι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 16. Εντοπίστηκε από την Πυροσβετσική σε υπόγειο στην περιοχή της Νέας Περάμου, στις 17:20 το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, η σορός του άτυχου άνδρα, αγνώστων στοιχείων, ηλικίας περίπου 60 ετών, μεταφέρθηκε στο Θριάσιο στις 18:30. Την ίδια ώρα, η αναζήτηση συνεχίζεται για τον εντοπισμό άλλων τεσσάρων αγνοουμένων. Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική ανεβαίνει πλέον, δυστυχώς, στους 16.

Ο απολογισμός των θυμάτων της κακοκαιρίας είναι: 16 νεκροί (πέντε γυναίκες και 11 άνδρες) και 23 τραυματίες, που διακομίστηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο. Οι 12 από αυτούς, επτά γυναίκες και πέντε άνδρες, χρήζουν ακόμη νοσηλείας.

Διασωληνωμένη παραμένια μία γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Θριασίου.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε σήμερα η Περιφέρεια Αττικής.
Η Περιφέρεια, μέσω της οικείας Διαχειριστικής Αρχής, υπέβαλε κατεπείγον σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Το εν λόγω Ταμείο δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση μεγάλων φυσικών καταστροφών και την εκδήλωση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στις πληγείσες περιοχές της Ευρώπης. Ιδρύθηκε μετά τις σοβαρές πλημμύρες που έπληξαν την Κεντρική Ευρώπη το καλοκαίρι του 2002 και έκτοτε, έχει χρησιμοποιηθεί σε 76 περιπτώσεις για την αντιμετώπιση καταστροφών, όπως οι σημερινές πλημμύρες της Δυτικής Αττικής.
Το σχετικό αίτημα της Περιφέρειας Αττικής, θα προωθηθεί μέσω του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει και θα εισηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο το ποσό που πρέπει να καταβληθεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της καταστροφής.

 

Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ

«Να αποδοθούν ευθύνες» για τους θανάτους και την καταστροφή περιουσιών από την φονική καταιγίδα στην περιοχή της Μάνδρας και της Ν. Περάμου, ζητά η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.
Όπως δήλωσε η ίδια υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου, «ώστε επιτέλους να συνδράμω προκειμένου αυτή τη φορά, κάποιοι και κάποιες να τιμωρηθούν».
Η Περιφέρεια Αττικής ξεκινά τις απαιτούμενες διαδικασίες για την συντομότερη αποκατάσταση των πληγέντων από τις σοβαρές συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών, στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας.

Επίσης, ενημερώνει ότι για την καταγραφή και εκτίμηση ζημιών σε οικίες προκειμένου να χορηγηθούν οι προβλεπόμενες οικονομικές ενισχύσεις, οι πολίτες παρακαλούνται να απευθύνονται στον Δήμο τους.