Home Ελλάδα ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (9/11) ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (9/11) ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (9/11) ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

0
0

Μόλις μία ώρα άντεξε η πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση πριν το σύστημα καταρρεύσει με τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων να μην μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα.

 

 

Το υπουργείο Παιδείας αιτιολόγησε τα προβλήματα σε αδυναμία ανταπόκρισης της πλατφόρμας Webex, λόγω τεχνικού προβλήματος της εταιρίας Cisco. Από τη Γ.Γ. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διευκρινίστηκε ότι τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά την Τρίτη (9/11) μέσω της πλατφόρμας webex.

H υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη επεσήμανε ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη. Όπως σημείωσε η υφυπουργός, η εταιρεία κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλύσει το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε, και το οποίο, όπως είπε, αφορά γενικότερα την Ευρώπη. Τέλος, τόνισε ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και γενικότερα οι πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας λειτουργούν κανονικά.

 

ΤΗΛΕΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (9/11)

Η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, διευκρίνισε ότι ο πάροχος της πλατφόρμας Webex παρείχε διαβεβαιώσεις για την αποκατάσταση του προβλήματος και τη δρομολόγηση της πλήρης επαναλειτουργίας του συστήματος, το οποίο άρχισε να λειτουργεί ξανά προς το τέλος του σχολικού ωραρίου. Διευκρίνισε ότι την Τρίτη (9/11), μαθητές και εκπαιδευτικοί θα χρησιμοποιήσουν και πάλι το Webex.

 

CISCO: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ WEBEX

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Cisco Ελλάδας – Κύπρου – Μάλτας η λειτουργία της υπηρεσίας αποκαταστάθηκε. Αναλυτικά αναφέρει: «Η Cisco έχει αποκαταστήσει τη λειτουργία της υπηρεσίας Webex που επηρέασε σήμερα για μικρό χρονικό διάστημα έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών στην περιοχή EMEAR (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία). Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τα συστήματα και τις διαδικασίες μας για να μετριάσουμε την πιθανότητα παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Ευχαριστούμε τους χρήστες του Webex για την υπομονή τους κατά την επίλυση αυτού του ζητήματος».