Home Ελλάδα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ

0
0

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. ΕΩΣ ΚΑΙ 30% ΜΕΙΩΣΗ ΥΛΗΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Περικοπή της εξεταστέας ύλης έως και 30% στα Μαθηματικά, αλλά και περικοπή 25%-27% σε άλλα μαθήματα που εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας με βάση τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

 

Μείωση της ύλης σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, αναλογικά με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία μέχρι την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, λόγω καθολικής αναστολής της λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι «προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ’ τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων». Οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις έχουν ήδη υπογραφεί.

ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει πληροφορίες και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων και διαβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών.

Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του κορωνοϊού, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθορίζοντας από κοινού τα επόμενα βήματα για την διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με αφορμή την πανδημία του Covid-19 και τις συνέπειές της στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας.

Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΛ

Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ