Home Πετρούπολη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ 24/6
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ 24/6

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ 24/6

0
0

Σε νέα στάση εργασίας προχωρούν την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 οι εργαζόμενοι του Δήμου Πετρούπολης από τις 7 π.μ. – 12 μ. αντιδρώντας στις προθέσεις της κυβέρνησης για περικοπή των ανθυγιεινού επιδόματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Πετρούπολης αναφέρεται:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Με το σύνθημα αυτό προχωράμε στέλνουμε προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε καμία περικοπή στα ΒΑΕ. Τα ΒΑΕ είναι το ελάχιστο αντιστάθμισμα για τον επαγγελματικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι. Αποτελεί στην ουσία «επίδομα θανάτου». Αυτό μαρτυρούν οι δεκάδες θάνατοι, οι εκατοντάδες σακατεμένοι, οι χιλιάδες τραυματισμένοι. Αν σε αυτούς προστεθούν οι καρκίνοι, τα μυοσκελετικά προβλήματα κ.α. τότε καταλαβαίνει κανείς ότι το επίδομα θανάτου είναι λίγο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία νομοθέτησε με το νόμο 4512/2018 τη συγκρότηση επιτροπής για να πετσοκόψει τους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αφού όρισε την 1/3/2019 ως ημερομηνία που παύουν να ισχύουν όλες οι διατάξεις χορήγησης του επιδόματος. Σκοπός τους να απεντάξουν 32% των ειδικοτήτων που είναι ενταγμένες στο καθεστώς των ΒΑΕ. Είμαστε σε αναμονή του πορίσματος της επιτροπής των σοφών του υπουργείου εργασίας για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Είναι πρόκληση το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει πόρισμα πετσοκόμματος τους μέσα στον Ιούνη.

Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός διαφημίζει ότι  “Ήρθε η ώρα του Δήμου Επιχειρηματία” παρουσιάζοντας το νέο επενδυτικό πρόγραμμα, είναι πλέον φανερό ότι  οι αντεργατικές Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ήρθαν για να μείνουν. Οι Δήμαρχοι έχουν πάρει φόρα και τις αξιοποιούν για να ιδιωτικοποιήσουν υπηρεσίες.           Βλέπουν ως κόστος την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, δεν χορηγούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Το προσωπικό εξακολουθεί να είναι λειψό στο σύνολο των υπηρεσιών με αποτέλεσμα η εντατικοποίηση της εργασίας να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το ζήτημα της περικοπής του επιδόματος των βαρέων και ανθυγιεινών. Δίνουμε έναν αγώνα που έχει σαν αποτέλεσμα να κερδίζουμε χρόνο μόνο με παρατάσεις, που αναγκάζεται η εκάστοτε κυβέρνηση να δίνει μπροστά στην οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων. Είμαστε ξανά μπροστά σε μία γνώριμη κατάσταση στις 30/6/2020. Είναι η ημερομηνία που στην ουσία θα σταματήσει η καταβολή του Επιδόματος των ΒΑΕ.

Συνάδελφοι  τώρα αυτή  η στιγμή είναι κρίσιμη αν τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το έγκλημα τους, θα οδηγήσει άμεσα εργαζόμενους που  βρίσκονται σε αυτές τις ειδικότητες αντιμέτωπους με  μειώσεις στο εισόδημα τους, από την κατάργηση του επιδόματος, ακόμα κατάργηση των παροχών (ιατρικές εξετάσεις, άδειες, γάλα κ.λ.π.) και στην πορεία και με αυξήσεις των ορίων ηλικίας.

Η Κυβέρνηση έχει στο πλευρό τους Δημάρχους που αξιοποιούν με μεγάλη προθυμία αποφάσεις του  Ελεγκτικού Συνέδριου που βγάζει διαρκώς αποφάσεις που εξαιρούν εργαζόμενους από το συγκεκριμένο καθεστώς. Τα ΒΑΕ όχι απλά δεν πρέπει να κοπούν αλλά πρέπει να ενταχθούν ακόμα περισσότερες κατηγορίες και ειδικότητες.

Συνάδελφοι σήμερα ο αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις περνάει μέσα από τη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Το γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι στους δήμους στο πράσινο, στην καθαριότητα, στον ηλεκτροφωτισμό, στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΕΠ, σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων.

Απαιτούμε:

  • Να καταργηθούν τώρα όλες οι ΠΝΠ και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
  • Να μην απενταχθεί καμία ειδικότητα από το καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Αντιθέτως να προστεθούν και άλλες ειδικότητες.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων.