Home Πετρούπολη ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΝΕΑ ΑΡΧΗ: ΚΙΝΗΣΗ «ΜΑΤ» ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΝΕΑ ΑΡΧΗ: ΚΙΝΗΣΗ «ΜΑΤ» ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΝΕΑ ΑΡΧΗ: ΚΙΝΗΣΗ «ΜΑΤ» ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

0
0

Ένα αναγκαίο έργο που εξελίχθηκε σε δούρειο ίππο με προεκλογικό σκοπό χαρακτηρίζει σε ανακοίνωση της η Νέα Αρχή την ανέγερση του δημαρχείου στο Βοτανικό Κήπο, απόφαση που πήρε αποκλειστικά διοίκηση του Δήμου λειτουργώντας με αυταρχισμό και μη δημοκρατικά.

 

Για αυταρχική και μη δημοκρατική λειτουργία της διοίκησης του Δήμου, κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η «Νέα Αρχή» όσον αφορά την απόφαση και εκτέλεση του σχεδίου για την ανέγερση δημαρχείου στο χώρο του Βοτανικού Κήπου.
Χαρακτηρίζει το έργο αναγκαίο, αλλά που εξελίχθηκε σε δούρειο ίππο για προεκλογικούς λόγους.

 

Οι δυνάμεις της ΟΠΚΕ άδειασαν το κτίριο του πρώην Βοτανικού κήπου Πετρούπολης. Στόχος τους είναι να τοποθετηθεί προεκλογικά η ταμπέλα “Προσεχώς Δημαρχείο”.

Τα κτίρια εγκαταλείφθηκαν στη προηγούμενη θητεία του νυν Δημάρχου, το 2008 και από την επόμενη χρονιά έως χθες τελούσαν υπό κατάληψη από την ΕΚΧ Βοτανικού Κήπου, με την ανοχή όλων των προηγούμενων διοικήσεων και της σημερινής (δις). Παρ’ ότι είμαστε εναντίον κάθε μορφής κατάληψης δημόσιου ή ιδιωτικού χώρου, γνωρίζουμε πως αυτή δρούσε πολιτιστικά (έως κάποια χρόνια).

Η απόφαση κατασκευής του δημαρχειακού μεγάρου, ανήκει αποκλειστικά στην διοίκηση του δήμου. Το θέμα ήρθε αρχικά τον πρώτο καιρό της θητείας μας. Η παράταξη μας, παρ’ ότι διαφωνούσε με την χωροθέτηση, αρχικά είχε συμφωνήσει με την αναγκαιότητα του έργου καθώς το κόστος ενοικίου των υπηρεσιών του δήμου μας είναι αρκετά υψηλό και επιβαρύνει τους δημότες μας από τις παροχές που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε. Όλα αυτά όμως με την σημείωση πως θα υπάρχει ενημέρωση.

Στην πορεία, η διοίκηση του δήμου λειτουργώντας με αυταρχικό και μη δημοκρατικό τρόπο, δεν παρουσίασε ποτέ σχέδιο κατασκευής του κτιρίου στο δημοτικό συμβούλιο. Αρκέστηκε να μας ενημερώνει αναφορικά με την ιδέα κατασκευής του, δεν απαντούσε επίσημα σε καμμία ερώτηση μας ή άλλαζε τις απαντήσεις ανάλογα με την διάθεση τους. Για παράδειγμα μας έχουν απαντήσει πως θα κατασκευαστεί υπόγειο πάρκιν, ενώ αργότερα μας είπαν πως δεν θα γίνει. Το ίδιο συνέβη και στην ερώτηση αν θα κοπούν δέντρα ή όχι, καθώς και αν κατασκευαστεί νέο κτίριο ή θα γίνει παρέμβαση στα ήδη υπάρχοντα.

Μάθαμε επίσης, όχι επίσημα, πως ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο έχει στείλει εξώδικο, καθώς στην ανάληψη υπάρχει και ρήτρα που θα πρέπει να πληρώσει ο δήμος αν δεν κρατήσει “άδειο” τον χώρο, πιθανά και άλλους όρους.

Δυστυχώς, ένα  αναγκαίο έργο στην πόλη μας, εξελίσσεται σε Δούρειο Ίππο με στόχο για τις εκλογές. Μια επικίνδυνη θητεία της διοίκησης θα τελειώσει σε λίγους μήνες, αφήνοντας πίσω κακές συμφωνίες…