Home Πετρούπολη ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡ.: ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ 1ου & 16ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡ.: ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ 1ου & 16ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡ.: ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ 1ου & 16ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

0
0

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εισηγείται την συγχώνευση των 1ου και 16ου Νηπιαγωγείων Πετρούπολης, την κατάργηση δηλαδή του δεύτερου, από την νέα σχολική χρονιά.

 

Στα κάγκελα και πάλι η Ένωση Γονέων Πετρούπολης μετά την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας για κατάργηση του 16ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης από τη νέα σχολική χρονιά.

 

Με έγγραφο της 26ης Οκτωβρίου 2023 η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ Αθήνας ενημερώνει τον Δήμο Πετρούπολης ότι εισηγείται την συγχώνευση των 1ου και 16ου Νηπιαγωγείων Πετρούπολης, την κατάργηση στην ουσία του 16ου Νηπιαγωγείου, από την νέα σχολική χρονιά. Για άλλη μία φορά αντί στο Δήμο Πετρούπολης να διεκδικούν νέα σχολεία για να στεγάσει τους «υπεράριθμους μαθητές όλων των βαθμίδων» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Πετρούπολης, αντί να επιστρέψουν οι μαθητές του 2ου Λυκείου στον φυσικό τους χώρο και να μην στοιβάζονται στα κοντέινερ, «αυτήν την ώρα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ενημερώνει ότι για το καλό της εκπαίδευσης θα πρέπει να καταργηθεί το 16ο Νηπιαγωγείο», όπως σημειώνει η Ένωση Γονέων και συνεχίζει «Για μία ακόμη φορά οι μαθητές, τα παιδιά μας, αντιμετωπίζονται ως αριθμοί και μόνο. Αντιμετωπίζονται ως κόστος που θα πρέπει να μειωθεί. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό».

Ήδη η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας έχει ψηφίσει αρνητικά για την εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ Αθήνας και αναμένετε και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει παρόμοια απόφαση. Η υπηρεσιακή διοίκηση, όπως αρέσκονται να λένε, οι σημερινοί διοικούντες, καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, καθώς οι υποσχέσεις που έλαβαν από τους κυβερνώντες για στήριξη της σχολικής στέγης και δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων, αποδείχθηκαν λόγια του αέρα και στην πράξη έχουμε καταργήσεις και συγχωνεύσεις…

Τελειώνοντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γονέων αναφέρει: «Εμείς ως γονείς θα πρέπει να δηλώσουμε άμεσα την αντίθεσή μας με όλους τους δυνατούς τρόπους. Σαν πρώτο βήμα είναι η στήριξη της αντίθεσης για την πρόταση κατάργησης του 16ου Νηπιαγωγείου (η συγχώνευση πρακτικά αυτό σημαίνει) από όλα τα ΔΣ Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας και η συλλογή υπογραφών σε κείμενο που θα αποσταλεί.