Home Αιγάλεω ΑΙΓΑΛΕΩ: ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ 9ου ΚΑΙ 14ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΑΙΓΑΛΕΩ: ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ 9ου ΚΑΙ 14ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΑΙΓΑΛΕΩ: ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ 9ου ΚΑΙ 14ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

0
0

Κύμα αντιδράσεων από γονείς, εκπαιδευτικούς και βουλευτές του Δυτικού Τομέα για την έξωση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω και τη συστέγασή του με το 14ο Δημοτικό, που ζητούν άμεσες λύσεις από το Δήμο και την Πολιτεία

 

 

 

Με διαμαρτυρίες, ερωτήσεις στη Βουλή και ανακοινώσεις συμπαράστασης κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τη μεταστέγαση του 9ου  Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω και τη συστέγασή του με το 14ο Δημοτικό Σχολείο. Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές από πολλά πραγματοποίησαν διαμαρτυρίας στην πλατεία Μετρό Αιγάλεω, ζητώντας  από το Δήμο και την πολιτεία σύγχρονα και ασφαλή σχολεία και όχι υποβάθμιση της παιδείας με συγχωνεύσεις σχολείων.

 

Ν. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: “ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ”

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε προς τα αρμόδια υπουργεία η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και βουλευτής της Δυτικής Αθήνας Νάντια Γιαννακοπούλου  ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν για το τι προτίθενται να κάνουν ώστε να βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα του 9ου Δημοτικού Σχολείου, αλλά και αν θα προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση  διευθέτησεις αντίστοιχων περιπτώσεων αυτών με τη αναστολή της εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων αποβολής και αναγκαστικής εκτέλεσης τουλάχιστον έως την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικά στην ερώτησή της η κ. Γιαννακοπούλου αναφέρει: «Σε αναγκαστική αναστολή λειτουργίας τέθηκε για δεύτερη φορά το 9ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Αιγάλεω λόγω διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης κατόπιν δικαστικής απόφασης αποβολής μεσούσης της σχολικής περιόδου το 9ο Δημοτικό παραμένει αστέγαστο και οι 100 μαθητές αυτού βρέθηκαν στο δρόμο. Το αρχείο και υλικό του σχολείου, όπως οι κατάλογοι των μαθητών, τα βιβλία προόδου, μαζί με θρανία και καρέκλες, κατευθύνθηκαν με φορτηγά προς φύλαξη σε ιδιωτική αποθήκη στα πλαίσια της παραπάνω εκτέλεσης. Μια τραγική εικόνα που δεν συνάδει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Για το παραπάνω γεγονός προσωπικά σας είχα ενημερώσει με τις υπ’ αριθμ. πρωτ. 3401/16-9-2022 και 3518/30-9-2022 αναφορές μου, λαμβάνοντας μη ικανοποιητικής απαντήσεις. Δυστυχώς ούτε τότε αλλά ούτε και τώρα φαίνεται να υπάρχει κάποια αντίδραση σε ένα προδιαγεγραμμένο γεγονός, καταδεικνύοντας την έλλειψη σχεδιασμού της Κυβέρνησης. Θύματα της αδράνειας αυτής οι μαθητές, οι οποίοι στερούνται την εκπαίδευση τους ευρισκόμενοι χωρίς σχολική αίθουσα και χωρίς να γνωρίζουν την επόμενη ημέρα.

Συγχωνεύσεις και συστεγάσεις σχολικών ιδρυμάτων, και δη η μετεγκατάσταση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω στο χώρο του 14ου Δημοτικού που κατά πληροφορίες φέρεται να σχεδιάζεται, στοιβάζοντας κυριολεκτικά υπεράριθμους μαθητές σε περιορισμένης δυναμικότητας χώρους, σαφώς και δεν αποτελούν βιώσιμη και ασφαλή λύση για τους μαθητές.

Εάν δεν υπάρξει κάποια ουσιαστική αντίδραση μέσω νομοθετικής ρύθμισης, το παραπάνω τραγικό περιστατικό πιθανώς να επαναληφθεί στο μέλλον, οδηγώντας μεσούσης της σχολικής χρονιάς σε έξωση και άλλα δημόσια σχολεία τα οποία στεγάζονται σε ιδιωτικά ακίνητα δυνάμει συμβάσεων μίσθωσης, ιδιαίτερα καθώς τα ενοίκια ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Κατόπιν τούτων

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί :

Σκοπεύετε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και σε ποιες συγκεκριμένα, ώστε να μην χαθεί ούτε μια επιπλέον διδακτική ώρα και να διασφαλιστεί η ομαλή, απρόσκοπτη αλλά και αξιοπρεπής εκπαίδευση των μαθητών του 9ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Αιγάλεω ;

Προτίθεστε να προβείτε σε νομοθετική ρύθμιση των περιπτώσεων αυτών με τη αναστολή της εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων αποβολής και αναγκαστικής εκτέλεσης τουλάχιστον έως την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς;

Β’ ΕΛΜΕ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ – ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα) δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων 9ο και 14ο, μετά την απαράδεκτη μονομερή απόφαση του Δημάρχου, κόντρα στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για μετεγκατάσταση του 9ου Δημοτικού στο χώρο του 14ου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Η απόφαση αυτή της Δημοτικής Αρχής, με την συναίνεση της Α/θμιας Εκπαίδευσης αλλά και την αδράνεια του Υπουργείου Παιδείας και συνολικά της κυβέρνησης, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των δύο σχολείων, τόσο στο θέμα της ασφάλειας (το 14ο δεν πληροί τις κτιριακές προϋποθέσεις για αυτή την συστέγαση), όσο και στο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο που θα παρέχεται σε ακατάλληλες αίθουσες.

Καταδικάζουμε τη Δημοτική Αρχή, το Υπουργείο Παιδείας και συνολικά την κυβέρνηση για την κατάσταση αυτή που έχει διαμορφωθεί στο Αιγάλεω, με τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς δύο δημόσιων σχολείων να βρίσκονται σε καθεστώς ανασφάλειας. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για το παιδαγωγικό κενό που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας όλης αυτής της ταλαιπωρίας.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην παναιγαλεώτικη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν η Ένωση και οι Σύλλογοι Γονέων των σεισμόπληκτων, αλλά και των υπό συστέγαση σχολείων, τη Δευτέρα 16/1/2023 ώρα 6.30μ.μ. στην Πλατεία “Ελευθερίου Βενιζέλου”(μετρό Αιγάλεω) για τα μεγάλα κτιριακά προβλήματα των σχολείων του Δήμου (σεισμόπληκτα, συστεγαζόμενα, γερασμένα), όπως και την Τρίτη 17/01 ώρα 20.00 στο Δημαρχείο Αιγάλεω.

Μαζί με τους γονείς, τους δασκάλους και τους μαθητές δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο, ασφαλή και αξιοπρεπή σχολική στέγη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ο Δήμος να υλοποιήσει ΤΩΡΑ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να προχωρήσει σε άμεση, αναγκαστική απαλλοτρίωση του κτηρίου.

Άμεση παρέμβαση των εμπλεκόμενων Υπουργείων για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου και της παραμονής του στο κτήριο που ήδη στεγάζεται.

Η Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ την έξωση με νομοθετική ρύθμιση

Επίλυση με ευθύνη της κυβέρνησης, του στεγαστικού ζητήματος όλων των σχολείων με βάση τις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες και δυνατότητες».

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ 9Ο ΚΑΙ 14Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Την πλήρη στήριξή τους και την έμπρακτη συμπαράστασή τους στο 9ο και 14ο Δημοτικό Σχολείο εξέφρασε με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γονεών και Κηδεμόνων της Αγίας Βαρβάρας.

Αναλυτικά αναφέρουν: «Παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή τα όσα τραγικά συμβαίνουν και αφορούν τα σχολεία και τους μαθητές του 9ου και 14ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω. Έχουμε ήδη παρακολουθήσει τα έτη 2022 και 2023 την έξωση των μαθητών από τα σχολεία τους! Ενώ ο Δήμος και η Πολιτεία απλά παρακολουθούν και τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις δίχως να αναλαμβάνουν την ευθύνη που διαχρονικά τους αναλογεί για την κατάντια της παιδείας συνολικά.

– χωρίς να γίνεται κάποια ουσιαστική επέμβαση

– χωρίς να δίνεται λύση στο πρόβλημα των παιδιών

Το μόνο που σκέφθηκαν οι ιθύνοντες ήταν να συγχωνεύσουν τα δύο σχολεία. Η εύκολη λύση, η πρόχειρη λύση. Η ακατάλληλη λύση. Χωρίς να εξετάσουν αν υπάρχουν οι υποδομές. Απλά στοιβάζουν απιδιά. Απλά διεκπεραιώνουν…

Έχουμε εκφράσει και στο παρελθόν την πλήρη στήριξή μας. Θα σταθούμε και αυτή τη φορά έμπρακτα δίπλα στον αγώνα των σχολείων, των μαθητών, των οικογενειών τους και της Ένωσης Σχολείων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω.