Home Αιγάλεω ΤΟ ΓΟΝΕΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΤΟ ΓΟΝΕΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΤΟ ΓΟΝΕΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

0
0

Ανέκρουσε πρύμναν η δημοτική αρχή και η κυβέρνηση μετά τις κινητοποιήσεις των γονέων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών του 9ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων Αιγάλεω που στον αγώνα τους βρήκαν συμπαράσταση από τις Ενώσεις Γονέων σχεδόν όλης της Αθήνας.

 

Την επίταξη του κτιρίου που στεγάζεται το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω για τα επόμενα τρία χρόνια δεσμεύθηκε να εισηγηθεί στη Βουλή ο αναπλ. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αιγάλεω Γιάννη Γκίκα.  

 

Σε «άτακτη» υποχώρηση ως προς την έξωση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω και την συστέγασή του με το 14ο Δημοτικό Σχολείο, υποχρεώθηκε η δημοτική αρχή του Αιγάλεω μετά τις πιέσεις που δέχθηκε από τις δυναμικές κινητοποιήσεις των γονέων και των εκπαιδευτικών των δύο σχολείων που βρήκαν την  καθολική συμπαράσταση από τις Ενώσεις Γονέων όλης της Αττικής.

Επιστρατεύθηκαν την τελευταία στιγμή ο αναπλ. υπουργός Εσωτερικών Σ. Πέτσας και η υφυπουργός Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα για να σώσουν ότι περισώζεται…

Οι κινητοποιήσεις του γονεϊκού κινήματος με αποκορύφωμα τη μεγάλη συγκέντρωση της 16ης Ιανουαρίου με τη συμμετοχή δεκάδων συλλόγων και Ενώσεων Γονέων από όλη την Αθήνα, η αποχή των μαθητών από όλα τα σχολεία του Αιγάλεω, η παρουσία βουλευτών των αντιπολιτευτικών κομμάτων  και η παρουσία δεκάδων γονέων στην επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «έσυραν» τον δήμαρχο Αιγάλεω Γιάννη Γκίκα στο γραφείο του κ. Πέτσα στο οποίο κατέθεσε αίτημα για την επαναλειτουργία του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, κάτι που άλλωστε ήταν και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία μέχρι το πρωί της Παρασκευής αρνούνταν να εκτελέσει.

 

 

Ο κ. Πέτσας, μετά την κατάθεση του αιτήματος επαναλειτουργίας του 9ου Δημοτικού Σχολείου από τον δήμαρχο Αιγάλεω και την κατάθεση του φακέλου με τα διαχρονικά της αιτήματα για το συγκεκριμένο σχολείο από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αιγάλεω, δεσμεύθηκε για τριετή επίταξη του κτιρίου που στεγάζεται το 9ο Δημοτικό και την άμεση αποκάταστάσή του.