Home Ελλάδα ΕΝΩΤΙΚΟ ΓΟΝΕΩΝ: ΚΑΝΕΙΣ MAΘΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΓΟΝΕΩΝ: ΚΑΝΕΙΣ MAΘΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΓΟΝΕΩΝ: ΚΑΝΕΙΣ MAΘΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

0
0

Έκκληση προς την ΡΑΕ, τους παρόχους ενέργειας και τη ΔΕΔΔΗΕ να μην προχωρούν σε διακοπές της ρευματοδότησης όσο διαρκεί η πανδημία, έκανε το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Γονέων.

 

Ο κίνδυνος διακοπής του ρεύματος σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος θα σημάνει αυτόματα και τη αδυναμία παρακολούθησης της τηλεκπαίδευσης από κάποιους μαθητές.  Στην ανακοίνωση που εξέδωσε εξηγεί πως το ρεύμα όπως και το νερό αποτελεί πρωτεύων αγαθό, για την επιβίωση.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Ήδη βρισκόμαστε στη μέση της δεύτερης φάσης της πανδημίας.

Πολλοί συμπολίτες μας βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση, λόγω διαθεσιμότητας, ή εκ περιτροπής εργασίας, ή απόλυσης ή μη εύρεσης εργασίας. Αρκετοί λοιπόν καταναλωτές απειλούνται με διακοπή της ρευματοδότησης  τους, μιας και δεν είναι σε θέση να ακολουθήσουν τους διακανονισμούς που έχουν κάνει ή να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους.

Από την άλλη μεριά , ολόκληρη η εκπαίδευση πλέον γίνεται διαδικτυακά , και μεγάλος αριθμός εργαζομένων εργάζεται από το σπίτι.  Το ρεύμα πλέον αποτελεί αγαθό , πρωτεύον για την επιβίωση μας, ισοδύναμο με το νερό και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Καλούμε την ΡΑΕ :

  • Να εκδώσει οδηγία που να απαγορεύει την διακοπή του ρεύματος, κατά την διάρκεια της πανδημίας και για όσο καιρό διαρκούν οι συνέπειες της.
  • Να υποχρεώσει τους προμηθευτές ρεύματος, να παρέχουν στους καταναλωτές την δυνατότητα να ρυθμίζουν με μικρές δόσεις τους λογαριασμούς τους , άτοκα , διευκολύνοντας τους.

Τους Παρόχους ρεύματος:

  • Να μην εκδίδουν εντολές διακοπές ρεύματος , αλλά να προσπαθούν να διευκολύνουν τους καταναλωτές στην αποπληρωμή των οικονομικών τους οφειλών , σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, σε πολλές και μικρές δόσεις.

Την ΔΕΔΔΗΕ:

  • Να μην πραγματοποιεί, διακοπές ρεύματος.
  • Να προσαρμόσει το πρόγραμμα προγραμματισμένων διακοπών σε ώρες και μέρες που δεν γίνεται τηλεεκπαίδευση.

Κανένας μαθητής χωρίς ρεύμα , στην πανδημία!!!!

Κανείς χωρίς ρεύμα στην Πανδημία!!!!