Home Πετρούπολη ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

0
0

Το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων επιχειρεί να βάλει στο θέμα  με τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή η Ένωση Γονέων με ανακοίνωση που εξέδωσε.

 

 

Όπως αναφέρει η προηγούμενη διοίκηση θεσμοθέτησε το 2018 τη δίχρονη προσχολική αγωγή χωρίς την εξασφάλιση των αναγκαίων προϋποθέσεων, χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό, χωρίς κτιριακές εγκαταστάσεις χωρίς υποδομές και εξοπλισμό, πετώντας μάλιστα στους δήμους το μπαλάκι για το κτιριακή υποστήριξη. Την ίδια τακτική που χρησιμοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ   

Η Ένωση Γονέων Πετρούπολης καθώς και όλοι οι φορείς των γονέων (σύλλογοι γονέων, Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδία) έχουμε ταχθεί εδώ και πολλά χρόνια υπέρ της Δίχρονης για τα νηπιαγωγεία. Απαιτούσαμε και εξακολουθούμε να διεκδικούμε την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων

– χώροι ανέγερσης νηπιαγωγείων

– κατασκευή κατάλληλων κτιρίων (καθώς και βοηθητικών χώρων και προαυλίων)

– μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό

– υποδομές και εξοπλισμό

Το 2018 θεσμοθετήθηκε-από την τότε κυβέρνηση- η δίχρονη, χωρίς καμιά από τις παραπάνω προϋποθέσεις. Με τον ίδιο τρόπο που το 2011, η τότε κυβέρνηση είχε αποφασίσει πως η κατασκευή των σχολείων είναι αρμοδιότητα των Δήμων, χωρίς πόρους, υποδομές , θεσμικό πλαίσιο. όχι για να γίνουν γρηγορότερα , αλλά… για να μην γίνουν. Δυστυχώς τα γεγονότα μας επιβεβαιώνουν.

Έτσι και με τη δίχρονη η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση (γιατί το κράτος έχει συνέχεια στην ίδια πολιτική) δημιούργησαν όλες τις συνθήκες:

– Να μην κατασκευαστούν νηπιαγωγεία, αφού δεν δίνουν χρήματα για απαλλοτριώσεις και κατασκευές

– Να χρησιμοποιηθούν  λυόμενα (ούτε καν βαρέως τύπου) σαν «προσωρινές» λύσεις (για 6 χρόνια και …βλέπουμε).

Στην Πετρούπολη

Και πριν την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας στη δίχρονη διεκδικούσαμε -διαμορφώνοντας  συμμαχία και με τους εκπαιδευτικούς- και το γνωρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Δημοτικές Αρχές ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ :

-Την ολοκλήρωση απαλλοτριώσεων , που κάποιες ξεκίνησαν και πριν 35 χρόνια !

-Την κατασκευή σχολικών κτιρίων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων –Λυκείων.

Οι παρεμβάσεις μας με προτάσεις, θέσεις, δράσεις ως σήμερα αυτό το σκοπό υπηρετούν. Η γραπτή μας παρέμβαση σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Απριλίου, με συγκεκριμένες προτάσεις για τη χρήση των λυομένων, , τους χώρους και το χρονοδιάγραμμα αναδεικνύουν την έκταση του προβλήματος.

Το ερώτημα δεν είναι υπέρ ή κατά της δίχρονης.

Τα ερωτήματα είναι :

-θα κάνουμε ότι πρέπει ώστε τα παιδιά μας με ασφάλεια να μορφωθούν;

-Θα «κινήσουμε γη και ουρανό», ώστε να κατασκευαστούν τα σχολεία που απαιτούνται;

-Θα αναδείξουμε τις ευθύνες, όχι για να καταγγείλουμε απλώς , αλλά για να ξέρουμε τι και από ποιόν ζητάμε;

-Θα βάλλουμε την κοινωνία σε κίνηση, μέχρι να υλοποιηθούν αυτά τα αιτήματα; Ή  θα βολευτούμε με «προσωρινές» λύσεις; (Θυμίζουμε το 5ο Νηπιαγωγείο στεγάζεται στην Αν. Ρωμυλίας από το 1989 , ήταν για διάρκεια ζωής του προκατασκευασμένου  10 χρόνων … και έχουν περάσει 31 !)

Κάποιοι από εδώ μέσα και πολλοί δημότες έχουν παιδιά που θα πάνε σε λυόμενα (απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό το 2020 αφού δεν συντρέχουν έκτακτες συνθήκες). Θέλουμε αυτά τα παιδιά να τα κοιτάμε στα μάτια και να τους πούμε τι κάναμε και τι θα κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

 

Όσοι λοιπόν είμαστε υπέρ της Δίχρονης θα πρέπει να το αποδείξουμε, συμβάλλοντας :

-Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες –από σήμερα-με έκτακτες αποφάσεις, ώστε στις 7 Σεπτέμβρη παιδιά και εκπαιδευτικοί να μπορούν να ξεκινήσουν μαθήματα, με προσωπικό, καθαριότητα και ασφάλεια.

-Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου –ΣΗΜΕΡΑ-, να απαιτήσουμε τις  real fast track διαδικασίες για απεμπλοκή χώρων, απαλλοτριώσεις και κατασκευή νηπιαγωγείων ( και του 11ου Δημοτικού). Ιεραρχώντας το 13ο και το 9ο , στη συνέχεια το 16Ο και το 17ο , το 8ο και το 5ο που η διαδικασία πρέπει να γίνει από την αρχή! Να φτιαχτεί ένας ολοκληρωμένος φάκελος στις διεκδικήσεις προς Υπουργούς και Πρωθυπουργό και για αυτά τα ζητήματα, μαζί με τα άλλα προβλήματα της πόλης .

-Καθορισμός Δημοτικού Συμβουλίου για την Παιδεία, όπως έχετε δεσμευτεί.

 

Θα είμαστε ΕΔΩ , όταν και όπου χρειαστεί για να διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν και ποιοτική Παιδεία για τα παιδιά μας.