Home Περιστέρι ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ

0
0

Τρεις 15χρονοι και ένας 16χρονος εισέβαλαν σε αίθουσα σχολείου στο Περιστέρι και κατόπιν εντολής του διευθυντή συνελήφθησαν από την Αστυνομία για διατάραξη της λειτουργίας και απειλή προς το εκπαιδευτικό προσωπικό.

 

Νέο επεισόδιο νεανικής παραβατικότητας σημειώθηκε στο 3ο ΕΠΑΛ Περιστερίου στο οποίο εμπλέκονται τέσσερις εξωσχολικοί νεαροί.

Συγκεκριμένα  το πρωί της Δευτέρας (27/11) στο 3ο ΕΠΑΛ και μάλιστα εν ώρα μαθήματος, τρεις 15χρονοι και ένας 16χρονος εξωσχολικοί, εισέβαλαν σε σχολική αίθουσα.

Μόλις έγιναν αντιληπτοί τους ζητήθηκε από τον διευθυντή να αποχωρήσουν. Οι ανήλικοι όχι μόνο δεν υπάκουσαν αλλά άρχισαν να απειλούν και να βρίζουν, με έναν από τους  15χρονους τελικά να βγαίνει από το σχολικό συγκρότημα και να τρέπεται σε φυγή.

Στο σχολείο κλήθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου τους δυο 15χρονους και τον 16χρονο.

Τόσο ο διευθυντής του σχολείου όσο και ο καθηγητής, ζήτησαν την ποινική τους δίωξη με αποτέλεσμα τελικά οι ανήλικοι να συλληφθούν. Ωστόσο με προφορική εισαγγελική εντολή, λίγες ώρες αργότερα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι δυο 15χρονοι και ένας 16χρονος, κατηγορούνται για διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας και απειλή, ενώ ο τρίτος 15χρονος που κατάφερε και διέφυγε, κατηγορείται για διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας απειλή και εξύβριση.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων ΣΤΗ Δυτική Αθήνα και τελευταία σε Πετρούπολη και Ίλιον. Έγιναν έλεγχοι σε 240 άτομα, ενώ η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 17χρονου που κατείχε μεταλλικό πτυσσόμενο μαχαίρι

Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας ενώ τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν εντατικά σε ολόκληρη την Αττική στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.