Home Αγ. Βαρβάρα Σύλλογος Γονέων 1 ΓΕΛ Αγ. Βαρβ.: Παρακώλυση της λειτουργικότητας του σχολείου
Σύλλογος Γονέων 1 ΓΕΛ Αγ. Βαρβ.: Παρακώλυση της λειτουργικότητας του σχολείου

Σύλλογος Γονέων 1 ΓΕΛ Αγ. Βαρβ.: Παρακώλυση της λειτουργικότητας του σχολείου

0
0

Την επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς και κανονική λειτουργία του γυμναστηρίου στο 1ο ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας ζητά ο Σύλλογος Γονέων

Την άμεση απομάκρυνση των οργάνων γυμναστικής από το χώρο του γυμναστηρίου του 1ου Λυκείου Αγίας Βαρβάρας και την επιστροφή της κανονικότητας στο χώρο του σχολείου ζητά ο Σύλλογος Γονέων, καθώς ο συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας υλοποίησης του δημοτικού γυμναστηρίου στον χώρο είναι αβέβαιος.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας προτίθεται να χρησιμοποιήσει το γυμναστήριο του 1ου ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας για να λειτουργήσει δημοτικό γυμναστήριο και προχώρησε στην τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής, χωρίς όμως να τηρούνται οι νομότυπες διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Σύλλογος Γονέων.  

Συνάντηση με τη δημοτική αρχή

Σε συνάντηση που είχε το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής τέθηκαν ερωτήματα όπως,

1. H τήρηση της νομότυπης διαδικασίας του εν λόγω εγχειρήματος καθώς και η παρουσίαση της μελέτης, των όρων και προϋποθέσεων αυτού.   

2. Το ακατάλληλο της χρονικής στιγμής που επελέγη να ξεκινήσει η υλοποίηση του, δεδομένου ότι το γυμναστήριο παραμένει κλειστό, σχεδόν δύο μήνες χωρίς να είναι δυνατή η χρήση αυτού από τους μαθητές λόγω των οργάνων που έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο. Υπό αυτές τις συνθήκες οι μαθητές αναγκάζονται να εγκαταλείπουν το κτίριο και να γυμνάζονται σε γειτνιάζοντα γυμναστήρια ή ακόμη χειρότερα να αθλούνται σε εντελώς ακατάλληλους χώρους.

3. Η δυνατότητα χρήσης του υπό σχεδιασμό γυμναστηρίου από τους μαθητές και οι προϋποθέσεις συμμετοχής τους.

4. Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου δεδομένου ότι οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες αναμόρφωσης είναι χρονοβόρες με αρνητικές συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων

Κατόπιν αυτών ο Σύλλογος Γονέων του 1ου ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας προχώρησε στην έκδοση νέας ανακοίνωσης μέσω της οποίας ζητά την άμεση απομάκρυνση των οργάνων γυμναστικής και την επιστροφή στην κανονικότητα του χώρου. Τέλος σημειώνει πως είναι Δεν δεχόμαστε συγχώνευση ή κατάργηση του 9ου Δημοτικού σχολείου Αιγάλεω.
Προς ενημέρωση όλων των γονέων και κηδεμόνων, χθες Τετάρτη 09 Φεβρουαρίου 2022 ο Σύλλογος μας απέστειλε και εγγράφως το αίτημα του για εκκένωση του Γυμναστηρίου από όργανα και μηχανήματα εκγύμνασης και παράδοσή του εκ νέου στους μαθητές.

Όπως έγινε γνωστό δια της πρόσφατης ανακοίνωσής μας στην σελίδα μας, το ΔΣ του συλλόγου μας δεν αντιτίθεται σε προτάσεις αναβάθμισης του σχολείου και του τόπου μας εν γένει. Τουναντίον ενθαρρύνει και καλοδέχεται σκέψεις, σχεδιασμούς και προγράμματα που το αναμορφώνουν και το εκσυγχρονίζουν.

Ωστόσο, λαμβάνουμε υπόψιν μας πάντα και θέτουμε ως προτεραιότητα τα οφέλη των μαθητών και παιδιών μας.

Στην παρούσα φάση και εν μέσω σχολικής χρονιάς μια τέτοια κίνηση το μόνο που απέφερε ήταν αποδιοργάνωση και διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου, όσον αφορά το μάθημα φυσικής αγωγής και άθλησης των μαθητών.

Ευελπιστούμε το αίτημά μας, που αποτελεί επίσης αίτημα του 15μελούς και της Διεύθυνσης, να εισακουστεί και σύντομα τα παιδιά να απολαμβάνουν τις αθλητικές τους δραστηριότητές στον ΔΙΚΟ τους χώρο!!!

Επαναλαμβάνουμε ότι το ΔΣ του Συλλόγου μας είναι διατεθειμένο να επανέλθει και να συζητήσει εκ νέου το σημαντικό αυτό  εγχείρημα της Δημοτικής Αρχής. Σε χρόνο όμως που η όποια υλοποίηση αυτού δεν θα διαταράσσει την καθημερινότητα των μαθητών και φυσικά θα θέτει ως προτεραιότητα την χρήση του εκσυγχρονισμένου γυμναστηρίου πρωτίστως από αυτούς.