Home Αγ. Βαρβάρα Γ. ΚΑΠΛΑΝΗΣ: Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Γ. ΚΑΠΛΑΝΗΣ: Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Γ. ΚΑΠΛΑΝΗΣ: Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

0
0

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η «Δική μας Πόλη» του Γ. Καπλάνη με το οποίο κατηγορεί τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Λάμπρο Μίχο για την εφαρμογή αντισυνταγματικού νόμου με τον οποίο αναστέλλει τη λειτουργία του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου.

 

 

Για προσπάθεια ελέγχου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας κατηγορεί τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Λάμπρο Μίχο, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Δική μας Πόλη» Γιώργος Καπλάνης. Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε κατηγορεί τον κ. Μίχο για την εφαρμογή του νόμου 4808/2021 του Κ. Χατζηδάκη, βάση του οποίου αναστέλλει τη λειτουργία του Σωματείου Εργαζομένων.  

 

Κι αφού μας παρέχει όλα αυτά τα χρόνια μαθήματα περί ηθικής και δικαιοσύνης, σήμερα ΠΡΩΤΟΣ υιοθετεί και εφαρμόζει νόμο ο οποίος έχει χαρακτηριστεί, από το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αντισυνταγματικός!

Κι αφού μας προπαγανδίζει μαζί με τους συνεργάτες του την αλληλεγγύη και την αγάπη του προς τους εργαζομένους του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, αποφασίζει να στραφεί ΞΑΝΑ εναντίον του Σωματείου τους.

Κι αφού δεν κατάφερε να εκλέξει δικό του ψηφοδέλτιο στις περασμένες εκλογές του σωματείου, προσπαθεί να ελέγξει το σημερινό.

Κι αφού παλεύει να μας αποδείξει την κομματική του ταυτότητα, «αγκαλιάζει» τον νόμο του κυβερνόντος κόμματος, ο οποίος καταργεί τον ν.1264/1982,ψηφισμένο από το ΠΑΣΟΚ, από το κόμμα του.

Αυτή είναι δύναμή του! Να ελέγχει και να διώκει όσους έχουν διαφορετική άποψη.

Δεν φτάνει που ο σημερινός δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας αγνοεί τις αξίες που υποτίθεται πως προασπίζει, παραγνωρίζει τους αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων για να αποκτήσουν αυτά που μέχρι… χθες θεωρούσαμε δεδομένα.

κ. Μίχο, το σωματείο εργαζομένων Αγίας Βαρβάρας υπάρχει και λειτουργεί, όσο κι αν δεν το θέλετε, και θα συνεχίζει να το κάνει με σκοπό την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των καλύτερων όρων εργασίας τους.

Όσο κι αν θέλετε να γράψετε ιστορία με τις πράξεις σας, δεν μπορείτε. Η ιστορία αυτή έχει γραφτεί. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να μας ξαναγυρνάτε στο παρελθόν!

 

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η ανακοίνωση που προηγήθηκε της ΠΟΕ – ΟΤΑ με την οποία καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και αντεργατική απόφαση του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας Λάμπρου Μίχου  να «αναστείλει» την λειτουργία του Σωματείου Εργαζομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση, αναφέρει:

Κοινή πεποίθηση τόσο στους εργαζόμενους όσο και σε κάθε δημοκρατικά και πολιτικά σκεπτόμενο άνθρωπο αποτελεί πλέον το γεγονός πως ο αντισυνδικαλιστικός Νόμος (4808/2021) Χατζηδάκη ήρθε για να καταργήσει στην ουσία έναν από τους ποιο εμβληματικούς Νόμους των τελευταίων πενήντα (50) ετών, τον Ν.1264/1982, που επέτρεψε κατά γενική ομολογία, με κοινά αποδεκτούς κανόνες, την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση στους χώρους εργασίας.

Σήμερα, σαράντα (40) χρόνια μετά, ο πλέον νεοφιλελεύθερος «άξονας» της σημερινής κυβέρνησης, που εκφραστής της είναι ο σημερινός Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης, με κυνικό τρόπο μεταφέρει τον έλεγχο και την επίβλεψη της συνδικαλιστικής έκφρασης από την Δικαιοσύνη στους ίδιους τους εργοδότες!

Γεγονός που αναγνώρισε και το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αφού με σαφήνεια αποφάνθηκε πως οι διατάξεις του Νόμου Χατζηδάκη είναι σαφώς αντισυνταγματικές.

Είναι φυσικά θλιβερή η διαπίστωση πως η Βουλή των Ελλήνων εν έτη 2022, ψηφίζει Νόμους που εκ των υστέρων η Δικαιοσύνη και μετά την άσκηση προσφυγών κρίνονται Αντισυνταγματικοί! Και φυσικά έχουμε γνώση, πως κάθε αντιδραστική, φιλελεύθερη και συντηρητική κυβέρνηση για να κυβερνήσει θεσπίζοντας Νόμους επιβολής και τρομοκράτησης και όχι διαλόγου, επιδιώκει να έχει ισχυρά ερείσματα και να ελέγχει την δικαιοσύνη.

Σήμερα, σαράντα (40) χρόνια μετά, πρόσωπα του «λεγόμενου» δημοκρατικού χώρου που αναδείχθηκαν γιατί «ακολούθησαν» σε δύσκολες εποχές το μονοπάτι των δημοκρατικών αλλαγών, είναι τουλάχιστον θλιβερό να γίνονται οι «υπηρέτες» του νεοφιλελεύθερου δόγματος Χατζηδάκη και κατ’ επέκταση της σημερινής κυβέρνησης, για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους εργοδοτικές ανάγκες.

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρο Μίχο, ο οποίος επέλεξε να καταγραφεί στην ιστορία ως «προδότης» πολιτικών αξιών και ιδανικών προκειμένου να υπηρετήσει για ίδιο πολιτικό όφελος, το σημερινό νεοφιλελεύθερο δόγμα των πιο συντηρητικών πολιτικών κύκλων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λάμπρος Μίχος αγνοώντας τις ομόφωνες αποφάσεις όλων των Συνδικάτων Πανελληνίως, Τριτοβάθμιων, Δευτεροβάθμιων αλλά και Πρωτοβάθμιων που έχουν ταχθεί ενάντια στον Νόμο (4808/2021) Χατζηδάκη, απέστειλε μέσω των υπηρεσιών του στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας έγγραφο με το οποίο ενημερώνει το Σύλλογο Εργαζομένων πως η λειτουργία του «ΑΝΑΣΤΕΛΕΤΑΙ» διότι δεν έχουν εκπληρώσει και εφαρμόσει τα όσα ο αντιδραστικός Νόμος Χατζηδάκη προβλέπει. Ενημερώνει το Σωματείο και διαλαλεί σε κάθε κατεύθυνση πως το Σωματείο καταργήθηκε. Ενημερώνει τον Πρόεδρό του πως αναδρομικά θα του χρεώσει με περικοπή αποδοχών τις

συνδικαλιστικές διευκολύνσεις-άδειες που ελάμβανε εδώ και ένα χρόνο.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και ο Πρόεδρός του συνάδελφος Γιώργος Οικονόμου, διώκεται για ακόμη μία φορά διότι απλά συμμορφώθηκε ως όφειλε με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και γιατί δεν έχει συμμορφωθεί με το τοπικό νεοφιλελεύθερο δόγμα τρομοκράτησης και διώξεων που έχει επιβάλλει ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος.

Ηχηρό φυσικά «πολιτικό χαστούκι» αποτελεί η απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ) που κρίνει ως αντισυνταγματικές τις πτυχές του Νόμου Χατζηδάκη που εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά το κατάπτυστο έγγραφο του Δήμου Αγίας Βαρβάρας προς το Σωματείο των Εργαζομένων. Θα είχαμε την προσδοκία, ο κ. Μίχος, τόσο ως

ενεργή πολιτική οντότητα τα τελευταία τουλάχιστον 50 χρόνια και μάλιστα του δημοκρατικού χώρου, αλλά και ως Νομικός, να έχει το κριτήριο να διακρίνει την αντισυνταγματικότητα αλλά και τον νεοφιλελευθερισμό που ο Νόμος Χατζηδάκη εφαρμόζει και όχι να προστρέξει ως δουλικός πολιτικός κομισάριος της σημερινής κυβέρνησης να υλοποιήσει διατάξεις που σχεδόν ουδείς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει εφαρμόσει.

Η πολιτική συμπεριφορά του κ. Λάμπρου Μίχου είναι αντιδημοκρατική, αυταρχική, συντηρητική και εκθέτει ακόμη και τον ευρύτερο πολιτικό χώρο που όπως ισχυρίζεται υπηρέτησε, ανήκει και δραστηριοποιείται, το ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, το οποίο πρέπει να πάρει θέση και να τον εγκαλέσει.

Χιλιάδες δημοκρατικά σκεπτόμενα Μέλη Σωματείων σε όλη τη χώρα έχουν αποφασίσει να αντισταθούν στο πνεύμα του Νόμου Χατζηδάκη που καταργεί στην πράξη τον Ν.1264/1982 μεταφέροντας τον έλεγχο των Σωματείων και της συνδικαλιστικής δράσης στους εργοδότες. Και ο κ. Μίχος ως ο σκληρότερος και αυταρχικότερος όλων, αγωνιά να τον εφαρμόσει για να επιβάλλει την σιωπή, την τρομοκρατία, τον διχασμό στους εργαζόμενους.

Καλούμε την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να καταγγείλει τον αντιδημοκρατικό «κατήφορο» που με γοργά βήματα διαβαίνει ο κ. Λάμπρος Μίχος. Η απόφαση του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας να «αναστείλει» την λειτουργία του Σωματείου Εργαζομένων αφορά όλους τους εργαζόμενους, όλα τα Σωματεία.

Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να καταγγείλουν τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρο Μίχο που επέλεξε να ενεργήσει ως «εγκάθετος άξονας» του κ. Χατζηδάκη στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας.

Με συντονισμό της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας θα πραγματοποιηθεί απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση στο Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας, όπου η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. θα ζητήσουν συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρο Μίχο για την άμεση απόσυρση του κατάπτυστου εγγράφου.