Home Δυτική αθήνα Γ. ΚΑΠΛΑΝΗΣ: ΌΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ (ΜΕΡΟΣ 2ο)
Γ. ΚΑΠΛΑΝΗΣ: ΌΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ (ΜΕΡΟΣ 2ο)

Γ. ΚΑΠΛΑΝΗΣ: ΌΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ (ΜΕΡΟΣ 2ο)

0
0

Για πάγωμα τεχνικών έργων 30.000.000 ευρώ της προηγούμενης διοίκησης κατηγορεί ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της «Η δική μας πόλη» Γιώργος Καπλάνης, τον νυν δήμαρχο Λάμπρο Μίχο.

 

Στη δεύτερη ανοιχτή επιστολή του προς τον νυν δήμαρχο ο κ. Καπλάνης κάνει λόγο για αποκατάσταση της αλήθειας με νούμερα όσον αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα που παρέλαβε από τον κ. Μίχο και αυτά που του παρέδωσε.

 

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Γ. ΚΑΠΛΑΝΗ

κ. Μίχο,

Η ετυμηγορία του λαού της Αγίας Βαρβάρας, όπως αυτή καταγράφηκε στο αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών, και γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα, δεν σας έδωσε την απόλυτη πλειοψηφία διοίκησης. Φυσικά, πάντα υπάρχουν εκείνα τα «ασπόνδυλα δεκανίκια» σαν έτοιμα από καιρό, να «προσφέρουν» τις υπηρεσίες τους!

Εμείς, με αξιοπρέπεια, με σοβαρότητα, με στωικότητα και με τη συνέπεια που μας διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια της ενασχόλησής μας με τα κοινά, αλλά και με πραγματική έγνοια για το καλό αυτής της πόλης, δεχτήκαμε το αποτέλεσμα. Δώσαμε χρόνο στην νέα διοίκησή σας, να δώσει δείγματα γραφής και αποτελέσματα. Δεν βωμολοχήσαμε, δεν απαξιώσαμε, δεν λοιδορήσαμε! Οι όποιες δημόσιες και υπεύθυνες παρεμβάσεις μας ήταν ενάντια στο διχασμό, στην εκδικητικότητα, στην μισαλλοδοξία και στις εμμονικές συμπεριφορές.

Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε! Εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, το μοναδικό σας έργο είναι η κατασυκοφάντηση και ο μηδενισμός του έργου της προηγούμενης διοίκησης του «τέως» δημάρχου Γιώργου Καπλάνη, όπως αρέσκεστε απαξιωτικά να με αποκαλείτε. Όμως, πρέπει να καταλάβετε ότι την αξία στο τι λέγεται, τη δίνει το ποιος το λέει!

Επίσης, πρέπει να καταλάβετε ότι η περίοδος χάριτος που σας είχαμε δώσει, τελείωσε! Οι συκοφαντίες και η παραπλάνηση του κόσμου, έλαβε τέλος!

Ο δικός μας ανένδοτος αγώνας για την αποκατάσταση της αλήθειας, έχει ήδη ξεκινήσει!

Στις 04/12/2020 επαναδημοσιεύσαμε το από 29/08/2019  ολοκληρωμένο, πλήρες και δημοσιευμένο πολλάκις τεχνικό πρόγραμμα με 33 χρηματοδοτημένα έργα και έργα σε εξέλιξη, συνολικού ποσού 30.000.000€! Μάλιστα, κύριοι, αυτό είναι το «μηδενικό» έργο που ευαγγελίζεστε παραπλανητικά στον κόσμο ότι άφησε ο Καπλάνης! 33 έργα συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ τα έχετε «παγώσει», για να τα οικειοποιηθείτε λίγο πριν τις επόμενες εκλογές! Αυτή είναι η αλήθεια για τα νούμερα! Σήμερα, θα αποκαταστήσουμε άλλη μια αλήθεια, αυτή των ταμειακών διαθέσιμων κεφαλαίων που άφησε ο Καπλάνης στον Μίχο το 2019, αλλά και αυτών που παρέλαβε ο Καπλάνης από τον Μίχο το 2009! Με επίσημα δημοσιευμένα (υποχρεωτικά εκ του νόμου) στοιχεία των ισολογισμών από το 2008-2018 (βλ. πίνακα), ελεγμένα και πιστοποιημένα από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών, αλλά και υπογεγραμμένα από τον εκάστοτε δήμαρχο! Στο κλείσιμο του 2008, επί διοίκησης σας, τα χρηματικά διαθέσιμά μας ήταν 1.138.929,62€, ενώ φεύγοντας τον Σεπτέμβριο του 2009, μας αφήσατε στο κλείσιμο του 2009 συνολικά 1.450.498,36€! Η «νοικοκυρεμένη» οικονομική πολιτική που ασκήσαμε κατά την καταστροφική, για την χώρα και όλους τους Έλληνες, δεκαετία της οικονομικής κρίσης παρουσιάζεται με σαφήνεια στα στοιχεία του πίνακα.  Έτσι το 2018, είχαμε ταμειακά διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 1.302.243,30€!  Αναφερόμαστε στο 2018, αφενός διότι είναι ο τελευταίος επίσημος ισολογισμός που έχετε φέρει και πρόσφατα μάλιστα ψηφίστηκε στο Δ.Σ. και αφετέρου επειδή από τον Σεπτέμβριο του 2019, που σας παραδώσαμε τη διοίκηση με ταμειακά αποθέματα ύψους 1.132.186,23€ μέχρι και το τέλος του έτους, που θα καταγραφεί επίσημα στον ισολογισμό του 2019, προχωρήσατε ασμένως, στην εξόφληση προεκλογικών «γραμματίων-διορισμών» και «επιβεβλημένων» αγορών με στόχο την «εξαφάνιση Καπλάνη», ενώ παράλληλα ψάχνατε «μαντήλι να κλάψετε»! Και στα μεταξωτά μαντήλια να έχετε συνηθίσει, χρήματα υπήρχαν κι ήταν τόσα όσα μας είχατε αφήσει!

 

 

Πρέπει, όμως, να σας θυμίσω κάποια πολύ σημαντικά λάθη σας, που δυσκόλεψαν πολύ την περίοδο της διοίκησής μας, αλλά κυρίως την πόλη μας, δεδομένων των συνθηκών!

Κατά πρώτον, ο μεγάλος δανεισμός! Μα θα μας πείτε και πάλι, «κακώς δανειστήκαμε για να αγοράσουμε τον χώρο της ΒΙΟΧΡΩΜ;». Όχι, πολύ καλά το κάνατε και όπως θυμάστε είχαμε βάλει όλοι «πλάτη» σε αυτήν την αγορά.

Κακώς, όμως, που μαζί με το δάνειο για την αγορά της ΒΙΟΧΡΩΜ, πήρατε επιπλέον δάνειο για την εξόφληση άλλων υποχρεώσεων.

Κακώς, επίσης, που για 10 σχεδόν χρόνια δεν εξοφλήσατε ούτε 1 ευρώ του δανείου, παραπέμποντας την εξόφλησή του στους επόμενους, δηλαδή εμάς!

Πολύ κακώς τέλος, που ενεχυριάσατε τους μισθούς των εργαζομένων μας! Έτσι, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, λόγω των δικών σας λανθασμένων επιλογών, η τράπεζα μας «έβαζε το μαχαίρι στο λαιμό», παρακρατώντας τους μισθούς των εργαζομένων!

Να σας θυμίσουμε, επίσης, την μείωση των Κρατικών Αυτοτελών Πόρων πλέον των 65% του κράτους προς τους Δήμους; Να σας θυμίσουμε, επίσης, την ολική διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης για το πρώτο μισό χρόνο του 2015; Αφήστε, αυτά θα τα πούμε αναλυτικά στο κεφάλαιο «Μακροπρόθεσμες Υποχρεώσεις»!

Έπειτα, ήταν και οι αμέτρητες υποχρεώσεις-οφειλές που μας κληροδοτήσατε! «Θηλιά στο λαιμό μας»! Χρωστούσαμε παντού! Στα ασφαλιστικά ταμεία, στην ΕΥΔΑΠ, σε προμηθευτές, σε τρίτους… Αλλά ας τα αφήσουμε κι αυτά για το κεφάλαιο «Βραχυπρόθεσμες Υποχρεώσεις»!

Μάλιστα, κύριοι, αυτά είναι τα «άδεια(;) ταμεία» που άφησε ο Καπλάνης στο Μίχο το 2019, αλλά και τα «γεμάτα(;)» που του άφησε ο Μίχος το 2009!

Αυτή είναι η αλήθεια για τα νούμερα!

Και μέσα σε όλα αυτά, η πόλη έπρεπε να παραμείνει ενωμένη, σαν μια γροθιά! Χωρίς διχασμούς, χωρίς μισαλλοδοξίες, χωρίς πολλά λόγια και με πολλές πράξεις. Γι’ αυτό ο Καπλάνης ήταν αναγκασμένος να λέει τότε ότι «παραλάβαμε ένα υγιή και νοικοκυρεμένο Δήμο», για να μην χαθεί η συνοχή της πόλης κι όχι γιατί έτσι ήταν!

Αν έπραξα λάθος, ζητώ συγνώμη από όλους! Έπραξα όμως λάθος; Ιδού το ερώτημα!

Η ιστορία θα μας κρίνει όλους!

 

Γιώργος Καπλάνης

Επικεφαλής παράταξης «Η δική μας πόλη»