Home Σπορ ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ: ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ ΜΤΒ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ!
ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ: ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ ΜΤΒ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ!

ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ: ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ ΜΤΒ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ!

0
0

Ο ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΤΙΣ 27/1  ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ CYCLOCROSS KAI TO OPEN CROSS RACE 2019

Ο Π.Δ.Σ. Οδυσσέας με την αρωγή του Δήμου Πετρούπολης διοργανώνει το “Οτι Πρέπει – Open CROSS Race 2019”, παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cyclocross την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στο Άλσος του Αγίου Δημητρίου.

Οι αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν πάνω στη διαδρομή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Cyclocross που θα γίνει την ίδια ημέρα, και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Η συνολική απόσταση για τις μεγάλες κατηγορίες είναι 3km, δασικά μονοπάτια και τεχνικά ανηφορικά και κατηφορικά μονοπάτια (trails) με φυσικά και τεχνητά εμπόδια. Για τις μικρές κατηγορίες έχει διαμορφωθεί ειδικά μέρος της πιο πάνω διαδρομής με συνολική απόσταση 2km.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
”ΟΤΙ ΠΡEΠΕΙ OPEN CROSS-MTB RACE 2019” (Διάρκεια – Αποστάσεις):

• 11.30-13.30 Λειτουργία γραμματείας, παραλαβή αριθμών αγώνα, όλων των κατηγοριών
• 12.30 CYCLOCROSS OPEN (40’)
• 13.15 MTB XCO OPEN Μεγάλων Κατηγοριών
• 14.00 ΑΠΟΝΟΜΕΣ: OPEN CYCLO-CROSS, MTB-XCO
• 14.00 MTB XCO OPEN Μίνι Μικρά
• 14.15 ΜΤΒ XCO OPEN Μίνι Μεγάλα
• 14.45 MTB XCO OPEN Παμπαίδες-Πανκορασίδες
• 15.15 MTB XCO OPEN Παίδες-Έφηβοι
• 16.00 ΑΠΟΝΟΜΕΣ Μικρών κατηγοριών.

 

ΔΗΜ. ΖΩΝΑΡΑΣ: ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ο πρόεδρος του ΠΔΣ Οδυσσέας παραχώρησε συνέντευξη στο cycle365.gr για τον αγώνα της Κυριακής.

Ποιο ήταν το κίνητρο ώστε να αναλάβεις να διοργανώσεις το πανελλήνιο πρωτάθλημα Cyclocross;

Είμαι πρόεδρος του Π.Δ.Σ Οδυσσέας Πετρούπολης, ενός πολύ δραστήριου συλλόγου που αγαπάμε πραγματικά το ποδήλατο σε κάθε του μορφή και ιδιαίτερα το cyclocross. Έχουμε ίσως την πιο πολυπληθή ομάδα cyclocross στην Ελλάδα με πάνω από 10 αθλητές σε όλες τις κατηγορίες. Επίσης, το γεγονός ότι διοργανώνεται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν ένα παραπάνω κίνητρο για εμένα να αναλάβω τη διοργάνωση αυτή.

Πιστεύεις ότι έχει μέλλον στη χώρα μας; Και αν ναι τι μπορεί να προσφέρει στα ποδηλατικά δρώμενα;

Σίγουρα έχει μέλλον, είναι μια μορφή ποδηλασίας που ταιριάζει απόλυτα στην ελληνική πραγματικότητα, και αυτό το καταλαβαίνεις αμέσως βλέποντας ένα ποδήλατο cyclocross. Είναι ένα ποδήλατο που μπορεί να σε πάει παντού και αγωνιστικά αλλά και σαν μεταφορικό μέσο. Μπορείς να βγεις προπόνηση ή βόλτα σε πολλά διαφορετικά τερέν, σε άσφαλτο, χώμα, βουνά και πάρκα. Επίσης παρατηρώ ότι τελευταία όλο και περισσότεροι ‘Ελληνες ποδηλάτες στρέφονται προς αυτό το άθλημα, και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για όλους μας.

 

Ποιες πιστεύεις ότι είναι οι διαφορές με το εξωτερικό σε ό,τι αφορά τον διοργανωτικό τομέα;

Διοργανωτικά πιστεύω ότι θα κάνουμε μια καλή προσπάθεια. Θέλω αυτό το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα cyclocross μετά από πολλά χρόνια, να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και οι αθλητές και οι θεατές που θα έρθουν να το απολαύσουν. Σίγουρα υστερούμε σε θέματα χορηγιών και στήριξης από φορείς και θεσμούς, αλλά στο χέρι μας είναι να το αλλάξουμε αυτό φέρνοντας όλο και περισσότερο κόσμο πιο κοντά σε αυτό το άθλημα.

ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Λόγω το ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει το στοιχείο της λάσπης για έναν αγώνα Cyclocross, όπως στις χώρες της Ευρώπης, πως μπορεί να ισορροπήσει ένα τέτοιο event στα πρότυπα του εξωτερικού;

Αυτό ήταν το στοίχημα που θέλαμε από την αρχή να κερδίσουμε! Να κάνουμε έναν αγώνα αντάξιο του εξωτερικού! Έτσι κάτσαμε μαζί με τον προπονητή της ομάδας μας τον Ανδρέα Καλαμπόκα και μελετήσαμε πολύ προσεκτικά τον κανονισμό της UCI καθώς και πολλούς αγώνες του εξωτερικού, προκειμένου να προσαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα την μέχρι τώρα αυτή ξένη πραγματικότητα. Σχεδιάσαμε μια απαιτητική και ταυτόχρονα γρήγορη διαδρομή με πολλά τεχνικά κομμάτια που δε θα έχει να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από διοργανώσεις του εξωτερικού. Ναι η πολύ λάσπη πιθανώς να απουσιάζει, αλλά είμαι σίγουρος ότι όποιος έρθει 27 Ιανουαρίου στην Πετρούπολη να τρέξει ή να παρακολουθήσει τους αγώνες πιστεύω θα φύγει με ένα τεράστιο χαμόγελο ικανοποίησης από το θέαμα που θα δει.

Θεωρείς ότι υπάρχει βοήθεια από την Πολιτεία ώστε να αναπτυχθεί το ποδηλατικό κομμάτι στη χώρα μας;

Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι στις άμεσες προτεραιότητες της Πολιτείας είναι να ασχοληθεί με την ανάπτυξη της ποδηλασίας στη χώρα μας. Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο το μονόπλευρο ενδιαφέρον για τα πιο δημοφιλή αθλήματα, δεν μένει και πολύ χώρος για να αναπτυχθεί όπως θα έπρεπε το ποδηλατικό κομμάτι. Εκεί είναι όμως που πρέπει όλοι εμείς που υποτίθεται πως αγαπάμε αυτό το άθλημα να βάλουμε πλάτη και ο καθένας από την πλευρά του να δώσει ότι μπορεί ώστε να πάμε την ποδηλασία βήματα μπροστά.

Ποιες είναι οι ποδηλατικές υποχρεώσεις του “Οδυσσέα” για το 2019;

Ο Π.Δ.Σ Οδυσσέας για το 2019 έχει στο πρόγραμμά του να διοργανώσει 4 αγώνες, καθώς και να συμμετάσχουν τόσο οι μικροί αθλητές της ακαδημίας μας καθώς και οι αθλητές των μεγάλων κατηγοριών σε όσο το δυνατό περισσότερους αγώνες με καλή παρουσία και επιτυχή αποτελέσματα.