Home Σπορ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΣΚΑ: ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΣΚΑ: ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΣΚΑ: ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ

0
0

Για τη μεγάλη μάχη του Final 4 του Κυπέλλου ΕΣΚΑ ετοιμάζονται οι Άρης Πετρούπολης, ΝΟ Σαρωνίδος, ΓΑΣ Εύνικος και ΚΟ Χολαργός που θα διεξαχθεί στο Μετς στις 20 & 21 Απριλίου. Ο ΑΟ Άρης Πετρούπολης θα αντιμετωπίσει την Σαρωνίδα στις 19:30, ενώ ο άλλος ημιτελικός θα διεξαχθεί μεταξύ του Χολαργού και του Εύνικου. 

 

 

 

Η ΕΣΚΑ φιλοξένησε στην ιστοσελίδα της τις απόψεις των προπονητών των τεσσάρων φιναλίστ, που αναλύουν όλα τα δεδομένα, κάνοντας και έναν μίνι απολογισμό των πεπραγμένων.

 

 

Ηλίας Αρχιμανδρίτης (ΑΟ Αρης Πετρούπολης)

«Το Κύπελλο είναι ένας παραδοσιακός ιστορικός θεσμός για την ΕΣΚΑ, ο οποίος βοηθάει τα μέγιστα την προετοιμάσια των ομάδων για την σεζόν στα πρωταθλήματα. Τα 5 παιχνίδια που δώσαμε (Ιριδα, ΓΑΟΚ, Αχαρνής, Απόλλων, Γλυκά Νερά) ήταν άκρως ανταγωνιστικά και χρησιμοποιήσαμε πιο πολύ και παίκτες μικρότερους ηλικιακά.

Σίγουρα για να φτάσεις στο σημείο αυτό του θεσμού δεν είναι εύκολο, γι’ αυτό πιστεύω πως και οι 4 ομάδες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε όλα τα παιχνίδια. Η κλήρωση μάς έβγαλε να αγωνιστούμε με την ομάδα της Σαρωνίδας, η οποία είναι ένα πολύ καλό σύνολο, με έμπειρους παίκτες. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να φανούμε ανταγωνιστικοί στην διοργάνωση. Το άλλο ζευγάρι με τις ομάδες του Χολαργού με τον Εύνικο θα είναι και αυτό εξίσου πολύ δυνατό παιχνίδι, αλλά με τον πρώτο λόγο για τη κατάκτηση του Κυπέλλου να έχει η ομάδα του Χολαργού ως φαβορί. Περιμένουμε με ανυπομονησία τον θεσμό για να πάρουμε την εμπειρία και να απολαύσουμε μπασκετικές στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στον χρόνο. Η ομάδα μας έφτασε στο τελικό στάδιο του πρωταθλήματός της, μέσα από τους αγώνες πλέι οφ ανόδου για την Α’ ΕΣΚΑ. Το πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑ ήταν πολύ απαιτητικό με 26 αγώνες, πολύ δυνατούς αντιπάλους με αποτέλεσμα να βελτιωθούν οι μικρότεροι αθλητές που διαθέτουμε. Είμαστε ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι που σε δυο στόχους της χρονιάς φτάσαμε να διεκδικούμε προνομιούχες θέσεις και μέσα από αυτό κάνουμε την πόλη μας περήφανη. Ο στόχος του Άρη Πετρούπολης είναι να γεννά παίκτες από τις ακαδημίες του, ώστε να επανδρώνουν το μεγαλύτερο τμήμα μας. Θέλω να επισημάνω ότι η ομάδας μας αποτελείται από πολύ νεανικό κορμό, με εξαιρετικούς χαρακτήρες, οι οποίοι συνδύαζονται αρμονικά με τους έμπειρους παίκτες μας. Κλείνοντας, η ομάδα μας είναι μια μεγάλη οικογένεια, η οποία αγκαλιάζει τα δικά της παιδιά και τα προετοιμάζει με τα απαραίτητα εφόδια για την μετέπειτα πορεία στην ζωή τους. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες να έχουμε καλούς αγώνες και υγεία σε όλους τους αθλητές».

 

 

  Αλέξης Γεωργαντάς (ΝΟ Σαρωνίδος)

«Ο Ναυταθλητικός Ομιλος Σαρωνίδας για πρώτη φορά στην ιστορία βιώνει σημαντικές στιγμές προσπαθώντας να αναρριχηθεί στις υψηλότερες κατηγορίες της ΕΣΚΑ.

Στόχος του συλλόγου είναι να βελτιώνεται η οργάνωση, αλλά και να γίνεται σωστή και μεθοδική δουλειά στην λειτουργία των ακαδημιών. Προσπαθούμε να μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας στους μικρούς αθλητές, αλλά να διαμορφώσουμε και τον χαρακτήρα τους, πέραν του αθλητικού τους ταλέντου. Είναι πολύ ευχάριστο ως γεγονός και ο τρόπος συστήματος διεξαγωγής του Κυπέλλου της ΕΣΚΑ, διότι δίνει την δυνατότητα να διεκδικήσουν μία θέση στο Final-4 και ομάδες μικρότερης κατηγορίας. Εμείς, είδαμε το Κύπελλο ως μια καλή προετοιμασία για το πρωτάθλημα. Το πρώτο παιχνίδι διεξήχθη με μόλις δύο εβδομάδες προετοιμασία, παίζοντας μάλιστα με μία καλή ομάδα της κατηγορίας, τον Τριφυλλιακό, για τα πρώτα συμπεράσματα. Ακολούθησε η εκτός έδρας επιτυχία μας επί της Αρτέμιδας Λούτσας, με την οποία ανεβήκαμε μαζί από την Δ’ στη Γ’ ΕΣΚΑ. Εν συνεχεία αγωνιστήκαμε με την περσινή ομάδα έκπληξη του Κυπέλλου, την ΑΕΚ Περιστερίου, κλείνοντας την Α’ φάση του θεσμού με νίκη απέναντι στην δυνατή ομάδα του Κρόνου Γέρακα, μέσα στην έδρα της, σε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα από κόσμο. Στην Β’ φάση μάς φιλοξένησε η ομάδα του Καπανδριτίου, μία ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, ενώ φτάνοντας στον τελευταίο αγώνα πριν το Final-4, αντιμετωπίσαμε τον ιστορικό Αθηναϊκό, ο οποίος φέτος ήταν δύο κατηγορίες πάνω από εμάς και πέρυσι έφτασε να διεκδικεί άνοδο. Εμείς δίχως άγχος, αλλά με μεγάλη αγωνιστικότητα, θέλοντας πιο πολύ τη νίκη, πήραμε την πρόκριση για την μεγάλη γιορτή του ερασιτεχνικού μπάσκετ.

Εκεί, υπάρχει βέβαια το μεγάλο φαβορί ο Χολαργός, μία σπουδαία ομάδα όπως ο Εύνικος, αλλά κι ο Άρης Πετρούπολης που κάνει βήματα προόδου. Η Σαρωνίδα αποτελεί το αουτσάιντερ, θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, να διασκεδάσουμε και να μάθουμε από τις ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών, ώστε να το έχουμε ως εφόδιο στην συνέχεια των δικών μας υποχρεώσεων. Εύχομαι να γίνουν όμορφα παιχνίδια, με μεγάλο ανταγωνισμό και δίχως τραυματισμούς. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Λάμπρος Μπάρτζος (ΓΑΣ Εύνικος)

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι ως σωματείο που θα λάβουμε μέρος στον θεσμό του Κυπέλλου που τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί και συγχαρητήρια για την προσπάθεια της Ενωσης τα τελευταία χρόνια. Το final-four το παρακολουθεί πολύς κόσμος της μπασκετικής Αθήνας και χαιρόμαστε που θα βρισκόμαστε και εμείς εκεί για πρώτη φορά στην ιστορία του Γ.Α.Σ Εύνικος. Βέβαια κληρωθήκαμε πάνω στο αδιαφιλονίκητο φαβορί του θεσμού τον Χολαργό που μετρούσε στην διάρκεια της σεζόν το αήττητο, αλλά θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας να περάσουμε στον τελικό. Ακόμη και οι ομάδες του Αρη και της Σαρωνίδας είναι σε πολύ καλό επίπεδο, διαθέτοντας αξιόλογους παίκτες νεαρούς αλλά και με εμπειρία, ωστόσο η ομάδα του Χολαργού είναι σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τους υπόλοιπους. Διαθέτουμε και εμείς όμως ένα αξιόλογο σύνολο έμπειρων και ταλαντούχων νέων παίκτων και θα παλέψουμε για τη νίκη. Σαν σύλλογος γενικότερα έχουμε ρίξει το βάρος για διάκριση και πρωταθλητισμό στο γυναικείο μας τμήμα που έχει και μακρά ιστορία και πολλές διακρίσεις, ενώ στο τμήμα των ανδρών με μεθοδευμένη προσπάθεια, όπως έχω ξαναπεί ο σκοπός είναι να χρησιμοποιούμε κάθε χρόνο το σύλλογο σα σκαλοπάτι για τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής (Ανω Λιόσια, Αχαρνές, Καματερό, Ιλιον) να εξελιχθούν και να μεταπηδήσουν σε καλύτερη κατηγορία, όπως μάλιστα δείχνει και η πρόσφατη κίνησή μας να ενώσουμε τμήματα και με την Ενωση Ιλίου. Προσπαθούμε να κάνουμε μια κοινή προσπάθεια σε όλη την ευρύτερη περιοχή με τα γύρω σωματεία. Φέτος δυστυχώς με τις τόσες ομάδες που πέφτουν, σωστά κατά την γνώμη μου, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα πρωταθλήματα (9 με 10 ομάδες), είμαστε σε δύσκολη θέση, απλά ο τρόπος σωτηρίας ήταν να τερματίσεις στα play off ανόδου μόλις σε 16 αγωνιστικές. Εκεί ίσως είναι ένα κομμάτι που πρέπει να επανεκτιμηθεί (ο τρόπος διεξαγωγής) καθώς εμείς πληρώσαμε μια κακή περίοδο κοντά στοn Δεκέμβρη με τραυματισμούς που χάσαμε έδαφος και σε 16 αγωνιστικές πρωταθλήματος δεν μπορείς να το καλύψεις. Από εκεί και πέρα από τον Ιανουάριο και μετά έχουμε 7-2, αλλά νιώθουμε ότι κερδίζουμε και πάλι δεν φτάνει. Aρα, μας δίνει και ένα παραπάνω κίνητρο η διάκριση στον θεσμό του Κυπέλλου. Εμείς έχουμε την δυνατότητα και θέλουμε όπου και να παίζουμε να πρωταγωνιστούμε,  όμως έχουμε διαλέξει αυτό τον δρόμο της παραγωγής νέων παικτών, γιατί θεωρούμε ότι είναι το σωστό και με αυτό θα συνεχίσουμε. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Θανάσης Θωμόπουλος (ΚΟ Χολαργού)

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση σαν ομάδα να βρεθούμε στο final-4 του Κυπέλλου ΕΣΚΑ. Ενός θεσμού που δίνει την δυνατότητα σε όλες τις ομάδες να διεκδικήσουν με αξιώσεις η καθεμία ό,τι καλύτερο, έχοντας φτάσει ως εδώ. Εμείς όταν ξεκινήσαμε το χτίσιμο της ομάδας το καλοκαίρι ο σκοπός μας ήταν να φτιάξουμε ένα σύνολο που να παίζει σύγχρονο και γρήγορο μπάσκετ, με στόχο να διεκδικήσει την επάνοδο της ομάδας στις Εθνικές κατηγορίες. Θεωρώ και πιστεύω πως το έχουμε καταφέρει στον βαθμό που θέλαμε και ονειρευόμασταν. Ο θεσμός του Κυπέλλου δεν ήταν στο μυαλό μας αλλά ξεκινώντας τα παιχνίδια τα οποία γίνονται στην περίοδο της προετοιμασίας και με το νέο format που έγινε φέτος, η ομάδα είχε την ευκαιρία να δείξει τον χαρακτήρα, την δυναμική της και ταυτόχρονα να παίξει επίσημα παιχνίδια ώστε να βρει αγωνιστικό ρυθμό για το πρωτάθλημα. Αντιμετωπίσαμε στο Κύπελλο κατά σειρά εντός έδρας τον ΠΑΟ Κουκακίου, εκτός έδρας τον ΟΙΟΝ Αγίου Στεφάνου και εντός έδρας τον Πανελλήνιο ΓΣ όπου παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάσαμε όλο και καλύτερη εικόνα και παίρνοντας ισάριθμες νίκες βρισκόμαστε εδώ. Σχετικά με τις άλλες τρεις ομάδες που βρίσκονται στο final-4 θέλω για αρχή να δώσω τα συγχαρητήριά μου για την πορεία τους και να αναφέρω τα εξής. Ο ΓΑΣ Εύνικος είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα που ήταν αρκετά άτυχη μέσα στην χρονιά (αρκετούς τραυματισμούς) καθώς διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο παικτών και θα μπορούσε να βρίσκεται στα playoffs, είναι διαχρονικά μια ανταγωνιστική ομάδα στην πρώτη κατηγορία της ΕΣΚΑ. Θεωρώ πως ο ημιτελικός μεταξύ μας θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ο ΑΟ Αρης Πετρούπολης είναι απ’ τις καλές ομάδες της φετινής Β’ ΕΣΚΑ με διαδρομή ως τα playoffs ανόδου και κατάφερε να βρίσκεται εδώ αποκλείοντας πολύ δυνατές ομάδες. Ο ΝΟ Σαρωνίδος ως η καλύτερη ομάδα στην τρίτη κατηγορία της ΕΣΚΑ μπήκε με την σειρά του στα πλέι οφ για την άνοδο προς την δεύτερη κατηγορία. Απαρτίζεται από έμπειρα παιδιά που έχουν βρεθεί σε Εθνικές κατηγορίες και ξέρουν αρκετά καλά από ανταγωνισμό. Τέλος θέλω να ευχηθώ πάνω απ’ όλα υγεία σε όλες τις ομάδες και περιμένουμε τον μπασκετικό κόσμο στο κλειστό του Μετς  να έρθει και να στηρίξει την πολύ καλή προσπάθεια που κάνει η ΕΣΚΑ στον συγκεκριμένο θεσμό και αντίστοιχα την κάθε ομάδα που επιθυμεί».