Home Πετρούπολη ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑΛΙΟΥΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑΛΙΟΥΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑΛΙΟΥΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

0
0

Με επιστολή τους προς τον διοικητή ΟΑΕΔ ζητούν να τους γίνει γνωστό αν υπάρχουν καταγγελίες για τη μη ακεραιότητα των διαδικασιών

Επιστολή προς τον διοικητή του ΟΑΕΔ για τη διασφάλιση ισονομίας όσον αφορά το Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνιων Ανέργων 55-67 ετών, απέστειλαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Πετρούπολης «Δημοτική Ανανεωτική Κίνηση» (ΔΑΚ) Δημήτρης Ταλιούρας και «Ενεργοί Πολίτες» Μανώλης Μπουσούνης, αφήνοντας έμμεσες αιχμές για τη διαδικασία που ακολουθείται.

Όπως αναφέρουν συνιστά κορυφαίο ζήτημα εάν έχουν υπάρξει καταγγελίες επώνυμες ή ανώνυμες  ότι δεν ακολουθείται στο ακέραιο η σχετική διαδικασία που προβλέπεται για την κάλυψη των 80 θέσεων. Ζητούν τέλος, πλήρη ενημέρωση το συντομότερο δυνατό και να σταματήσει κάθε διαδικασία που τυχόν θίγει τη νομιμότητα διαδικασιών.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Προς Διοικητή ΟΑΕΔ

Κο Σπύρο Πρωτοψάλτη

02.12.2021

Θέμα: Διασφάλιση ισονομίας για τη συμμετοχή πολιτών στο Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρονίων Ανέργων 55-67 ετών του ΟΑΕΔ[1]

Με την παρούσα επιστολή οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι και επικεφαλής των παρατάξεων Δημοτική Ανανεωτική Κίνηση-ΔΑΚ Δημήτριος Ταλιούρας και Ενεργοί Πολίτες Δημοτική Κίνηση Πετρούπολης Εμμανουήλ Μπουσούνης απευθυνόμαστε σε σας ώστε να διασφαλιστεί ότι υλοποιείται στο ακέραιο κάθε προβλεπόμενη διαδικασία από το ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ Ιλίου, Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων-Καματερού σχετικά με το πρόγραμμα 55-67 στο Δήμο μας.

Τα ζητήματα καταπολέμησης της ανεργίας και της εύρυθμης λειτουργίας των Δήμων πρέπει να προωθούνται σε ένα σύγχρονο πλαίσιο απόλυτης διαφάνειας, αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας. Επομένως για εμάς συνιστά κορυφαίο ζήτημα εάν έχουν υπάρξει καταγγελίες επώνυμες ή και ανώνυμες από Δημότες του Δήμου Πετρούπολης, υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου ή του Οργανισμού που διοικείται

Επίσης θα θέλαμε να μας γνωστοποιηθεί εάν υπάρχει σε εξέλιξη κάποιος έλεγχος εσωτερικού χαρακτήρα στον Οργανισμό που διοικείται για την εφαρμογή του προγράμματος 55-67 σε σχέση με το Δήμο Πετρούπολης. Ζητούμε να ενημερωθούμε με τη δέουσα λεπτομέρεια αν ενημερώνονται και επιλέγονται για την κάλυψη των ζητούμενων θέσεων μέσω των εργασιακών συμβούλων (άνεργοι) και εργοδοτικών συμβούλων (Δήμος) οι δυνητικά δικαιούχοι άνεργοι πολίτες χωρίς αποκλεισμούς και έμμεση ή άμεση αφαίρεση δικαιωμάτων και κριτηρίων τους. Ζητούμε πλήρη ενημέρωση για το πως ενημερώθηκαν όλοι οι άνεργοι δημότες μας στην εν λόγω ηλικιακή κατηγορία από τα αρμόδια στελέχη του Οργανισμού.

Οτιδήποτε τυχόν διαφορετικό θα συνιστά για εμάς προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και θέλουμε πλήρη ενημέρωση από εσάς για το πως ακριβώς προχωρά η σχετική διαδικασία αφού αναγνωρίζουμε εκ προοιμίου τη σχετική ευαισθησία σας για το θέμα. Επιπρόσθετα ζητούμε να μας γνωστοποιηθεί η σχετική (οριστικοποιημένη) λίστα των προς υπόδειξη ωφελουμένων, ανά ειδικότητα, και με σειρά προτεραιότητας βάσει του αριθµού των µηνών µακροχρόνιας ανεργίας που συνέταξε ο/η εργασιακός σύμβουλος στα πλαίσια της ενημέρωσης μας ως Δημοτικούς Συμβούλους.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις ανέλαβε η νέα Διοίκηση του Δήμου διεκδικήσαμε να μετάσχει στο εν λόγω πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας που από το 2017 προσπαθεί να απαντήσει θετικά τόσο στην εργασία μακροχρόνια ανέργων αλλά και στην στελέχωση των Δήμων.

Ζητούμε να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό για τα παραπάνω και να σταματήσει κάθε διαδικασία που τυχόν θίγει τη νομιμότητα διαδικασιών και κυρίως την πρόσβαση στο ιερό δικαίωμα της εργασίας. Ευελπιστούμε κάτι τέτοιο να μη χρειαστεί αλλά το σημαντικότερο είναι να διασφαλιστεί στο ακέραιο η ισονομία.

Τη σχετική πρόσκληση του ΟΑΕΔ (όπως και συνολικά τον Οργανισμό και τους εργαζόμενους σε αυτόν) την στηρίζουμε στο ακέραιο και θα επιθυμούσαμε να υπάρξει λόγω της πανδημίας και τροποποίηση της ώστε να μην αφορά μόνο μακροχρόνια ανέργους όταν πχ δυνητικοί ωφελούμενοι μπορεί να είναι ομάδες υψηλού ή ενδιάμεσου υγειονομικού κινδύνου λόγω covid-19 κ.α. Να ενισχυθεί χρηματοδοτικά περαιτέρω από το Υπουργείο Εργασίας για να αφορά ακόμα περισσότερους δικαιούχους και να έχει μόνιμο χαρακτήρα καθώς στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία η ανεργία πολλές φορές λαμβάνει μακροχρόνιο χαρακτήρα.

Με τη βεβαιότητα ότι κατανοείτε την αγωνία μας και το ενδιαφέρον μας ώστε να εργαστούν εκατοντάδες άνεργοι της πόλης μας για 12+12 μήνες το συντομότερο δυνατόν χωρίς άδικους αποκλεισμούς αναμένουμε άμεσα σχετική ενημέρωση και επικοινωνία.

Δημήτριος Ταλιούρας                                                                    Εμμανουήλ Μπουσούνης