Home Πετρούπολη Βίαιες επιθέσεις από ρομά εξώ από ΕΠΑΛ και 4ο Γυμνάσιο!
Βίαιες επιθέσεις από ρομά εξώ από ΕΠΑΛ και 4ο Γυμνάσιο!

Βίαιες επιθέσεις από ρομά εξώ από ΕΠΑΛ και 4ο Γυμνάσιο!

0
0

Δύο ακόμη περιστατικά παραβατικότητας από ανήλικους ρομά συνέβησαν μέσα σε διάστημα 10 ημερών κοντά σε σχολικά συγκροτήματα της Πετρούπολης.

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου το μεσημέρι ομάδα ρομά συνεπλάκη με μαθητές του ΕΠΑΛ κατά την ώρα του σχολάσματος. Ενώ το βράδυ της 25ης Μαρτίου έξω από το 4ο Γυμνάσιο ομάδα ρομά επιτέθηκε σε παρέα 17χρονων.

 

Συμπλοκή ρομά – μαθητών στο ΕΠΑΛ.

Στην πρώτη περίπτωση προηγήθηκε προσπάθειας συναλλαγής (αγορά μηχανής) μεταξύ ενός ρομά και ενός μαθητή. Στη συνέχεια φαίνεται ότι δεν τα βρήκαν και ο ρομά επιτέθηκε στον μαθητή και τον πέταξε κάτω. Προς βοήθεια του μαθητή έτρεξαν οι φίλοι του, αλλά την ίδια ώρα εμφανίστηκε και μια ομάδα 10-15 άλλων ρομά και ακολούθησε σύμφωνα με τα λεγόμενα αυτόπτων μαρτύρων άγριο ξύλο. Οι κάτοικοι της περιοχής και γονείς μαθητών κατήγγειλαν το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Πετρούπολης. Από εκεί τους δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τους υπεύθυνους της συμπλοκής, αλλά και πως περιπολικό θα είναι παρών κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών.

Επίθεση ρομά σε 17χρονους

Στη δεύτερη περίπτωση μία ομάδα πέντε – έξι 17χρονων περί τις 12 παρά 10 το βράδυ κινούνταν στην οδό Ελαίων. Στο ύψος του $ου Γυμνασίου τους προσέγγισε απειλητικά ομάδα ρομά περίπου ίσης ηλικίας και υπό τη μορφή βίας τους αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα.

Φαίνεται ότι τα επεισόδια βίας, κλοπής και παραβατικότητας συμμοριών ή συμμορίας ρομά συνεχίζονται παρά την αύξηση των αστυνομικών περιπολιών και των επιχειρήσεων. Οι δράστες φαίνεται πως αλλάζουν συνέχεια ορμητήρια και συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους.