Home Πετρούπολη ΛΑ.ΣΥ.: ΛΑΘΟΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
ΛΑ.ΣΥ.: ΛΑΘΟΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΛΑ.ΣΥ.: ΛΑΘΟΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

0
0

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση αντιδρά μιλώντας για πολιτική αλαζονεία της διοίκησης όσον αφορά τις ενέργειες της για την ανέγερση του δημαρχείου στο χώρο του Βοτανικού Κήπου.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πετρούπολης με ανακοίνωσή της κατηγορεί τη διοίκηση του Δήμου για πολιτική αλαζονεία καθώς όπως υποστηρίζει προχωρά στη δημιουργία Δημαρχείου στον συγκεκριμένο χώρο χωρίς να έχει πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει:

«Εχθές 24/07 αντικρίσαμε, με έκπληξη,  στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου, την άσκοπη και υπερβολική ”πανκινητοποίηση” της αστυνομίας με κλούβες και μονάδες των Μ.Α.Τ., Δ.Ι.Α.Σ. και Ο.Π.Κ.Ε., μετά από πρόσκληση της διοίκησης του Δήμου, προκειμένου να εισβάλλουν στον χώρο του Βοτανικού Κήπου.

 

Λίγους μήνες πριν την διεξαγωγή των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών, προκειμένου να παρουσιάσει έστω κάποιο έργο, η δημοτική αρχή, υλοποιεί εσπευσμένα την θέση της, για δημιουργία Δημαρχείου στον συγκεκριμένο χώρο.

 

Μία θέση η οποία ποτέ δεν συζητήθηκε ολοκληρωμένα και ουσιαστικά σε συνεδρίαση του  Δ.Σ. και άρα δεν αποτελεί απόφαση του. Έχουμε λοιπόν μια σημαντική εξέλιξη, και συγκεκριμένα την χωροθέτηση και κατασκευή ενός κοινόχρηστου κτιρίου, την οποία δεν έχει αποφασίσει το Δ.Σ., παρά αποτελεί την προσωπική άποψη των διοικούντων. Με αντίστοιχο βέβαια τρόπο, αξιοποιώντας το αντιδραστικό  θεσμικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία των Δήμων, έχουν κινηθεί και για μια σειρά άλλα έργα, όπως για παράδειγμα την ανάπλαση του Θεάτρου Πέτρας, την ανάπλαση του Θερινού Κινηματογράφου κ.α.

 

Προφανώς οι κύριοι της διοίκησης θεωρούν ότι κατέχουν την μοναδική σωστή γνώμη για το πως πρέπει να διαμορφωθούν οι παραπάνω κοινόχρηστοι χώροι. Τέτοια πολιτική αλαζονεία, θα την ζήλευε και ο πλανητάρχης!!

 

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση, πέρα από την καταδίκη των συγκεκριμένων ενεργειών και μεθοδεύσεων, έχουμε επιμείνει και επιμένουμε μέχρι και σήμερα πως η καλύτερη επιλογή για χωροθέτηση-κατασκευή του Δημαρχείου είναι η εισήγηση που είχαμε κάνει ως διοίκηση του δήμου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το οικόπεδο του Δήμου δίπλα στον ιστορικό χώρο του Καμινιού, η οποία εισήγηση μετά από συζήτηση σε συνεδρίαση του Δ.Σ. έγινε και απόφασή του.

 

Στον συγκεκριμένο σημείο τα πλεονεκτήματα είναι τεράστια. Τα λεωφορεία έχουν όλα τερματικό σταθμό ή κάνουν στάση εκεί, υπάρχει ήδη διαμορφωμένος άπλετος χώρος για πάρκινγκ, απεγκλωβίζεται το κέντρο της πόλης από τα εκατοντάδες οχήματα των επισκεπτών ή εργαζομένων στις υπηρεσίες του Δημαρχείου, τα τ.μ. είναι αρκετά για να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου και βέβαια μαζί με τους ιστορικούς χώρους του Καμινιού αλλά και του Θεάτρου Πέτρας θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο την ιστορία της πόλης μας.

 

Όσον αφορά, τον χώρο του Βοτανικού Κήπου, επίσης μετά από εισήγησή μας, αποφασίστηκε από το Δ.Σ. ο χώρος να αξιοποιηθεί ως έχει, χωρίς να πέσει ούτε ένα κυβικό μπετόν, για να στεγαστούν πολιτιστικές δράσεις του Δήμου αλλά και φορέων και συλλόγων της πόλης, καθώς επίσης και να δημιουργηθεί ένας λαχανόκηπος, μέσα στο γυάλινο κτίριο, που θα αποδοθεί στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς της πόλης για περιβαλλοντικές δράσεις.

 

Δυστυχώς τα παραπάνω πλεονεκτήματα χάνονται με την απόφαση της διοίκησης για δημιουργία     Δημαρχείου στον Βοτανικό Κήπο, που με τις ”άκρες” που έχει στην κυβέρνηση, κατάφερε να αποχαρακτηρίσει. Αλήθεια με την ίδια ευκολία και τις ίδιες ”άκρες”, δεν μπορούσε να ολοκληρώσει και την απόφαση για κατασκευή Δημαρχείου στο χώρο του Καμινιού;

 

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μέχρι και σήμερα, που ο εργολάβος έχει ήδη υπογράψει σύμβαση και είναι έτοιμος να ξεκινήσει εργασίες, επιμένουμε πως η επιλογή του χώρου είναι λάθος.

 

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να αγωνιζόμαστε, ώστε να γίνονται έργα που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες του λαού και των εργαζομένων του Δήμου, που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των και θα εκσυγχρονίζουν συνολικά την πόλη μας».