Home Ίλιον Βανδαλισμός του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου
Βανδαλισμός του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου

Βανδαλισμός του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου

0
0

Άγνωστοι βανδάλισαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου παραβιάζοντας την πόρτα στο προαύλιο και αδειάζοντας τους πυροσβεστήρες στον χώρο του σχολείου.

Βανδαλισμός στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου σημειώθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 26-27/3 με τους αγνώστους δράστες να εισέρχονται στο σχολείο παραβιάζοντας την πόρτα του προαύλιου και άδειασαν το περιεχόμενο των πυροσβεστήρων γεμίζοντας τους διαδρόμους του σχολείου. Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου αναφέρει:

«Κάποιοι εισήλθαν παραβιάζοντας μια πόρτα που βλέπει στο προαύλιο κ άδειασαν όσους πυροσβεστήρες πρόλαβαν!

(να θυμίσουμε ότι πυροσβεστήρες ΔΕΝ υπήρχαν, οι πυροσβεστήρες κατόπιν ενεργειών του συλλόγου, δόθηκαν ως χορηγία από το κατάστημα “ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΑΘΗΝΩΝ κ τοποθετήθηκαν πριν λίγες μέρες)

Η σκόνη από τους πυροσβεστήρες λοιπόν όχι μόνο πήγε παντού κάνοντας ολισθηρό το δάπεδο κ βρωμίζοντας όλες τις επιφάνειες, αλλά δημιούργησε επίσης αποπνικτική ατμόσφαιρα!

Δυστυχώς για άλλη μια φορά το σχολείο βανδαλίζεται προκαλώντας οργή κ αγανάκτηση!!!

Κάνουμε αγώνα να σουλουπώσουμε ένα έτσι κ αλλιώς ακατάλληλο σχολικό κτίριο και δυστυχώς πέρα απ’ την πάγια αδιαφορία των καθ’ ύλην αρμοδίων, έχουμε να αντιμετωπίσουμε κ τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές!!!!

Θα συγκαλέσουμε ΑΜΕΣΑ έκτακτη γενική συνέλευση γονέων και κηδεμόνων κ παρακαλούμε για μαζική συμμετοχή!»


ΑΣΙ: Διεκδικούμε την προστασία των σχολικών μονάδων του Δήμου μας

Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση και το Ασυμβίβαστο Ίλιον με την οποία ζητεί την προστασία των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Μετά τις καταστροφές και τους βανδαλισμούς που έγιναν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, και για να αποτρέψουμε στο μέλλον να συμβεί πάλι κάτι τέτοιο, ως «ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ», ζητούμε από τη δημοτική αρχή και την πολιτεία τα παρακάτω:

1.         Επέκταση φωτισμού (που είναι ανεπαρκής) ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά για επίδοξους εισβολείς.

2.         Επέκταση του συναγερμού σε περισσότερους χώρους του σχολείου, πέρα από το γραφείο του διευθυντή και του γραφείου του συλλόγου διδασκόντων, ώστε να ειδοποιείται η αστυνομία σε όποιον εσωτερικό χώρο κι αν γίνεται εισβολή. Το μέτρο να επεκταθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου μας.

3.         Αξιοποίηση σχολικών μονάδων κατά τις απογευματινές ώρες ή ώρες μη λειτουργίας τους, από τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της συνοικίας ώστε να μετεξελιχθούν σε κύτταρα πολιτισμού και αθλητισμού και να αγκαλιαστούν οι σχολικές μονάδες από τον ίδιο τον κόσμο.

4.         Δημιουργία νέων ελεύθερων χώρων και αξιοποίηση πλατειών ανά γειτονιά ώστε να γίνουν σημεία συνάντησης του κόσμου της γειτονιάς

5.         Διεκδίκηση από τους δήμους της επαναλειτουργίας του θεσμού του σχολικού φύλακα, τις ώρες που δεν ασκείται κάποια δραστηριότητα (εκπαιδευτική- πολιτιστική ή αθλητική).

6.         Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για τη συντήρηση και την αποκατάσταση ζημιών που γίνονται στις σχολικές μονάδες.

Τα σχολεία μας είναι χώροι μόρφωσης και διαμόρφωσης της προσωπικότητας των παιδιών μας. Αυτό όμως περνάει μέσα από την ανάπτυξη και του πολιτισμού – αθλητισμού. Γι’ αυτό είναι πολύτιμα, είναι περιουσία του λαού μας και πρέπει να τα προστατεύσουμε.