Home Ίλιον ΙΛΙΟΝ: ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 2 ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ
ΙΛΙΟΝ: ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 2 ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

ΙΛΙΟΝ: ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 2 ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

0
0

Τέλος του 2023 αναμένεται, εκτός απροόπτου να αναδειχτεί ο ανάδοχος για την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον.

 

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς το Ίλιον, που ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου με την εκδήλωση ενδιαφέροντος του έργου, ενώ λίγες μέρες μετά στις 6 Μαρτίου, θα γίνει η αποσφράγιση των φακέλων συμμετοχής.

Τα σχήματα που θα περάσουν στην επόμενη φάση θα κληθούν, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των προσφορών και η επιλογή του αναδόχου.

Αν δεν υπάρξουν προσφυγές ή άλλου είδους καθυστερήσεις εκτιμάται ότι ο ανάδοχος θα ανακηρυχτεί στο τέλος του έτους.

 

Το έργο έχει προϋπολογισμό 550 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε 57 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, δηλαδή σε λιγότερο από 5 χρόνια. Με τη λειτουργία του αναμένεται να μειωθούν σημαντικά οι χρόνοι πρόσβασης στο κέντρο της Αθήνας από τις δυτικές συνοικίες (από το Ίλιον στην Ομόνοια, σε περίπου 20 λεπτά).

 

Ειδικότερα, αφορά στη δημιουργία υπόγειου δικτύου 4 χλμ. από την Ανθούπολη στον Άγιο Νικόλαο, με  τρεις νέους σταθμούς. Οι δύο από τους τρεις σταθμούς θα κατασκευαστούν επί της οδού Θηβών, ο πρώτος (σταθμός Παλατιανή) σε απόσταση 1300 μ. περίπου βόρεια του σταθμού Ανθούπολη και ο δεύτερος (σταθμός Ίλιον) 1000 μ. βορειότερα του πρώτου.

Ο τρίτος σταθμός (Αγ. Νικόλαος) βρίσκεται επί της οδού Αγίου Νικολάου στο Ίλιον. Καθημερινά αναμένεται να μετακινούνται τουλάχιστον 51.000 επιβάτες.

Στη σύμβαση περιλαμβάνεται, επίσης, η μελέτη και η κατασκευή ενός υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκίνητων, ο οποίος θα διαθέτει τρία υπόγεια επίπεδα και συνολική χωρητικότητα περίπου 150 ΙΧ οχημάτων, καθώς  και η κατασκευή και ο εκσυγχρονισμός του Αμαξοστασίου στον Ελαιώνα.