Home Πετρούπολη Γ. ΚΑΪΑΦΑΣ: Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΥΑΣ
Γ. ΚΑΪΑΦΑΣ: Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΥΑΣ

Γ. ΚΑΪΑΦΑΣ: Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΥΑΣ

0
0

ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο Γ. ΚΑΪΑΦΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 18:00

 

“H Αρχή του Καλού» είναι η τρίτη συγγραφική προσπάθεια του Γιώργου Καϊάφα, που θα την παρουσιάσει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης, στις 18:οο.

 

«Στα χρόνια μια τεράστιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, στις καρδιές δυο ανθρώπων του Ορφέα και της Αριάδνης αναπάντεχα τρυπώνει ο έρωτας. Ο «ασθενής» Ορφέας χρειάζεται μια θεραπεία ώστε να μπορέσει να αφήσει πίσω του ένα παρελθόν γεμάτο σκιές, φόβους και ανασφάλεια.

Η γιατρός Αριάδνη θα είναι ο άνθρωπος που θα του αλλάξει της ζωή. Μαζί του όμως, όπως είναι φυσικό άλλωστε, θα αλλάξει και η δική της ζωή. Θα γύρω της τον κόσμο όχι απλά να αλλάζει, αλλά να γίνεται θρύψαλα. Να γκρεμίζεται συθέμελα και να φτιάχνεται από την αρχή.

Θα δει τον «ασθενή» της να μεταλλάσσεται και να είναι τελικά ο ίδιος εκείνο το  συστατικό που από μόνο του είναι ικανό να αλλάξει τον κόσμο.

Η μόνη ενδεδειγμένη θεραπεία σύμφωνα όμως με τον ασθενή, για ότι και αν συμβαίνει γύρω τους είναι η αρχή του… καλού. Αυτή είναι θα έχω που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Τη ζωή τους, το μέλλον, τα πάντα. Ο Ορφέας μοιάζει να γνωρίζει αυτή την αρχή καλύτερα από τον καθένα.

Όπως, άλλωστε γνωρίζει άριστα και τις ονοματοδοσίες όλων των οδών που περπατά καθημερινά από το σπίτι προς τη δουλειά του. Ο Ορφέας θα γίνει τελικά ο… θεράπων ιατρός. Αυτός που θα διατάξει με έναν μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο την αρχή του καλού τόσο στην Αριάδνη, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο και μάλιστα με τον πιο απλό και  ξεκάθαρο τρόπο. Με το να δοθεί τελικά και το δικό του όνομα σε μια μπλε πινακίδα δρόμου με άσπρα και κίτρινα γράμματα».

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

 

Ο Γιώργος Καϊάφας , γεννήθηκε στην Πάτρα το 1967. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία-δημόσιες σχέσεις στο «ΙΕΚ-ΟΜΗΡΟΣ» και στη συνέχεια εργάστηκε σε περιοδικά, εφημερίδες, και ραδιόφωνα, ως αθλητικός συντάκτης, Το βιβλίο «Θαλάσματα» ή άσματα της θάλασσας, αποτέλεσε την πρώτη του συγγραφική απόπειρα το 2010. ‘Έπειτα από δύο χρόνια ακολούθησε το μυθιστόρημα «Χθες, σήμερα… Πάντα». Στο Γιώργο Καϊάφα έχει απονεμηθεί τιμητικός έπαινος το 2008 από το φιλολογικό σύλλογο «Παρνασσός» σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης για το ανέκδοτο έργο του ¨Καλησπέρα σου, ανθρωπότητα».