Home Περιφέρεια Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

0
0

Με επιστολή του στο υπουργείο Εσωτερικών ο Γ. Πατούλης ζητά την παράταση των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού επικαλούμενος επιδημιολογικά δεδομένα.

«Με αφορμή την επιδημιολογική κατάσταση που βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη, είναι αναγκαία η παράταση των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας». Αυτό τονίζει στην επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Όπως επισημαίνει: «Τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών καθιστούν σαφές το γεγονός ότι βιώνουμε ένα νέο σφοδρό κύμα της πανδημίας, το οποίο επικεντρώνεται στα μεγάλα αστικά κέντρα και την Περιφέρεια Αττικής. Η έκρηξη των κρουσμάτων που πλησιάζουν ταχύτατα το «όριο» των 10.000 κρουσμάτων ημερησίως φανερώνει την αλματώδη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα. Οι μετρήσεις που διενεργούνται στα λύματα της Αττικής μαρτυρούν αύξηση των κρουσμάτων περί του 60-65%. Οι προβλέψεις – σοκ των ειδικών και τα στοιχεία των προσφάτων μελετών φέρνουν στο προσκήνιο εφιαλτικά σενάρια για τη διασπορά του ιού, με τα κρούσματα να ανέρχονται στα 20.000 ημερησίως τον Φεβρουάριο».

ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΑΒΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΟΤΑ

Ο περιφερειάρχης τονίζει πως «οι υπηρεσίες της Περιφέρειας κλήθηκαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας, παράλληλα με το πάγιο και οξύτατο πρόβλημα της υποστελέχωσής τους. Υπογραμμίζει πως «η συνεισφορά του προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, το οποίο προσελήφθη το 2020 έως 31/12/2021, έχει αναδειχθεί ως «ιδιαιτέρως κρίσιμη, στο πλαίσιο της προσπάθειας διασφάλισης της απρόσκοπτης λειτουργίας των ΟΤΑ, ώστε το προσωπικό τους να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις αυξημένες επείγουσες ανάγκες για την προστασία των πολιτών, όσο διαρκεί η πανδημία».

Ειδικότερα αναφέρει ότι «συνέβαλαν σε πολλές δράσεις αντιμετώπισης της πανδημίας, διενεργώντας χιλιάδες ελέγχους σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε παραγωγούς και εμπόρους λαϊκών αγορών, σε άτομα και εργασιακούς χώρους, όπου διένειμαν και υγειονομικό υλικό προστασίας των πολιτών. Συγκρότησαν υπηρεσία Ψυχολογικής Υποστήριξης, Συμβουλευτικής και διεκπεραίωσαν πολλές συμβάσεις για την προμήθεια ειδών προστασίας και την παροχή υπηρεσιών για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου».

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Με δεδομένα τα παραπάνω και καθώς, όπως αναφέρει, η επιδημιολογική κατάσταση βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη, ο κ. Πατούλης στην επιστολή του ζητά : «Την παράταση των συμβάσεων του προσωπικού με σχέση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ., που έχουν προσληφθεί στον φορέα για την κάλυψη των αναγκών λήψης προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων περιορισμού της πανδημίας του COVID-19, δεδομένου ότι η αδιάλειπτη συνεισφορά τους κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία και την άρτια ανταπόκριση των υπηρεσιών του φορέα στις αρμοδιότητές τους, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών και προκλήσεων».