Home Πετρούπολη “ΔΑΚ” – “ΕΝΕΡΓOI ΠΟΛΙΤEΣ”: ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
“ΔΑΚ” – “ΕΝΕΡΓOI ΠΟΛΙΤEΣ”: ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

“ΔΑΚ” – “ΕΝΕΡΓOI ΠΟΛΙΤEΣ”: ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

0
0

Ενημέρωση από το ΑΤ Πετρούπολης σχετικά με τα συμβάντα νεανικής παραβατικότητας είχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Ταλιούρας, Μανώλης Μπουσούνης και Θέμης Μπουρνάς που ζητούν να συνεδριάσει επ’ αυτού το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

Μία συντεταγμένη και δημοκρατική απάντηση ως τοπική κοινωνία στις αγωνίες μικρών και μεγάλων για θέματα ασφάλειας, ζητούν να δώσουν η ΔΑΚ και οι Ενεργοί Πολίτες, μετά από την ενημέρωση που έτυχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Ταλιούρας, Μανώλης Μπουσούνης και Θέμης Μπουρνάς από το ΑΤ Πετρούπολης για τα συμβάντα νεανικής παραβατικότητας που σημειώθηκαν στην Πετρούπολη.

 

Σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν:

«Να σταθούμε πλάι στη Νέα Γενιά γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα όπως έγραψε ο ποιητής.

Σήμερα το πρωί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Ταλιούρας επικεφαλής ΔΑΚ, Μανώλης Μπουσούνης επικεφαλής Ενεργοί Πολίτες Δημοτική Κίνηση Πετρούπολης και Ευθύμιος Θέμης Μπουρνάς   επισκεφθήκαμε το Αστυνομικό Τμήμα Πετρούπολης για να ενημερωθούμε σχετικά με συμβάντα παραβατικής συμπεριφοράς και ασφάλειας σε επίπεδο πόλης με έμφαση στη νέα γενιά. Νέα παιδιά και γονείς καθημερινά εκδηλώνουν την ανησυχία τους και εκφράζουν τον προβληματισμό τους.

Για εμάς ένα τέτοιο κοινωνικό ζήτημα δεν είναι πρωτίστως θέμα αστυνόμευσης αλλά πραγματικής πρόνοιας ώστε η Νέα Γενιά να μην τίθεται στο περιθώριο, να μην δέχεται βομβαρδισμό αντιδραστικών προτύπων και συνολικά να βρίσκει νόημα μέσα από τη ζωή και όχι από άλλες διαδρομές.

Οφείλαμε όμως να ενημερωθούμε υπεύθυνα για το που ακριβώς σε επίπεδο καταγραφής βρίσκονται τα πράγματα.

Η ενημέρωση που λάβαμε από τον αρμόδιο αξιωματικό για την κατάσταση στην πόλη μας και τον ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο και το εύρος της συζήτησης μας επιβεβαίωσε την ανάγκη για μια άμεση και ολιστική προσέγγιση του θέματος.

Θέσαμε ως επιτακτικό ζήτημα την ενίσχυση της εμπέδωσης του αισθήματος της ασφάλειας ως δημοσίου αγαθού όπου ειδικά εκδηλώνονται με ένταση αρνητικές καταστάσεις παρόλη την υποστελέχωση.

Απάντηση στα καθημερινά προβλήματα παραβατικής και συνολικά συμπεριφοράς που θέτει σε κίνδυνο την ζωή και αξιοπρέπεια των νέων παιδιών στην πόλη μας θα αρχίσει να δίνεται εάν μπουν μπροστά η εκπαιδευτική κοινότητα με εκδηλώσεις, δράσεις ενημέρωσης και επιμονή, οι κοινωνικές υπηρεσίες σε επίπεδο Δήμου, δομές όπως ο Φαέθων και η τοπική κοινωνία δει τη μεγάλη εικόνα που είναι η σύγκρουση με τα συστήματα και τα συμφέροντα που κερδίζουν από αυτή την κατάσταση.

Αν αναμετρηθούμε αξιακά με ότι πραγματικά πνίγει και περιθωριοποιεί νέα παιδιά θα είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί.

Ας κοιταχτούμε στον κοινωνικό καθρέφτη και ας αναστοχαστούμε όλα όσα πρέπει να αλλάξουν.

Αν οι τέχνες, ο αθλητισμός, η επιστήμη, οι δημοκρατικές αξίες, ο δημόσιος χώρος βρεθεί πιο έντονα στην καθημερινότητα των νέων ανθρώπων απέναντι στην απαξία που προωθεί το Σύστημα για σημαντικό μέρος αυτών μέσα από τα κυρίαρχα πρότυπα θα υπάρξει ουσιαστική υπέρβαση των σημερινών προβλημάτων συνδυαστικά με την αναγκαία ασφάλεια ως δημόσιο αγαθό.

Σύμφωνα και με τα παραπάνω ζητούμε άμεσα έκτακτη, ειδική συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο με την παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, Ένωσης Γονέων, 15μελών και της τοπικής κοινωνίας συνολικά για να υπάρξει ολιστικό σχέδιο που θα σταθεί με λεπτομέρεια πάνω στο ζήτημα ώστε να σπάσει ο φόβος που είναι λογικός και ανθρώπινος αλλά και δεν θα επιτρέψει λογικές εκφασισμού ή δήθεν ατομικών λύσεων να κερδίσουν χώρο.

ΔΑΚ – Ενεργοί Πολίτες Δημοτική Κίνηση Πετρούπολης  03.2.2023