Home Πετρούπολη ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

0
0

Συμβολική κατάληψη του ΧΥΤΑ Φυλής έκανε το πρωί της Τετάρτης (24/2) η δημοτική αρχή και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πετρούπολης.

 

Σε κατάληψη μίας ώρας του ΧΥΤΑ Φυλής προχώρησε η διοίκηση του δήμου Πετρούπολης, το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου,  οι επικεφαλής τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων.

 

Η κατάληψη είχε συμβολικό χαρακτήρα καθώς την ίδια μέρα συζητείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο η νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΧΥΤΑ Φυλής.

Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Στέφανος Βλάχος, οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Σκαλιστήρας, Φώτης Χριστόπουλος, Νίκος Κακαβάς, Κατερίνα Σταματοπούλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Φιλίππου, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στέλιος Χρυσικός, οι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλης Σίμος, των Ενεργών Πολιτών Μανώλης Μπουσούνης, της Πετρούπολη Νέα Αρχή Μάνος Συλλιγνάκης και της Ριζοσπαστικής  Αγωνιστικής Κίνησης Νίκος Σάκουτης. Την ΔΑΚ εκπροσώπησε η   δημοτική σύμβουλος Γεωργία Γεωργακά.

Ακόμη παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Χρύσανθος Κυριαζής  ενώ υπήρξε και εκπροσώπηση από το Δυτικό Μέτωπο με τον Θωμά Μπιζάς.

ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΙΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ο δήμαρχος Πετρούπολης σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τόνισε:

«Ο δήμος Πετρούπολης εκφράζει την αγανάκτησή του και την πικρία του για το γεγονός ότι συνεχίζεται η δραστηριότητα της χωματερής χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους κανείς από αυτούς που παίρνουν αποφάσεις την κατάσταση που βρίσκονται οι όμοροι δήμοι και κυρίως ο δήμος Πετρούπολης που βρίσκεται πιο κοντά στη χωματερή. Δεν πάει άλλο αυτή η ιστορία. Πρέπει να υπάρξει  χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης της χωματερής. Πρέπει όλες οι περιοχές να αναλάβουν τα βάρη τους. Δεν είναι δυνατόν η Δυτική Αθήνα να είναι ο είλωτας της Αθήνας. Δεν είμαστε πια διατεθειμένοι να παίζουμε αυτό το ρόλο. Δεν ανήκουμε σε κάποιο ιδιότυπο απαρτχάιντ. Δεν είναι δυνατόν ο δήμος Πετρούπολης να πληρώνει 1.100.000 ευρώ για μία κατάσταση που είναι μέσα στο σπίτι του. Εμείς τρώμε τη βρώμα και κάποιοι άλλοι εισπράττουν. Δεν πρόκειται να το ανεχτούμε αυτό. Θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις ωσότου αυτή η κατάσταση σταματήσει.

 

ΒΑΓΓ. ΣΙΜΟΣ: Η ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ

Ο πρώην δήμαρχος Πετρούπολης και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δηλώσεις του στις «Δυτικές Ματιές» ανέφερε:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης μαζί με τους εργαζομένους του δήμου προχωράμε σήμερα σε μία συμβολική κινητοποίηση με τον αποκλεισμό της χωματερής. Ο λόγος είναι η ψήφιση σήμερα της νεα Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ένα κακέκτυπο μελέτης  το οποίο πραγματικά είναι εγκληματικό τόσο για την υγεία και τη ζωή μας όσο και για το περιβάλλον. Προβλέπει μία χωματερή πάνω από την υπάρχουσα χωματερή. Καλούμε το κόσμο σε ξεσηκωμό σε επαγρύπνηση να μην περάσουν αυτά τα σχέδια και να μην εφαρμοστούν».

 

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ: ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook o επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών ανέφερε:

Η χωματερή στη Φυλή (ΟΕΔΑ) που στην Πετρούπολη, στη Δυτική Αθήνα και Αττική μας δηλητηριάζει καθημερινά ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ και μας φέρνουν και την καύση.

Σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι ανάγκη να ηττηθεί το σχέδιο κυβέρνησης και Περιφέρειας για αιώνια λειτουργία του ΟΕΔΑ Φυλής. Να γνωμοδοτήσει αρνητικά το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Απαιτούμε σύγχρονη, δημόσια και αποκεντρωμένη διαχείριση απορριμμάτων.

Η σημερινή συμβολική κατάληψη για μία ώρα στην είσοδο της χωματερής με τους επικεφαλής και μέλη των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης και εκπροσώπους των εργαζομένων δεν θα σημαίνει απολύτως τίποτα αν δεν γίνει ένα τακτικό ραντεβού κάθε εβδομάδα με κάλεσμα συνεχώς των συμπολιτών μας να έρχονται με οχήματα δικά τους αλλά και του Δήμου (για όσους δεν μπορούν) και βεβαίως άλλων δημοτικών συμβουλίων και συμπολιτών μας από όλο το Λεκανοπέδιο.

Η Δυτική Αθήνα-Αττική ζητάει, απαιτεί, δικαιούται τη συμπαράσταση όλων πριν μας πνίξει για πάντα το σκουπίδι.

Θα νικήσουμε μόνο αν τους κόψουμε τις μπίζνες με συνεχείς καταλήψεις.

Αλλιώς θα μας μείνουν οι φωτογραφίες της στιγμής, μόνο που αυτές είναι καλές για τους τουρίστες ή τους πολιτικούς τυχοδιώκτες και όχι για όσους προσκυνούν το χώμα που πατούνε και σέβονται τον αέρα που αναπνέουνε.

Η ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΡΚΕΙ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΩΡΕΣ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΠΝΕΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ.

Οι Ενεργοί Πολίτες Δημοτική Κίνηση Πετρούπολης θα αγωνιστούμε και θα συμβάλλουμε σε αυτή την κατεύθυνση.

NΙΚΟΣ ΣΑΚΟΥΤΗΣ: ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΑΛΒΟΥΣ, ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΦΥΛΗ

Σε δήλωση που έκανε ο επικεφαλής της ΡΑΚ Νίκος Σακούτης στον ΜΑΧΗΤΗ ανέφερε:

«Συμμετείχαμε σήμερα στον συμβολικό αποκλεισμό της ΟΕΔΑ Φυλής που πραγματοποίησε ο Δήμος Πετρούπολης. Κάθε κινητοποίηση, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε , που αναδεικνύει  το συντελούμενο έγκλημα   στην εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων στη Φυλή από πλευράς Κυβέρνησης και Περιφέρειας είναι θετική  και επιθυμητή.

Ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε για να αποτρέψουμε τα σχέδια και τις αποφάσεις τους θα είναι μακρύς και δύσκολος.

Η Κυβέρνηση , η Περιφέρεια και η  Εκτελεστική Επιτροπή  του ΕΔΣΝΑ ( φορέας διαχείρισης) βρήκαν την ευκαιρία μέσα στην πανδημία να περάσουν τις εγκληματικές αποφάσεις τους  που επιβαρύνουν τις ζωές μας και το περιβάλλον για τουλάχιστον τριάντα χρόνια ακόμα. Ενώ επικαλούνται  την ατομική ευθύνη και επιβάλουν το αστυνομικό κράτος, την ίδια στιγμή διαθέτουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ  για τα ”έργα” στη Φυλή δώρο στους εργολάβους και τα ιδιωτικά συμφέροντα. Ο λογαριασμός θα σταλεί σε όλους και όλες εμάς μέσω δημοτικών τελών  καθώς η διαχείριση απορριμμάτων είναι ανταποδοτική υπηρεσία.

Δημιουργούν μια τεχνική λίμνη σκουπιδιών αφού χτίσουν ένα τείχος 1535 μέτρων και ύψους 20 μέτρων για να ρίξουν στα επόμενα χρόνια τουλάχιστον  4 εκ. κ.μ σκουπιδιών διαθέτοντας  50 εκ .ευρώ. Κατασκευάζουν δύο φαραωνικά εργοστάσια, ένα στη Φυλή μεγαλύτερο από το υπάρχον (ΕΜΑΚ)- που κι αυτό αναβαθμίζεται- κι ένα στο Σχιστό δίνοντας 640 εκ. ευρώ.

Αν σε αυτά προσθέσουμε τη λειτουργία του μοναδικού στη χώρα αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών επικίνδυνων αποβλήτων, τις εγκαταστάσεις στραγγισμάτων, βιοαερίου, τη λειτουργία του εργοστασίου της ιδιωτικής watt  και τη σχεδιαζόμενη κατασκευή μεγάλου εργοστασίου καύσης, αντιλαμβανόμαστε το εφιαλτικό τοπίο που διαμορφώνεται.

Πρέπει να τους σταματήσουμε με δυναμικούς αγώνες, το οφείλουμε στους εαυτούς μας και στις επόμενες γενιές.

Οι δυνάμεις που συγκροτούμε το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ μαζί με άλλες συλλογικότητες από Δυτ. Αθήνα και Δυτ. Πειραιά μέσα από ενωτικές πρωτοβουλίες δρομολογούμε την αντίδρασή μας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η διοίκηση του Δήμου οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των αποφάσεων του δημοτικού μας συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα».