Home Ίλιον Διπλή σύνδεση Πετρούπολης και Ιλίου με το μετρό Αγ. Αντωνίου και Ανθούπολης
Διπλή σύνδεση Πετρούπολης και Ιλίου με το μετρό Αγ. Αντωνίου και Ανθούπολης

Διπλή σύνδεση Πετρούπολης και Ιλίου με το μετρό Αγ. Αντωνίου και Ανθούπολης

0
0

Στη δημιουργία δύο γραμμών προχωρά ο ΟΑΣΑ από τις 10 Σεπτεμβρίου που θα συνδέουν τους δύο δήμους με τους σταθμούς μετρό Ανθούπολης και Αγ. Αντωνίου.

Όπως μας πληροφορεί η δημοτική κίνηση Ενεργοί Πολίτες η ίδρυση των δύο νέων γραμμών τους ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ σε συνάντηση που είχαν στις 22 Αυγούστου.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΑΣΑ

Αντιπροσωπεία των Ενεργών Πολιτών υπό τον συντονιστή της Μανώλη Μπουσούνη συναντήθηκε με τον  με τον Προέδρο του ΟΑΣΑ Ταστάνη Αναστάσιο. Στη συνάντηση παρευερέθηκαν και οι κ.κ. Αποστολίδης Δημήτρης Διευθυντής Συγκοινωνιακού Έργου και  Ποριάζης Γιώργος Τμηματάρχης Εφαρμογών Δικτύου.

Βασικό ζήτημα της συνάντησης ήταν η νέα χάραξη της γραμμής 700, τα συμπεράσματα από την πιλοτική της εφαρμογή και το τι μέλλει γενέσθαι προκειμένου να υπάρξει καλύτερη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της πόλης με την πλέον σύντομη  σύνδεσή της με το ΜΕΤΡΟ.

Από την πλευρά της δημοτική κίνησης μεταφέρθηκε ο  προβληματισμός ότι η νέα διαδρομή του 700, μέσω Θηβών, είναι  απολύτως ικανοποιητική για σύντομη πρόσβαση στον σταθμό του μετρό Ανθούπολη, αποτελεί  όμως πρόβλημα η διαδρομή της επιστροφής. Επίσης  μεταφέρθηκαν τα παράπονα πολιτών για την αδυναμία άμεσης πρόσβασης στην αρμόδια Εφορία καθώς και το ΙΚΑ  Ιλίου.

 

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ  – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 700

Από τον ΟΑΣΑ επισημάνθηκε ότι έχουν ήδη διαπιστωθεί τα παραπάνω προβλήματα με την πιλοτική εφαρμογή της γραμμής και για αυτό κατόπιν συνεννοήσεων τις δημοτικές αρχές Πετρούπολης και Ιλίου αποφάσισαν την ίδρυση δυο νέων λεωφορειακών γραμμών 700 και 706 που θα τεθούν στη διάθεση των επιβατών με την έναρξη των χειμερινών δρομολογίων από 10/09/2018.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ.  11073/ΓΔΣΕ/ΔΙΣΔ/17.07.2018  Απόφαση της Γενικής Δ/νσης Συγκοινωνιακού Έργου  του  ΟΑΣΑ ΑΕ:

Α)  Ιδρύεται νέα κυκλική λεωφορειακή γραμμή  με ονομασία 700 (ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ)  – ΣΤ.ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ) και καταργείται η υπάρχουσα με τις αντίστοιχες στάσεις της. Η διαδρομή της νέας γραμμής θα είναι  από Αγία Τριάδα, Λεωφόρο Πετρούπολης και μέσω Θηβών σταθμός ΜΕΤΡΟ  Ανθούπολης  και επιστροφή πάλι από Θηβών, Λεωφόρο Πετρούπολης, Αγία Τριάδα.

Β)   Ιδρύεται νέα κυκλική λεωφορειακή γραμμή  με ονομασία 706  (ΣΤ.ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΙΛΙΟΝ (Μέσω  Λ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ). Η νέα αυτή γραμμή θα έχει στάση στην αρχή της Λεωφόρου Πετρούπολης και θα πραγματοποιεί την παλιά διαδρομή του 700 μέσω της Ανδρέα Παπανδρέου, Μπουρνάζι, σταθμός Μετρό Άγιος Αντώνιος.

 

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ πληροφόρησε την αντιπροσωπεία των Ενεργών Πολιτών για τις συνεχείς προσπάθειες  του οργανισμού για καλύτερη παροχή συγκοινωνιακού έργου στους πολίτες. Πέραν  της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων και των ΑΜΕΑ που καθιερώθηκε και της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτήριου που δημιουργεί και τις προϋποθέσεις για την δικαιότερη χρέωση του κομίστρου, επιδιώκεται, με  την πρόσληψη  νέων οδηγών, να επιλυθεί το πρόβλημα με την πυκνότητα  των δρομολογίων το οποίο και αποτελεί κομβικό ζήτημα στην παροχή συγχρόνων και αξιόπιστων   συγκοινωνιακών υπηρεσιών.

 

ΧΑΛΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΥΛΟΙ, ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ, ΑΥΞΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

Οι Ενεργοί Πολίτες  έθεσαν παράλληλα και άλλα προβλήματα που υπάρχουν όπως η αντικατάσταση των χαλασμένων στύλων του ΟΑΣΑ σε συγκεκριμένα σημεία του δικτύου στο δήμο Πετρούπολης.  Η ανταπόκριση ήταν απολύτως θετική ώστε αυτή να συμβεί  το αμέσως επόμενο διάστημα ακόμη και μέχρι 10/09/2018.

Επίσης τέθηκε το θέμα με τα στέγαστρα των στάσεων και τα παγκάκια και ο ΟΑΣΑ απάντησε ότι  αποτελούν  αρμοδιότητα του εκάστοτε Δήμου.

Ακόμη ζητήθηκε να χρησιμοποιούνται οι ηλεκτρονικές οθόνες των λεωφορείων για την προβολή εκδηλώσεων του Δήμου, του Θεάτρου Πέτρας, φορέων της πόλης  και η διοίκηση του Οργανισμού απάντησε ότι αυτό είναι απολύτως εφικτό αρκεί να στέλνει η δημοτική αρχή το σχετικό αίτημα και τις απαραίτητες πληροφορίες.

Τέλος στο αίτημα της δημοτικής κίνησης Ενεργοί Πολίτες για ειδικά και επιπλέον δρομολόγια λεωφορείων από το ΜΕΤΡΟ προς το Θέατρο Πέτρας όταν υπάρχουν σημαντικές Πολιτιστικές εκδηλώσεις , πήραμε  την απάντηση ότι αυτό αποτελεί  πάγια  πολιτική του ΟΑΣΑ αρκεί να υπάρξει το σχετικό αίτημα από το Δήμο .