Home Δυτική Αττική ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ: ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ
ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ: ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ: ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

0
0

Μεγαλοπρεπής ήταν ο εορτασμός των Θεοφανείων στους δήμους της Δυτικής Αθήνας.

 

 

Τη μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας τίμησαν οι πολίτες που κατέκλυσαν τις εκκλησίες για να παρακολουθήσουν την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων.

 

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Εκπέμποντας μήνυμα αγάπης, ελπίδας και φώτισης  εορτάσθηκα τα Θεοφάνεια στον Ι.Ν του Αγίου Τρύφωνα, παρουσία του Δημάρχου Σταύρου Τσίρμπα που ευχήθηκε χρόνια πολλά, σε όλους, με υγεία, καθαρή σκέψη και δημιουργικότητα!

 

ΑΙΓΑΛΕΩ

Στο δημοτικό κολυμβητήριο Αιγάλεω πραγματοποιήθηκε η τελετή του Αγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νικαίας και Αιγάλεω κ.κ. Αλεξίου.

Τον Σταυρό έπιασε ο Φίλιππος Φυλακτός από τον Γυμναστικό Σύλλογο Αιγάλεω, ενώ στην πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου έπεσαν αθλητές από όλους τους κολυμβητικούς συλλόγους της πόλης μας (ΑΟ Αιγάλεω, Ολυμπιάδα ’73, Γ.Σ. Αιγάλεω), καθώς και από το τμήμα κολύμβησης του δήμου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν βουλευτές, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης μας και πλήθος κόσμου.

«Η λαμπρή γιορτή των Θεοφανείων δίνει σε όλες και όλους την ευκαιρία να χαράξουμε μια νέα πορεία έχοντας ως πυξίδα την αγάπη και την αλληλεγγύη για τους συνανθρώπους μας. Με οδηγό το Άγιο Πνεύμα γυρίζουμε σελίδα φωτισμένοι και αναβαπτισμένοι, για μια νέα περίοδο περισσότερο δημιουργική.

Χρόνια πολλά, καλή φώτιση και υγεία σε όλες και όλους» τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας.

 

ΙΛΙΟΝ

Στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ίλιον χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα εορτάστηκε και φέτος η γιορτή των Θεοφανείων. Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος ευχήθηκε «το Φως το αληθινό να συνοδεύει τα βήματα όλων τη νέα χρονιά που ξεκίνησε. Με δύναμη και υπευθυνότητα κοιτάμε μπροστά και  προχωράμε σταθερά προς την αναπτυξιακή πορεία της πόλης μας».

 

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Η τελετή Αγιασμού των Υδάτων στο Περιστέρι πραγματοποιήθηκε στο Κολυμβητήριο του Λόφου Αξιωματικών, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου Γρηγορίου, του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, δημοτικών συμβούλων, βουλευτών και πολιτευτών, αλλά και πλήθους πιστών με την Φιλαρμονική του Δήμου Περιστερίου να αποδίδει τις δέουσες τιμές.

 

 

ΧΑΪΔΑΡΙ

Στο Χαϊδάρι μετά την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, άπαντες μετέβησαν στην Ακτή Σκαραμαγκά για την Ρίψη του Τιμίου Σταυρού.