Home Δυτική Αττική Η ΕΠΑΛΙΤΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ…
Η ΕΠΑΛΙΤΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ…

Η ΕΠΑΛΙΤΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ…

0
0

Η απόφαση της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Ελευσίνας να εκδιώξει μία σκυλίτσα έχει φέρει θύελλα αντιδράσεων στην μαθητική κοινότητα.

 

Η Επαλίτσα είναι μία ημίαιμη σκυλίτσα που υιοθετήθηκε από το ΕΠΑΛ Ελευσίνας εδώ και 8 χρόνια και ζει ευτυχισμένη ανάμεσα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στο προαύλιο του σχολείου, έχει το δικό της σπίτι, είναι καθαρή, αποπαρασιτωμένη, στειρωμένη και καλοταϊσμένη.

Αποτελεί τη μασκότ του σχολείου και είναι ίσως το καλύτερο μάθημα φιλοζωΐας σε ελληνικό σχολείο.

Την αρμονική συμβίωση της Επαλίτσας και της μαθητικής κοινότητας του ΕΠΑΛ, ήρθε να ταράξει η νέα διευθύντρια Αικατερίνη Λιάσκου, η οποία ακολουθώντας πιστά τα πρωτόκολλα αποφάσισε ότι η συμπαθής σκυλίτσα δεν είχε θέση στο σχολικό κτίριο και κατόπιν αιτήσεως στο  αρμόδιο Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, «πέτυχε» την απομάκρυνση της Επαλίτσας, η οποία θα πρέπει να ζήσει πλέον σε κάποιο καταφύγιο ζώων.

Η απόφαση αυτή φυσικά προκάλεσε την αντίδραση των μαθητών που κατέφυγαν σε κατάληψη, προκειμένου να αλλάξουν την απόφαση της διευθύντριας.

Γίνετε αντιληπτό ότι η ευθύνη του καθήκοντος υπερισχύει της φιλοζωΐας για την διευθύντρια η οποία μπορεί και να νιώθει και ενοχλημένη από τις αντιδράσεις. Είναι σίγουρο όμως πως ως δεύτερη σκέψη περνάει και ότι μία υπαναχώρηση θα φέρει μεγαλύτερα κέρδη όσον αφορά την μαθητική συμπεριφορά απέναντί της άρα και την ομαλότερη λειτουργία του σχολείου το οποίο διευθύνει!