Home Πετρούπολη Δ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΦΑΟ
Δ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΦΑΟ

Δ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΦΑΟ

0
0

Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής Καλλιτεχνών Graffiti από τον Δήμο Πετρούπολης να μετατρέψουν το γκρίζο χρώμα των ΚΑΦΑΟ σε πολύχρωμα έργα τέχνης.

 

 

Ο Δήμος Πετρούπολης στο πλαίσιο του κοινωνικού και περιβαλλοντικού προγράμματός του, έχοντας ως στόχο τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και κατ΄ επέκταση της ποιότητας ζωής των δημοτών, πραγματοποιεί μια σειρά από ενέργειες μεταξύ αυτών και τη δράση “Τα παιδιά ζωγραφίΖΟΥΝ στα ΚΑΦΑΟ” η οποία θα λάβει χώρα το προσεχές διάστημα στις γειτονιές της πόλης.

 

 

Τα ΚΑΦΑΟ ή αλλιώς διανεμητές ρεύματος/τηλεφωνίας είναι τα κουτιά που βρίσκονται στην άκρη των πεζοδρομίων και “στεγάζουν” στο εσωτερικό τους αμέτρητα καλώδια, αλλά συνήθως έχουν ένα  μουντό γκρίζο ή πράσινο χρώμα.

O Δήμος Πετρούπολης μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας & του Γραφείου Τύπου, θέλει να δώσει βήμα έκφρασης στους νέους της πόλης που είναι καλλιτέχνες δρόμου (street artists-graffiti) και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για να συμμετέχουν σε κάτι πρωτόγνωρο, να μετατρέψουν το αστικό γκρίζο σε πολύχρωμα έργα τέχνης, αξιοποιώντας αρχικά τα ΚΑΦΑΟ που βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία της πόλης (κοντά σε σχολεία, πλατείες και χώρους αθλητισμού).

Η ανοιχτή εθελοντική πρόσκληση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για νέους καλλιτέχνες – street artists, οι οποίοι καλούνται να ενδυναμώσουν το πολιτιστικό τοπίο της Πετρούπολης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις και την έμπνευσή τους, σε ένα αρχείο PDF που θα περιλαμβάνει: περιγραφή της ιδέας και 1 έως 2 σκίτσα σε κλίμακα (επιθυμητή η 1:20), καθώς και ένα πολύ σύντομο βιογραφικό, έως τις 30 Απριλίου 2021, στην ηλεκτρονική διεύθυνση g_typou@petroupoli.gov.gr.

Οι καλλιτέχνες θα χρησιμοποιήσουν διάφορες τεχνικές και υλικά όπως wheat pasting, stencil, anti-tagging, ζωγραφική κλπ., οι οποίες είναι κατάλληλες για εξωτερικούς χώρους και αντέχουν στις διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

Τα υλικά θα χορηγηθούν από τον Δήμο Πετρούπολης, ο οποίος θα προστατεύσει τα έργα με διαφανές υλικό anti-graffiti.

Η δράση είναι εμπνευσμένη από αντίστοιχα επιτυχημένα προγράμματα μεγάλων πόλεων, όπου νέοι καλλιτέχνες του δρόμου, αφιερώνουν εθελοντικά τον χρόνο τους για να δώσουν χρώμα και να μεταμορφώσουν την αισθητική τους.

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές, από τον ιστότοπο Pinterest