Home Πετρούπολη ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΓΕΛ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΓΕΛ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΓΕΛ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

0
0

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 400.000 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ

 

Την έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Πετρούπολης με 400.000 ευρώ υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, τα οποία θα δοθούν για την επισκευή του 2ου ΓΕΛ Πετρούπολης.

Σε ανάρτηση που έγινε στη σελίδα του Δήμου Πετρούπολης στο Facebook αναφέρεται:

«Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 η συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Βλάχου, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν τον Δήμο Πετρούπολης, με σημαντικότερο την οικονομική ενίσχυση του Δήμου, προκειμένου να προβεί στην αποκατάσταση του 2ου ΓΕΛ Πετρούπολης που πλήγηκε από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου 2019.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Λιβάνιος, δεσμεύτηκε για την οικονομική ενίσχυση του Δήμου μας, ενώ η ανταπόκρισή του ήταν άμεση, αφού σήμερα Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2020, υπογράφηκε Υπουργική Απόφαση για την επιχορήγηση του ποσού των 400.000 ευρώ στον Δήμο μας (αποκλειστικά για την επισκευή και αποκατάσταση του 2ου ΓΕΛ Πετρούπολης.

Στη συνάντηση παρευρίσκονταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πετρούπολης Χρήστος Πάλλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Φιλίππου & ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σκαλιστήρας.

Ευχαριστούμε Θερμά την Βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, για την αρωγή της.»

 

ΚΡ. ΑΡΣΕΝΗΣ: ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ 25 Κρίτων Αρσένη προς τον υφυπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, αναφέρθηκε για τα σχολικά προβλήματα στους δήμους Αιγάλεω και Πετρούπολης. Τα νέα είναι καλά όπως τα χαρακτηρίζει ο κ. Αρσένης με ανάρτησή του στο facebook:

«Καλά νέα για τα σχολεία του Αιγάλεω και της Πετρούπολης. 300.000 ευρώ αποταμιεύονται άμεσα προς τον Δήμο Πετρούπολης για τις επισκευές του 2ου Λυκείου, αλλά ο Υφυπουργός μου απάντησε ότι είναι ανοικτός στο να αποταμιεύσει περισσότερα. Θετικά απάντησε στο αίτημά μου για εντατικούς προσεισμικούς ελέγχους στα κτήρια σχολείων και δημοσίων κτηρίων της περιοχής, λόγω τις ευπάθειάς της ακόμη και σε μικρούς σεισμούς. Για τα σχολεία του Αιγάλεω, ο Υφυπουργός απάντησε ότι ο Δήμος δεν έχει δηλώσει οικονομική δυσκολία και δεν προέκυψε θέμα συνδρομής του Υπουργείου Εσωτερικών».


ΘΟΔ. ΛΙΒΑΝΙΟΣ: ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Ο υφυπουργός Εσωτερικών απάντησε από το βήμα της Βουλής στην ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ 25 Κρίτων Αρσένη ως εξής:

Το πόσο για την αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών είναι συγκεκριμένο στον κρατικό προϋπολογισμό είναι συγκεκριμένο και αυτό δόθηκε στο δήμο Πετρούπολης. Αυτά είναι για πρώτο βήμα αποκατάστασης. Το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει να βάλουμε σαν στόχο τα επόμενα χρόνια να υπάρχουν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, ενεργειακά και φιλικά προς το περιβάλλον, βιοκλιματικά. Με τα εμπλεκόμενα υπουργεία Παιδείας που είναι και το καθ’ ύλην αρμόδιο και το Υποδομών στο οποίο ανήκει η ΚΤΥΠ ΑΕ θα εξετάσουμε να κάνουμε έναν γενικευμένο προσεισμικό έλεγχο. Με το υπουργείο Ανάπτυξης θα κοιτάξουμε τι κονδύλια μπορούμε να διαθέσουμε μέσω του ΕΣΠΑ και το δημόσιο πρόγραμμα επενδύσεων  για την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων.

Με το νέο επενδυτικό πρόγραμμα που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών κοιτάμε να υπάρχει ειδικό κεφάλαιο, για την ανέγερση σχολικών μονάδων, ιδίως για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, όπου στα αστικά κέντρα υπάρχουν ανάγκες για νέες αίθουσες και ιδίως νηπιαγωγείων. Είχαμε κάνει πριν κάποιους μήνες κουβέντα ειδικά για το Δήμο Πετρούπολης, ο οποίος έχει ένα μεγάλο μαθητικό πληθυσμό, προφανώς πρέπει να δούμε τι ανάγκες έχει αυτός ο δήμος και να σχεδιάσουμε για την επόμενη δεκαετία αν χρειάζεται ένα δύο ή τρία νέα σχολεία.