Home Πετρούπολη ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΑΠ’ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΑΠ’ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΑΠ’ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…

0
0

Με ανακοίνωση της η Ένωση Γονέων Πετρούπολης θέτει και πάλι στη διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης τα θέματα παιδείας και μία σειρά άλλων κοινωνικών θεμάτων που απασχολούν την πόλη

 

 

Απαντήσεις στα ζητήματα της παιδείας που απασχολούν την πόλη της Πετρούπολης ζητά από τη διοίκηση του δήμου η Ένωση Γονέων.

Η επισκευή του 2ου Λυκείου, η δέσμευση χώρων για την κατασκευή νηπιαγωγείων, η ασφαλής λειτουργία των σχολείων είναι μερικά από τα ερωτήματα που παραμένουν, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, αναπάντητα.

Η Ένωση Γονέων όμως δεν μένει μόνο σε αυτά, καθώς θέτει ερωτήματα και σε κοινωνικά θέματα που απσχολούν την πόλη, όπως η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, η διαφύλαξη του Ποικίλου Όρους, η απομάκρυνση της Φυλής κ.α.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Πέρασαν 2 μήνες από την 1η συνάντηση (4 Απριλίου 2021) του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Πετρούπολης με τον Δήμαρχο Πετρούπολης κ. Σ. Βλάχο και τους αντιδημάρχους Παιδείας και Τεχνικών έργων Ν. Κακαβά και Θ. Σκαλιστήρα, αντίστοιχα.

Στη συζήτηση που έγινε ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως σε δύο εβδομάδες θα είχαμε γραπτές απαντήσεις στα προβλήματα που θέσαμε, για τα οποία απαιτούνται άμεσα λύσεις και δράσεις.

Σημαντική εκκρεμότητα: η σύσταση και ενεργοποίηση της επιτροπής διεκδικήσεων για την Παιδεία (με συμμετοχή των φορέων της εκπαίδευσης και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και των Δημοτικών παρατάξεων)

Την αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο (από το 2020) και δεν έχει ακόμα συσταθεί !!!

 

 ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ…

Μήπως όμως τα θέματα που θέσαμε δεν είναι άξια απάντησης;

Αναλυτικά λοιπόν τα ζητήματα και ας βγάλει ο καθένας μας τα συμπεράσματα του.

Κτιριακό:

Α) Πέρασαν 11 μήνες (1η Ιουλίου 2020) από τη δέσμευση του Δημάρχου για fast track επισκευή του 2ου Λυκείου και δεν έχει μπει ούτε… πρόκα. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, για τον αριθμό των αιθουσών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αν είχε επισκευαστεί το 2ο ΓΕΛ και οι λυόμενες αίθουσες μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν-προσωρινά- για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα;

Β) Νηπιαγωγεία. Η δίχρονη προσχολική ξεκίνησε σε λυόμενες αίθουσες, «προσωρινά» μέχρι να κατασκευαστούν νέα κτίρια νηπιαγωγείων. Όμως η δέσμευση χώρων και η κατασκευή τους δεν προχωράει. Τα πράγματα γίνονται «σκούρα», με τον νέο νόμο 4759/2020 που στην ουσία απαγορεύει τις απαλλοτριώσεις οικοπέδων για νηπιαγωγεία! Άρα η λύση είναι λυόμενα μέχρι να …σβήσει ο ήλιος; Ή θα απαιτήσουμε ότι μας αξίζει; Με προτεραιότητα τη δέσμευση αδόμητων χώρων και τη χρηματοδότηση κατασκευής κτιρίων.

Γ) Λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια. Η πρόσληψη καθαριστριών από τον Σεπτέμβρη «είναι στον αέρα», γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη. Η ανάγκη για μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα δεν απασχολεί την Κυβέρνηση, που πανηγυρίζει για την «τηλεκπαίδευση». Δεν αντέχουν όμως μαθητές και εκπαιδευτικοί μια ακόμη χαμένη χρονιά. Αντίθετα η κυβέρνηση σχεδιάζει συμπτύξεις τμημάτων αντί να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα. Θα αντιδράσουμε;

Δ) Δεν είναι χωρίς σημασία:

-Το αίτημα που εδώ και χρόνια ζητάμε για τη φύλαξη των σχολείων με δημοτικούς υπαλλήλους. Όποιος σέβεται τη δημόσια περιουσία (μαζί με τους πολίτες φυσικά και κυβέρνηση-δήμος) φροντίζει να την περιφρουρεί. Ας μην ζηλέψουν-οι δημοτικοί μας άρχοντες- τις αποτυχημένες συνταγές Κεραμέως-Χρυσοχοίδη  για κάμερες ή «σχολική» αστυνομία.

– ο προσεισμικός έλεγχος και η πυρασφάλεια των σχολείων

– η ασφάλεια περιμετρικά των σχολείων [φύλαξη, πεζοδρομήσεις, σήμανση και φανάρια, σχολικοί τροχονόμοι]

– οι επισκευές στις αυλές των σχολείων ή στις μονώσεις των ταρατσών

Ε) Επισημάναμε πως πέρασαν 20 μήνες που η Ένωση Γονέων είναι χωρίς στέγη -λόγω του σεισμού- και αποτελεί υποχρέωση και δέσμευση της κάθε δημοτικής αρχής η στέγαση των φορέων της πόλης, άρα και της Ένωσης Γονέων.

Τέλος δηλώσαμε την διαρκή μας εγρήγορση για ζητήματα που μας αφορούν όλους:

– Δημιουργία πλήρως στελεχωμένου Κέντρου Υγείας στην Πετρούπολη

– Διαφύλαξη του Δημόσιου Δασικού Χαρακτήρα του Ποικίλου όρους

– Απομάκρυνση του συνόλου των εγκαταστάσεων(χωματερή, αποτεφρωτήρας, εργοστάσια επεξεργασίας, κλπ) από τη Φυλή, που αντί να φεύγουν επεκτείνονται.

– Εξασφάλιση συχνότερων δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

 

Αν κάτι από τα παραπάνω δεν… αξίζει απάντησης και λύσης, ας μην ασχοληθεί η Δημοτική Αρχή.

Εμείς σαν Διοικητικό Συμβούλιο, σαν γονείς, μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς συνεχίζουμε να τα διεκδικούμε από την κάθε κυβέρνηση, ενώ… περισσεύουν τα παραμύθια τους για την προσωπική μας ευθύνη.

Θα κάνουμε ότι μπορούμε και πρέπει, για τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και εκπαίδευσης των παιδιών μας.

…υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα…

Ο καθένας ας διαλέξει πλευρά !

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Δημήτρης Κοντός

 

Ο  Γραμματέας

Βασίλης  Σταθόπουλος