Home Περιστέρι Επίθεση με μαχαίρι από συμμορία ανηλίκων
Επίθεση με μαχαίρι από συμμορία ανηλίκων

Επίθεση με μαχαίρι από συμμορία ανηλίκων

0
0

Συμμορία τριών ανηλίκων επιτέθηκαν με μαχαίρια σε παρέα νεαρών στο Μπουρνάζι, ληστεύοντας αλλά και τραυματίζοντας δύο εκ των οποίων τον ένα στο πρόσωπο.

Παρέα νεαρών στο Μπουρνάζι δέχτηκε επίθεση με μαχαίρια από συμμορία ανηλίκων τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου. Στη συμμορία υπήρχε και ένας ανήλικος με βαρύ ποινικό παρελθόν. Η παρέα των νεαρών βρισκόταν στην οδό Αγίας Παρασκευής, κάτω από την πλατεία Μπουρναζίου, όταν τους πλησίασαν οι τρεις δράστες.

Υπό την απειλή μαχαιριών τους αφαίρεσαν τα πορτοφόλια τους και τρία κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα τραυμάτισαν έναν νεαρό στο πρόσωπο που έφερε αντίσταση. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε όχημα επιχειρώντας να διαφύγουν.

Καταδίωξη από τους αστυνομικούς

Άμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας που ενημερώθηκε για το περιστατικό και οι άνδρες που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και το καταδίωξαν. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν έναν από τους δράστες, ενώ άλλος δράστης που κατάφερε να διαφύγει και αναγνωρίστηκε από τα θύματα από φωτογραφίες έχει απασχολήσει πολλές φορές την ΕΛ.ΑΣ για κλοπές, διαρρήξεις κυρίως στη Δυτική Αττική. Μάλιστα, έχει συλληφθεί αρκετές φορές ενώ φέρεται να έχει αποδράσει δυο φορές από κατάστημα κράτησης στο Βόλο. Να σημειωθεί ότι συνολικά δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» με τραύματα από μαχαίρι, από τη συγκεκριμένη επίθεση.

Ανησυχία για την αύξηση της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για αύξηση της παραβατικότητας στους ανήλικους. Σε ελέγχους που πραγματοποιούνται σε ανήλικους βρίσκονται συχνά μαχαίρια και σιδηρογροθιές, ενώ παρατηρείται το φαινόμενο οι ανήλικοι να μιμούνται έναν παραβατικό τρόπο ζωής που περιγράφεται κυρίως σε τραγούδια συγκεκριμένου μουσικού είδους.