Home Πετρούπολη Αποκριά με γκρίνια… στην Πετρούπολη!
Αποκριά με γκρίνια… στην Πετρούπολη!

Αποκριά με γκρίνια… στην Πετρούπολη!

0
0

Με τριήμερες εκδηλώσεις στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στις 17-19 Φεβρουαρίου γιόρτασαν την αποκριά στο δήμο Πετρούπολης αφήνοντας ανάμικτα συναισθήματα.

Από τη πλευρά της η δημοτική αρχή μιλάει για μεγάλη επιτυχία με εκατοντάδες μικρούς μασκαράδες να επισκέπτονται το αποκριάτικο χωριό.  Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με την παρουσία κλόουν, ταχυδακτυλουργών, με γαϊτανάκι, ξυλοπόδαρους, face painting, φουσκωτά κάστρα και κινέζικο δράκο.

Από την άλλη πλευρά υπήρξε έντονη κριτική μέσω του διαδικτύου για τις εορταστικές εκδηλώσεις. Κατ’ αρχάς από τον πρώην δήμαρχο Στέφανο Βλάχο. Στη συνέχεια όμως υπήρξαν αντιδράσεις και από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης όπως ο Θοδωρής Λάππας (Πετρούπολη Μαζί) και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σταγκουράκης.

Ο κ. Βλάχος έκανε λόγο για μιζέρια, για φτωχά κούλουμα, παρακμή και εγκατάλειψη μιλώντας όμως και για σιωπή της αντιπολίτευσης.
Στις διαπιστώσεις του πρώην δημάρχου συμφώνησε και ο κ. Λάππας που διαφώνησε μόνο στο σημείο ότι η αντιπολίτευση σιωπά. Επισήμανε πως ο ίδιος και τα στελέχη της παράταξης βρίσκεται συνεχώς κοντά στον πολίτη.
Ο κ. Σταγκουράκης από τη δική του πλευρά έκανε λόγο για αποκριάτικες εκδηλώσεις κατώτερες και από εκδηλώσεις επαρχιακής κωμόπολης.

Κριτική πληκτρολογίου μέσω της ανάρτησης του πρώην δημάρχου άσκησε και μερίδα πολιτών οι οποίοι βέβαια έκαναν λόγο για οπισθοδρόμηση, αλλά χωρίς να έχουν πραγματική εικόνα των εκδηλώσεων του δήμου.

Διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι

Ο ΜΑΧΗΤΗΣ βρέθηκε την Κυριακή και τη Καθαρά Δευτέρα στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου.  Εκεί μίλησε με πολλούς συμπολίτες μας που εξέφρασαν την άποψή τους για τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Η δική μας διαπίστωση είναι ότι εκατοντάδες συμπολιτών μας επισκέφτηκαν το αποκριάτικο χωριό, αλλά όπως επισήμανε και ο κ. Σταγκουράκης ξυλοπόδαρους και γαϊτανάκι δεν συναντήσαμε. Αντίθετα αυτό που αντικρίσαμε τη Καθαρά Δευτέρα το πρωί ήταν πολλά σκουπίδια στο χώρο και έλλειψη επόπτευσης του χώρου από ανθρώπους του δήμου ή εταιρία security.
Με δημότες που μιλήσαμε στην πλειοψηφία τους μας μίλησαν για φτωχές εκδηλώσεις που δεν συγκρίνονται με αυτές προηγούμενων δημοτικών αρχών, αλλά υπήρξαν και πολλοί που το δικαιολόγησαν ως φυσική απόρροια της κρίσης που δεν επιτρέπει στο δήμο να μοιράζει λαγάνες και χαλβάδες. Ιδιαίτερη εντύπωση τους έκανε μάλιστα η παντελής απουσία των πολιτιστικών συλλόγων, χωρίς να γνωρίζουν όμως αν για αυτή ευθύνεται ο δήμος ή οι ίδιοι οι σύλλογοι.

Απάντηση δημάρχου

Ο δήμαρχος Πετρούπολης απάντησε στην δημοσίευσή μας για τα πέρι γκρίνιας για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι το γαϊτανάκι και οι ξυλοπόδαροι και οι ταχυδακτυλουργοί έβγαιναν σταδιακά στο χώρο εκδηλώσεων και κατά συνέπεια κάποιοι δεν μπόρεσαν να τα δουν.

Ο κ. Σίμος επίσης μας επισήμανε πως φύλαξη στο χώρο υπήρξε μόνο κατά τις βραδινές ώρες και όχι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μας τόνισε επίσης ότι φέτος η δημοτική αρχή, όπως το εξήγησε και στο δημοτικό συμβούλιο προσπάθησε να κάνει εκδηλώσεις και τα δύο Σαββατοκύριακα για τα παιδιά.  Έγινε προσπάθεια να περιοριστούν οι δαπάνες, γιατί θα υπήρχαν αντιδράσεις από την άλλη πλευρά, όπως υπήρξε άλλωστε, ότι ξοδεύονται χρήματα την ώρα που υπάρχουν άστεγοι.

 

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι

Άμεση ήταν η αντίδραση και των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης. Σε επικοινωνία με τον ΜΑΧΗΤΗ ξεκαθάρισαν ότι το τελευταίο τριήμερο των Αποκριών, οι περισσότεροι είναι προσκεκλημένοι σε πόλεις και χωριά όπου πραγματοποιούνται καρναβάλια ή άλλες εορταστικές εκδηλώσεις των τόπων καταγωγής που οι ίδιοι εκπροσωπούν στην πόλη μας.