Home Πετρούπολη Η Πετρούπολη βράβευσε τους πρωτ-αθλητές της! [VIDEO]
Η Πετρούπολη βράβευσε τους πρωτ-αθλητές της! [VIDEO]

Η Πετρούπολη βράβευσε τους πρωτ-αθλητές της! [VIDEO]

0
0

Τους αθλητές που κατοικούν στην Πετρούπολη και εκπροσώπησαν την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις βράβευσε ο Δήμος Πετρούπολης σε μία λιτή εκδήλωση την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο.

Μία πρωτότυπη αλλά και αξιόλογη πρωτοβουλία πήρε ο Δήμος Πετρούπολης να βραβεύσει 38 αθλητές που κατοικούν στην πόλη και τους προπονητές τους και συμμετείχαν σε διεθνείς αγώνες εκπροσωπώντας την Ελλάδα το έτος 2021.


Για υποχρέωση της δημοτικής αρχής να τιμήσει τα παιδιά αυτά που διακρίθηκαν στα ύψιστα ιδανικά του αθλητισμού, μίλησε ο Δήμαρχος Στέφανος Βλάχος. Για υποχρέωση της δημοτικής αρχής να διευρύνει τις αθλητικές υποδομές και να βοηθήσει τις ομάδες που ασφυκτιούν έκανε λόγο ο προπονητής βόλεϊ του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ενώ ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Στέλιος Χρυσικός τόνισε ότι η συγκεκριμένη βράβευση θα αποτελέσει τον νέο θεσμό της πόλης.   



Οι αθλητές που βραβεύθηκαν είναι:

  1. Χρήστου Αποστόλης – κολύμβηση
  2. Μακρή Γεωργία – κολύμβηση
  3. Καραΐσκος Παναγιώτης – Μαραθώνιος
  4. Ανδρεόπουλος Χαράλαμπος – βόλεϊ
  5. Αδάμ Τσιάνος  – ποδόσφαιρο
  6. Πάκος Ηρακλής – αναρρίχηση
  7. Αθανασάκης Εμμανουήλ – αναρρίχηση
  8. Ξένος Διονύσιος – Καράτε
  9. Ξένος Στέφανος – Καράτε
  10. Ξένου Λυδία  – Καράτε
  11. Παππά Χριστίνα – Καράτε
  12. Παυλιτίνα Μαρία – Καράτε
  13. Φλώρος Βίκτωρας – Καράτε
  14. Κουμουτσάκος Αντώνης – Καράτε
  15. Σοφογιάννη Εβίτα – Καράτε
  16. Βασιλειάδη Μελίνα – Καράτε
  17. Νίκα Χριστίνα – Καράτε
  18. Μπαλιώτης Γιώργος – Καράτε
  19. Ξένου Τζωρτζίνα – Καράτε
  20. Καραλής Γιώργος – Καράτε
  21. Ζερβού Νικολέττα – Καράτε
  22. Καρώτος Διονύσιος – Καράτε
  23. Φλώρος Παναγιώτης – Καράτε
  24. Πέππα Κωνστνατίνα – Καράτε
  25. Μαυρομάτης Βασίλης – Καράτε
  26. Παππά Μαρία – Καράτε
  27. Φτυλάκης  Στυλιανός – Καράτε
  28. Τσέτσου Αρτεμη – Καράτε
  29. Κυδωνάκη Κέλλυ – Καράτε
  30. Λαούδη  Ιωάννα – Καράτε
  31. Θεοδώρου Δήμητρα  – Jiu Jitsu
  32. Ευθυμίου Ιωάννα  – Jiu Jitsu
  33. Μητρόπιας Ορφέας – Jiu Jitsu
  34. Αναστασάκη Ειρήνη – Jiu Jitsu
  35. Σαχινίδης Παναγιώτης – Αλέξανδρος  – Jiu Jitsu
  36. Σπηλιώτη Όλγα  –  Jiu Jitsu
  37. Κόγιας Γεώργιος – Jiu Jitsu
  38. Ντουλάς Κωνσταντίνος – Jiu Jitsu

Οι προπονητές που βραβεύθηκαν ήταν:

Βελέντζας Παναγιώτης – κολύμβηση
Ανδρεόπουλος Δημήτρης – Βόλεϊ
Καρρές Σταύρος – Μαραθώνιος
Δημητρίου Γιάννης – ποδόσφαιρο
Παναγιωτόπουλος Μιχάλης – αναρρίχηση
Τζιότζιος Ζήσης – Jiu Jitsu
Νικολάκης Μάρκος – Jiu Jitsu
Σουμπασάκη Μαρίζα – Καράτε
Κανέλλης Ιωάννης – Καράτε
Τρινταφύλλης Δημήτρης – Καράτε

ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: Υποχρέωσή μας να μυήσουμε τους νέους στα ιδανικά του αθλητισμού

Στον χαιρετισμό που έκανε ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος ευχαρίστησε τους αθλητές της πόλης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της διοίκησης, ενώ τόνισε ότι αποτελεί τιμή να βρίσκονται ανάμεσα σε παιδιά και νέους που διακρίθηκαν στα ύψιστα ιδανικά του αθλητισμού. Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο ανταγωνιστικός αθλητισμός, κατά τον Πιερ ντε Κουμπερτέν, τον αναβιωτή των Ολυμπιακών Αγώνων, έχει μία ανθρωπιστική και κοινωνική προοπτική. Ο αθλητισμός έχει κοινωνική, παιδαγωγική και πολιτιστική  διάσταση και έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα όπου γεννήθηκε ο πολιτισμός, όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αποτελεί υποχρέωση μας να παροτρύνουμε τους νέους και να γίνεται συνεχής μύηση στα υψηλά ιδανικά του αθλητισμού».   

Στ. Χρυσικός: Θεσμός για την Πετρούπολη   

 Ως κορυφαία στιγμή για τον Δήμο Πετρούπολης χαρακτήρισε την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Στέλιος Χρυσικός κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Αποτελεί τιμή να βραβεύσουν αθλητές της πόλης μας που διακρίθηκαν φέροντες  το εθνόσημο αλλά και τους προπονητές τους που αποτελούν συνοδοιπόροι στο μεγάλο αθλητικό  ταξίδι τους». Τελειώνοντας ευχήθηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση να αποτελέσει έναν θεσμό για την Πετρούπολη.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος λέγοντας «πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γιατί αυτή η πόλη μπορεί να χαρακτηρισθεί μια πόλη αθλητών. Βλέποντας αυτά τα καθάρια βλέμματα, αυτά τα υπερήφανα αναστήματα αισθάνθηκα μια παρρησία, ότι σε αυτή τη χώρα δεν έχει τελειώσει τίποτα, καθώς αυτά τα παιδιά μας ανοίγουν ένα παράθυρο αισιοδοξίας για το μέλλον».  

Δημ. Ανδρεόπουλος: Χρειάζονται περισσότερες υποδομές αθλητισμού

Ο πατέρας του Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου και προπονητής του πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκού στο βόλεϊ για το 2022είπε λίγα λόγια για την εκδήλωση και τον αθλητισμό της πόλης. Όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι  μεγάλη τιμή η πόλη που κατοικώ, ζω και κινούμαι εγώ και η οικογένεια μου να μου δίνει αυτό το βραβείο. Οι αθλητικές υποδομές της πόλης βρίσκονται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο σε σχέση με τους υπόλοιπους δήμους της Αττικής και ίσως αυτό έχει δημιουργήσει στο δήμο μας μία πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με τους όμορους δήμους και τα γνωστά προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας. Αυτές οι υποδομές του δήμου έχουν αρχίσει και ασφυκτιούν και αυτό συμβαίνει για δύο λόγους  γιατί οι γονείς στρέφουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό με αποτέλεσμα ο αριθμός των αθλούμενων να μεγαλώνει και οι υποδομές συρρικνώνονται. Και εμένα μου ήρθε στο μυαλό και το βάζω σαν τροφή σε σκέψη, ένα καινούργιο χώρο αυτά που βλέπουμε σε ολόκληρη την Ευρώπη, ένα κλειστό γήπεδο με μπαλόνι, που έχει χαμηλό κόστος». 

Μια αξιέπαινη προσπάθεια που αξίζει να καθιερωθεί, αλλά και να διευρυνθεί και σε αθλητές που συμμετέχουν σε διεθνείς αλλά και πανελλήνιους αγώνες.