Home Αιγάλεω Η «ΦΙΜΩΣΗ» ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ κ. ΜΙΧΟ
Η «ΦΙΜΩΣΗ» ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ κ. ΜΙΧΟ

Η «ΦΙΜΩΣΗ» ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ κ. ΜΙΧΟ

0
0

Ομόφωνη απόφαση συμπαράστασης του συλλόγου εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω που καταγγέλλει τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Λάμπρο Μίχο που θέτει σε «αναστολή» τον σύλλογο εργατοϋπάλληλων Δήμου Αγίας Βαρβάρας γιατί δεν εφαρμόζει τις διατάξεις του νομού (4808/2021) Χατζηδάκη.

 

 

Για αντιδημοκρατικά αντανακλαστικά, αυταρχική και εξουσιαστική συμπεριφορά που προσβάλλει τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατηγορεί το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω, τον Λάμπρο Μίχο, Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας για την αναστολή της λειτουργίας του αντίστοιχου σωματείου εργαζομένων. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγ. Βαρβάρας δηλώνοντας πως θα σταθούν δίπλα τους με κάθε τρόπο.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Από αρχαιοτάτων χρόνων η έννοια της Δημοκρατίας ταυτίστηκε με τον αγώνα εκείνων που υπερασπίστηκαν το δικαίωμα του καθενός να διατυπώνει ελεύθερα την άποψή του ακόμη και εάν με αυτήν διαφωνούσαν! Και χάρη στον αγώνα αυτών των ανθρώπων έχουμε σήμερα το δικαίωμα να κρίνουμε ελεύθερα και να κρινόμαστε επίσης για όσα εκφράζουμε.

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος ενσαρκώνει σήμερα ότι πιο αναχρονιστικό και οπισθοδρομικό, αφού με κυνικό τρόπο και με ξεκάθαρα λόγια, ο ίδιος παραδέχθηκε πως «θα κάνει ότι είναι δυνατό για να υποστείλει την λειτουργία του Συλλόγου της Αγ. Βαρβάρας» κάνοντας ευκαιριακή χρήση του Αντισυνδικαλιστικού Νόμου Χατζηδάκη στον οποίο αντιτάσσεται το σύνολο των εργατικών Σωματείων και Συνδικάτων της χώρας διότι «…δεν πάει με τα νερά του»!

Δεν παρέλειψε να μας τονίσει πως πολιτικά βέβαια διαφωνεί με το Νόμο Χατζηδάκη! Και για αυτό είναι διπλά κατακριτέος! Διότι για το μικροπολιτικό του ευκαιριακό συμφέρον, δεν δίστασε να «αγνοήσει» καταρχήν τις «αρχές του» και «τα πιστεύω του» αλλά και τις αποφάσεις των Πρωτοβάθμιων, Δευτεροβάθμιων και Τριτοβάθμιων Συνδικάτων στον ιδιωτικό και δημόσιο Τομέα σε όλη τη χώρα που έχουν αντιταχθεί ουσιαστικά στην κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατά γενική παραδοχή θέσπισε ο Ν.1264 !!!

Είναι ο πρώτος και ο μόνος Δήμαρχος στην χώρα που έσπευσε να αναδείξει τα αντιδημοκρατικά του αντανακλαστικά, θέτοντας με δική του πρωτοβουλία σε «αναστολή» τη λειτουργία του Συλλόγου διότι όπως παραδέχθηκε «…βγάζουν ανακοινώσεις»!!!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω καταγγέλλει με απερίφραστο τρόπο την αυταρχική και εξουσιαστική του συμπεριφορά που προσβάλλει τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχει δώσει αγώνες για την κατοχύρωση της πολυφωνίας τόσο στις Τοπικές Κοινωνίες όσο και στα θεσμοθετημένα όργανά της.

Ως Εργατικό Σωματείο Εργαζομένων τον καλούμε να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφασή του και να σταματήσει να εμπλέκεται στα εσωτερικά του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Βαρβάρας. Σε εμάς τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Δυτική Αθήνα είναι άλλωστε γνωστό πως οι συνάδελφοί μας στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας εργάζονται σε καθεστώς αυταρχισμού και τρομοκρατίας!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγ. Βαρβάρας που σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, που πλέον γνωρίζουν οι πάντες, χάρη στον «ζήλο» και τον «ενθουσιασμό» που επέδειξε ο κ. Μίχος για να τους «φιμώσει», αγωνίζονται με προσωπικό κόστος για τους συναδέλφους τους.

Θα σταθούμε δίπλα τους με κάθε τρόπο… για να θυμίζουμε στον κ. Λάμπρο Μίχο πως όσο και εάν προσπαθεί να μας φιμώσει, όλους ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας”