Home Πετρούπολη ΘΟΔ. ΛΑΠΠΑΣ: ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ!
ΘΟΔ. ΛΑΠΠΑΣ: ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ!

ΘΟΔ. ΛΑΠΠΑΣ: ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ!

0
0

Με αφορμή την έναρξη του Θεάτρου Πέτρας υπό τη σκιά του κορονοϊού ο Θοδωρής Λάππας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πετρούπολη Μαζί» ξεδιπλώνει το δικό αναπτυξιακό σχέδιο για την πόλη βάζοντας ως προμετωπίδα το σύμβολο πολιτισμού της πόλης.

Καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις της πόλης να συνδράμουν στην προσπάθεια ανάταση της πόλης, της πόλης που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «γερνάει, γειωμένη στο παρελθόν», με τα παιχνίδια των εντυπώσεων, της επικοινωνίας και των εσωτερικών συσχετισμών.


Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της παράταξης «Πετρούπολη Μαζί» αναφέρει:

Χαιρετίζουμε την έναρξη και τις εργασίες του Φεστιβάλ Πέτρας, έστω και κάτω από τις συνθήκες που δημιουργεί ο κίνδυνος της πανδημίας του COVID-19. Το Θέατρο Πέτρας ως κέντρο πολιτισμού βαθαίνει τις ρίζες του και περνά από γενιά σε γενιά φέρνοντας την Πετρούπολη μας κάθε χρόνο, σε θέση ηγήτορα στο δρόμο της φιλοξενίας για χιλιάδες πολίτες ολόκληρης της Αττικής. Ο τεράστιος αυτός “πολιτιστικός περίπατος” ξεπερνά τα όρια της δυτικής Αθήνας αποδεικνύει δε την ισχυρή κληρονομιά που έχει στην φαρέτρα της η πόλη μας. Αυτή την παρακαταθήκη λοιπόν πρέπει να προστατεύσουμε, να διαφυλάξουμε και να την δρομολογήσουμε σε αναπτυξιακή εξέλιξη.

Έχουμε χρέος τη δυναμική που δίνει στην πόλη μας το Φεστιβάλ Πέτρας να την αξιοποιήσουμε για μια δημιουργική προοπτική που θα συνδέσει τον πολιτιστικό λίκνο με την αυτοδύναμη ανάπτυξη.

Θεωρούμε ότι απέναντι στον αυτόματο πιλότο που επικρατεί πρέπει να αντιτάξουμε ένα σχέδιο με επίκεντρο το Θέατρο Πέτρας που θα πολλαπλασιάζει αναπτυξιακά τις δυνατότητες της πόλης.

Θεωρούμε ως άμεση προτεραιότητα την προκήρυξη ενός διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού αφενός μεν για να αναλάβει την αναδόμηση του πολιτιστικού χώρου, αφετέρου δε για να συνδεθεί με το ανακαινιζόμενο Καμίνι ώστε να δημιουργήσουμε ένα πολιτιστικό πάρκο που θα στηρίζει εκδηλώσεις πολιτιστικού και εμπορικού ενδιαφέροντος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η πόλη μας διαθέτει δυνάμεις και δυνατότητες, χρειάζεται διάθεση και σχεδιασμός. Από τα γήπεδα της Αγίας Τριάδας και την αναμόρφωση των αθλητικών εγκαταστάσεων μέχρι και το Άλσος Αγίου Δημητρίου και την ανασύνθεση του, με ενδιάμεσο σταθμό το Θέατρο Πέτρας μπορούμε να δούμε την πόλη του μέλλοντος.

Θα πρέπει λοιπόν να εργαστεί ο καθένας από το δικό του μετερίζι και να αφήσει στην άκρη τα παιχνίδια των εντυπώσεων, της επικοινωνίας και των εσωτερικών συσχετισμών. Η πόλη δεν μπορεί να περιμένει, δεν μπορεί να συνεχίζει με βήμα σημειωτόν, δεν πρέπει να παραμένει γειωμένη στο παρελθόν γιατί έτσι “γερνάει’’.

Μαζί, μπορούμε να πάμε μπροστά με ανάπτυξη, δημιουργία και προοπτική, μέσα από ένα αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η πόλη για να κερδίσει ένα μέλλον αντάξιο των προσδοκιών μας.

Υ.Γ.Οι εκφράσεις, οι αντεγκλήσεις και οι προσωπικές επιθέσεις που τελευταία ακούγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν συνάδουν ούτε με τον πολιτισμό μας, ούτε με το ήθος που οι πολίτες θα ήθελαν.