Home Ίλιον ΙΛΙΟΝ : ΣΟΚ ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΟ ΒΙΑΣΜΟ 15ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ
ΙΛΙΟΝ : ΣΟΚ ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΟ ΒΙΑΣΜΟ 15ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ

ΙΛΙΟΝ : ΣΟΚ ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΟ ΒΙΑΣΜΟ 15ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ

0
0

Ομάδα από οκτώ 15χρόνους βίαζαν και κακοποιούσαν συνομήλικό τους σε ακατοίκητη μονοκατοικία, ενώ μαγνητοσκοπούσαν και διακινούσαν σε κινητά τηλέφωνα τις πράξεις τους.

 

 

Φρίκη έχει προκαλέσει η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας με ομάδα οκτώ 15χρονων αγοριών που βίαζαν συνομήλικό τους στο Ίλιον. Μια παρέα οκτώ αγοριών από τις αρχές του Νοεμβρίου έκλειναν έναν άλλο 15χρονο σε ακατοίκητη μονοκατοικία στο Ίλιον και ασελγούσαν σε βάρος του ενώ μαγνητοσκοπούσαν τις πράξεις τους και διακινούσαν τα βίντεο  σε κινητά τηλέφωνα φίλων και συμμαθητών, απειλώντας τον στη συνέχεια για να μην μιλήσει.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα και τρεις από τους κατηγορουμένους φοιτούν στο ίδιο ΕΠΑΛ. Ένας πηγαίνει σε Γενικό Λύκειο στο Ίλιον και οι υπόλοιποι σε σχολείο της Πετρούπολης.

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν ο 15χρονος εκμυστηρεύτηκε το μαρτύριό του σε μια φίλη του. Εκείνη, τα είπε στους γονείς της οι οποίοι ενημέρωσαν τους γονείς του 15χρονου που απευθύνθηκαν στην αστυνομία. Παρά τις προσπάθειες της μητέρας ο ανήλικος δεν έλεγε τα όσα είχε πει στη φίλη του και χρειάστηκε μετά την καταγγελία στην αστυνομία η παρέμβαση παιδοψυχολόγου που κατάφερε να αποσπάσει τα όσα βασανιστήρια έζησε ο ανήλικος στα χέρια των «φίλων» του και μάλιστα φέρεται να της είπε ότι είχε σκεφτεί να αυτοκτονήσει.

Η Αστυνομία την Τετάρτη το πρωί προχώρησε στη σύλληψη των έξι 15χρονων αγοριών. Επίσης ταυτοποιήθηκαν ακόμα δύο ανήλικοι, ο ένας εκ των οποίων παρουσιάστηκε οικειοθελώς και πλέον αναζητείται ακόμη ένας.

 

Το μαρτύριο του 15χρονου γινόταν σε εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία στο Ίλιον, όπου οι δράστες κατέγραφαν τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν τον συνομήλικό τους σε βίντεο και στη συνέχεια το έστελναν σε συμμαθητές τους.

Οι έξι συλληφθέντες φέρεται να είπαν στους αστυνομικούς ότι «το κάναμε για πλάκα. Δεν έγινε και τίποτε. Το βλέπαμε σε ταινίες και φαινόταν ωραίο».

Σε βάρος τους των συλληφθέντων αλλά και των άλλων δύο ανηλίκων που έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση – για συμμορία που διέπραξε βιασμό, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, καθώς μεταξύ άλλων κατά τις έρευνες στις οικείες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων 5,12 γραμμάρια κάνναβη και μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

Τις πράξεις αυτές κατηγορούνται ότι διέπραξαν τουλάχιστον από αρχές Νοεμβρίου έως και αρχές Δεκεμβρίου σε βάρος ανηλίκου. Αύριο το πρωί οι έξι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν.

 

 

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο 15ΧΡΟΝΟΣ

Ο 15χρονος ήταν στην ίδια παρέα με τους βασανιστές και κακοποιητές του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεχόταν bullying για την εμφάνισή του, ενώ οι συλληφθέντες φέρεται να τον απειλούσαν και να τον χτυπούσαν με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ το οποίο και κατασχέθηκε. Επίσης κατασχέθηκαν αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι φερόμενοι ως δράστες για να βιάσουν το παιδί.

Το εγκαταλελειμμένο σπίτι του μαρτυρίου ανήκει στη  γιαγιά ενός εκ των συλληφθέντων και σύμφωνα με τις ομολογίες οι ανήλικοι κακοποίησαν τρεις φορές τον συμμαθητή τους.

Ο 15χρονος στην κατάθεσή του σε παιδοψυχολόγο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής περιέγραψε τα όσα βίωσε, λέγοντας πως είχε πέσει και θύμα ξυλοδαρμού. «Σταματούσαν όταν το αποφάσιζαν αυτοί», φέρεται να είπε μεταξύ άλλων, ενώ αναφερόμενος σε έναν από τους συλληφθέντες είπε ότι του είχε κάνει κεφαλοκλείδωμα και δεν μπορούσε να ανασάνει.

«Υπήρχαν τρία δωμάτια. Ένα η αποθήκη που δεν πηγαίναμε ποτέ εκεί. Ένα στο οποίο υπήρχε ένα στρώμα κάτω σαν κρεβάτι, που ήταν στρωμένο με σεντόνια. Και τέλος ένα δωμάτιο όπου υπήρχαν καναπέδες και εκεί καθόμασταν συνήθως» είπε το παιδί περιγράφοντας το σπίτι-κολαστήριο.

 

Ο 15χρονος ανέφερε ονομαστικά τους ανήλικους που εμπλέκονται στην υπόθεση και ήταν παρόντες στους βιασμούς σε βάρος του, ενώ μίλησε και για άλλα άτομα που δεν λειτούργησαν σαν φυσικοί αυτουργοί, αλλά παρείχαν ψυχική συνδρομή κατά την τέλεση αυτών των πράξεων.

 

Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Στην σοκαριστική υπόθεση του βιασμού του 15 χρονου αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στα social media.

«Οφείλουν όλοι να κινητοποιηθούν προτού τέτοιου είδους γεγονότα γίνουν τμήμα του αστυνομικού δελτίου. Και αυτοί που πρέπει να συμβάλλουν πρώτα από όλους είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός ο οποίος χαρακτηριστικά έγραψε: «Η αδιανόητα απάνθρωπη υπόθεση του επαναλαμβανόμενου βιασμού ενός ανηλίκου από 8 συνομηλίκους του μας συγκλονίζει όλους.

Η Ελληνική Αστυνομία κάνει το καθήκον της. Εντοπίζοντας και εξιχνιάζοντας τις εγκληματικές πράξεις. Όμως, στο εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα της βίας μεταξύ ανηλίκων οφείλουν όλοι να κινητοποιηθούν προτού τέτοιου είδους γεγονότα γίνουν τμήμα του αστυνομικού δελτίου. Και αυτοί που πρέπει να συμβάλλουν πρώτα από όλους είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Κάνω έκκληση στα μέσα ενημέρωσης και όλους τους εμπλεκόμενους να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία και διακριτικότητα».