Home Αγ. Βαρβάρα Κόντρα χωρίς τέλος Καπλάνη – Μίχου
Κόντρα χωρίς τέλος Καπλάνη – Μίχου

Κόντρα χωρίς τέλος Καπλάνη – Μίχου

0
0

Με νέα επεισόδια και ανταλλαγή ανακοινώσεων Γιώργος Καπλάνης και Λάμπρος Μίχος διατηρούν στο ακέραιο την μεταξύ τους κόντρα όσον αφορά τη διοίκηση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας

Με δύο νέες ανακοινώσεις μέσα σε δύο μέρες (3&4/1) η παράταξη «η Δική μας Πόλη» του Γιώργου Καπλάνη επιτίθεται στη διοίκηση Μίχου, κάνοντας λόγο για 22 λάθη της δημοτικής αρχής στην πρώτη και για νέο δάνειο που θα υποθηκεύσει το μέλλον της πόλης. Η διοίκηση του Δήμου από την πλευρά της απαντά με ανακοίνωση ότι θα λάβει 3.043.080 ευρώ από το «Τρίτσης» με τα οποία θα εκσυγχρονιστούν τα σχολεία τα οποία θα αποπληρωθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 20…22 Λάθη & Πάθη της Διοίκησης Μίχου!

Με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 3/1 η παράταξη του Γ. Καπλάνη «η Δική μας Πόλη» ασκεί σκληρή κριτική για τα πεπραγμένα της διοίκησης Μίχου κάνοντας λόγο για 22 λάθη της.

Αναλυτικά αναφέρει:

 1. «Λάμπετε δια της απουσίας σας» από κάθε σοβαρή προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας! «Σκορπίσατε» ένα σωρό χρήματα, που δόθηκαν για την ασφάλεια και την προστασία των δημοτών, σε ό,τι εσείς «βαπτίσατε» μέτρα πρόληψης!
 2. Αμέτρητα ατυχήματα, θύματα, ζημιές, καταστροφές αυτοκινήτων από την άθλια κατάσταση των δρόμων της πόλης κι εσείς παρακολουθείτε αμέριμνοι τις νταλίκες να σουλατσάρουν στους δρόμους μας! Μπαλώνετε μόνο τρύπες, που σε δυο μέρες ξανανοίγουν!
 3. Είπατε ψέματα ότι σας παραδώσαμε ένα κατεστραμμένο δήμο, ζητήσαμε έλεγχο 20 ετών, κάνατε έλεγχο -μόνο σε εμάς- από ανεξάρτητη αρχή και ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ!!!
 4. Είπατε ψέματα ότι δεν βρήκατε μαντήλι να κλάψετε και έχετε κατασπαταλήσει χρήματα σε γκράφιτι, σε κιτς άμαξες και τρίκυκλα, σε πανό, σε εκτυπώσεις, σε συναυλίες, «σε φρουφρού κι αρώματα»…
 5. Είπατε ψέματα ότι ήμασταν μια παρεούλα που λυμαινόταν το δήμο, όταν δεν είχαμε ούτε μία πρόσληψη, ούτε μία σύμβαση συμβούλου, ούτε καν μία δημοσίευση υπέρ μας! Κι εσείς, 3 σχεδόν χρόνια, μοιράζετε τις απευθείας αναθέσεις, τις προσλήψεις και τις αμοιβές στους «ημέτερους» σαν τα στραγάλια!
 6. Δουλέψαμε 10 χρόνια με  4 αντιδημάρχους (οι δύο πάντα δημόσιοι υπάλληλοι, για να μην επιβαρύνεται το ταμείο του δήμου) κι εσείς έχετε 7 και πάλι δεν σας φτάνουν! Έχετε προσλάβει αμέτρητους «ημέτερους» αμειβόμενους συμβούλους χιλιάδων ευρώ!!!
 7. Μας παραδώσατε ακατάλληλες παιδικές χαρές, χωρίς κατάλληλα όργανα, χωρίς πιστοποίηση, χωρίς τις περισσότερες φορές να έχουν παραληφθεί! Σας παραδώσαμε έτοιμο το πρόγραμμα αποκατάστασης με νέα όργανα και πιστοποίηση ορθής λειτουργίας, ετοιμάσαμε τις πρώτες κι ακόμα οι παιδικές χαρές είναι κλειστές ή ανέτοιμες!!!
 8. Αγοράσαμε τα οικόπεδα στην Π.Π.Γερμανού, σχεδιάσαμε δύο πλατείες αθλητικών δράσεων, τα εντάξαμε σε πρόγραμμα με ορίζοντα ολοκλήρωσης 6 μήνες, τις ξεκινήσαμε το Μάιο του 2019 και σήμερα, 3 σχεδόν χρόνια μετά, δεν έχουν τελειώσει!!! Κι εσείς είχατε την αναίδεια και το θράσος να μας λοιδορήσετε για τα 5 χρόνια που χρειάστηκε το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο που έγινε ποτέ στην πόλη, τη γέφυρα Σαράφη, για το οποίο σκάφτηκε η μισή πόλη;;;
 9. Μας αφήσατε το «γήπεδο» στα Ριμινίτικα το 2009 «κρανίου τόπο»!!! Σας παραδώσαμε το 2019 ένα έτοιμο ΓΗΠΕΔΟ σε λειτουργία και έτοιμη η τοποθέτηση της εξέδρας!!! Ούτε αυτό δεν κάνατε… 
 10. Διχάσατε την πόλη, τον κόσμο, τους εργαζόμενους, τα σωματεία με τις εμμονές σας!!! «Ή μαζί μου ή με τους άλλους», είναι μια λογική βγαλμένη από τις παθογένειες του εθνικού διχασμού!!!
 11. Ποινικοποιήσατε την αντίθετη άποψη με μηνύσεις, με εξώδικα, με αγωγές!
 12. «Εκδιώξατε» ρεβανσιστικά δεκάδες εργαζόμενούς μας σε άλλους δήμους και υπηρεσίες! Τώρα, μας λέτε, δεν φτάνουν οι εργαζόμενοι!
 13. Καταστρατηγείτε κάθε έννοια δημοκρατίας και πολιτικού ευπρεπισμού, απαξιώνοντας επιδεικτικά το δημοτικό συμβούλιο μέχρι και υβρίζοντας πολλές φορές! Αδιαφορείτε για τα αιτήματα της αντιπολίτευσης, για τις καταγγελίες της, για την ενημέρωσή της! Και πάντα σε όλα αυτά οι «προφάσεις εν αμαρτίαις» ίδια καραμέλα… η πανδημία και τα μέτρα προστασίας!!!  
 14. Παρεμβαίνετε με άθλιο τρόπο στις δημοκρατικές διαδικασίες που επιβάλουν οι νόμοι για τη λειτουργία του σωματείου των εργαζομένων! Δεν αναγνωρίζετε δικαιώματα στους εργαζόμενους, τους θέλετε όλους υποχείρια της διοίκησής σας, υποτελείς στη «μεγαλειότητά» σας!!!
 15. «Διατάζετε, αποφασίζετε και επιβάλετε στους εργαζόμενους να εκτελούν χωρίς αντίρρηση», αφήνοντάς τους χωρίς ουσιαστική νομική προστασία, μιας και απολύσατε μέχρι και τον -από εποχής Μήτρου Σουλιμιώτη- νομικό σύμβουλο του δήμου!!!   
 16. Κατασπαταλάτε το δημόσιο χρήμα σε ανούσιες και ευκαιριακές επιλογές για το θεαθήναι και μόνο!!!
 17. Αφήνετε απροστάτευτες τις ευπαθείς κοινωνικά και οικονομικά ομάδες στη λαίλαπα των αυξήσεων, χωρίς ρεύμα, χωρίς καν -σε πολλές περιπτώσεις- τα είδη πρώτης ανάγκης!!!
 18. Παρακολουθείτε άπραγοι τους δυστυχισμένους χρήστες ναρκωτικών να σέρνονται έξω από τα σχολεία και τις πλατείες!!!
 19. Παραμυθιάζετε τους συμπολίτες μας ότι υπογειοποιείτε τους πυλώνες υψηλής τάσης!!!
 20. Παραμυθιάζετε τους συμπολίτες μας ότι ανοίγετε ξανά το παράνομο Πάνθεον!!! Δεν σας έφτασε η ζημιά που έχετε κάνει και πληρώνει ο δήμος για τους λεονταρισμούς σας και τη μεγαλομανία σας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ;;; 
 21. Χρησιμοποιείτε την παραπληροφόρηση, τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και τους ασπονδύλωτους πρώιμους και όψιμους καιροσκόπους σας, για να κάνετε το μαύρο, άσπρο(!!!) και τον κιτρινισμό των μισθωμένων φυλλάδων των συνεργατών σας για την εξόντωση κάθε υγιούς σκέψης και έντιμης φωνής σε αυτή την πόλη!!!     
 22. Τέλος, βάζετε ξανά «ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ» στη συνέχεια της επιβίωσης του δήμου με το ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ που πάτε να πάρετε!!! Υποθηκεύετε για ακόμα 15 χρόνια το μέλλον των παιδιών μας και οδηγείτε την πόλη στην καταστροφή!!! Γιατί άραγε;;;;  

Η δική μας πόλη: «Ο δήμος δεν είναι τσιφλίκι σας»

Με νέα ανακοίνωση στις 4/1 ο Γ. Καπλάνης και η παράταξη η «Δίκη μας Πόλη» αναφέρεται πιο αναλυτικά σε νέο δάνειο που προτίθεται να πάρει η διοίκηση Μίχου.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Στο πλαίσιο της παρουσίασης της αλήθειας και των πεπραγμένων της νυν διοίκησης, η δημοτική παράταξη «Η δική μας πόλη» γνωστοποίησε την απόφαση του κ. Μίχου και των συνεργατών του να συνάψουν ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ υποθηκεύοντας τα τακτικά έσοδα του δήμου και τους μισθούς των εργαζομένων. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως επιστέγασμα στις αποφάσεις που λαμβάνει η διοίκηση Μίχου ως προς τον τρόπο διοίκησης του δήμου μας. Με την κίνησή τους αυτή δεσμεύουν τον δήμο με ένα επιπλέον δάνειο και τον καταχρεώνουν. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι αποζητούν το «φαίνεσθαι» και την προβολή, όπως έχουν αποδείξει με τις ενέργειές τους, και αδιαφορούν παντελώς για τους δημότες τους και τις ανάγκες τους».

«Ο μόνος που δεν χάρηκε είναι ο κ. Καπλάνης»

Σε απάντησή της η διοίκηση του Δήμου με ανακοίνωση που εξέδωσε αντικρούει τα περί δανείου αναφέροντας ότι Δήμος θα λάβει 3 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των σχολείων από το Παρακαταθηκών και Δανείων τα οποία θα αποπληρωθούν από πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΤΡΙΤΣΗΣ» 3.043.080 ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ.

Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΡΗΚΕ ΕIΝΑΙ Ο κ. ΚΑΠΛΑΝΗΣ.

Όχι μόνο δεν χάρηκε αλλά και δημοσίευσε ψευδώς ότι δήθεν ο δήμος θα πληρώσει τα χρήματα από δάνειο, «υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας και οδηγεί  την πόλη στην καταστροφή …», απαξιώνοντας την επιτυχία και δημιουργώντας και δυσμενείς εντυπώσεις για την δημοτική αρχή.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι ΟΛΑ τα έργα που θα υπαχθούν στο πρόγραμμα «Τρίτσης» [στο δήμο μας θα υπάρξουν πολλά ακόμη] και θα αφορούν 332 δήμους και 13 περιφέρειες της χώρας, συνολικού ποσού 2,5 δις ευρώ, θα αποπληρωθούν από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών  [ΚΥΑ Αριθμ. 22766/09-04-2020 (ΦΕΚ Β 1386/14-4-2020)].

Αυτά βέβαια λίγο ενδιαφέρουν τον κ. Καπλάνη και τα φερέφωνά του, καθώς επιχειρούν μόνο να διαστρεβλώσουν και να εξαπατήσουν ΕΚΤΟΣ βέβαια αν πρόκειται περί ασχετοσύνης ή ανοησίας, οπότε αδίκως τον παρεξηγούμε τον άνθρωπο! Παραθέτουμε αποσπάσματα από την σχετική  ΚΥΑ : «Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, συνδέσμων Δήμων και Νομικών Προσώπων: ΟΤΑ Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης… Ο συνολικός προϋπολογισμός του Προγράμματος για όλη την προγραμματική περίοδο, ανέρχεται στο ποσό των δύο δισεκατομμυρίων πεντακοσίων εκατομμυρίων (2.500.000.000,00) ευρώ, χρήματα τα οποία προέρχονται από δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων καθώς και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (Ε.Τ.Ε.Π.)… Η χρηματοδότηση έργων, προμηθειών, μελετών και υπηρεσιών της παραγράφου 2α του άρθρου 69 του ν. 4509/2017 όπως ισχύει, που εντάσσονται στο Πρόγραμμα πραγματοποιείται μέσω αναπτυξιακών δανείων που χορηγούνται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (εφεξής «ΤΠΔ»), συνομολογούνται με δανειακές συμβάσεις μεταξύ του δικαιούχου και του ΤΠΔ και αποπληρώνονται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών, μέσω λογαριασμού που συστήνεται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τον σκοπό αυτό…  Η αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων των δικαιούχων σύμφωνα με τις συνομολογηθείσες δανειακές συμβάσεις γίνεται από το εθνικό ή συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του ΠΔΕ του Υπουργείου Εσωτερικών, με μεταφορά ποσών στον λογαριασμό της παρ. 2 του άρθρου 4 της παρούσας. Η πληρωμή των ποσών που αντιστοιχεί στην εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων προς το ΤΠΔ πραγματοποιείται ανά εξάμηνο από τη Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών, με βάση αναλυτικά στοιχεία των οφειλόμενων δόσεων που αποστέλλονται από το ΤΠΔ. Η πληρωμή γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 8 της υπ’ αριθμ. 134453/23.12.2015 (Β΄ 2857) κοινής υπουργικής απόφασης από την ανωτέρω υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Η πληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων με βάση την συνομολογηθείσα δανειακή σύμβαση δικαιούχου και ΤΠΔ για τις εγκεκριμένες πράξεις του Προγράμματος δεν βαρύνει τον δικαιούχο με την επιφύλαξη της παρ. 2 του άρθρου 11.»