Home Δυτική αθήνα Δ. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ, Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΙΧΟΥ.
Δ. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ, Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΙΧΟΥ.

Δ. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ, Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΙΧΟΥ.

0
0

Ένα πολυχρηστικό Αθλητικό Πάρκο που θα το διακοσμούν τρεις τοιχογραφίες διαμορφώνεται στο δήμο Αγίας Βαρβάρας.

 

 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απεικονίζεται στην πρώτη τοιχογραφία να αγωνίζεται με τη φανέλα της εθνικής , ένα κορίτσι που ονειρεύεται στη δεύτερη τοιχογραφία και μια νεαρή κοπέλα που γυρίζει το κεφάλι της στις δυσκολίες είναι η τρίτη τοιχογραφία που συμπληρώνει την «τριλογία: Διεκδίκηση – Όνειρο – Ελπίδα» όπως την ονόμασε ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος.

 

Ο κ. Μίχος με ανάρτησή του στο facebook στα πλαίσια της Πρωταπριλιάς, ανησύχησε τους δημότες αναφέροντας ότι κάποιοι κατέστρεψαν την τοιχογραφία του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Λίγες ώρες αργότερα αποκατάστησε την αλήθεια παρουσιάζοντας φωτογραφίες από το χώρο που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται.

 

Αναλυτικά αναφέρει:

Τιμήσαμε το έθιμο της Πρωταπριλιάς δοκιμάζοντας τα συναισθήματα των συμπολιτών μας. Το εμβληματικό όμως έργο που φιλοτέχνησε ο διάσημος Same84 με τη συμβολή της UrbanAct είναι εδώ!

Η διαμόρφωση του χώρου που ξεκίνησε βιαστικά προεκλογικά και είχε σταματήσει λόγω ελλιπούς μελέτης και ανεπαρκούς χρηματοδότησης ξαναρχίζει και σε τρείς περίπου μήνες θα έχουμε ένα πολυχρηστικό Αθλητικό Πάρκο.

 

 

Στα δίδυμα οικόπεδα αναπτύχθηκε μία εικαστική θεματική «ΤΡΙΛΟΓΙΑ» που πυρήνας της είναι η συνεχής διεκδίκηση των ονείρων μας. Έτσι το εμπνεύστηκε ο δημιουργός της, το συμφωνήσαμε και υποδειγματικά αποδόθηκε συμβολικά: «Διεκδίκηση – Όνειρο – Ελπίδα».

Σύμφωνα με την έμπνευση και την τέχνη του δημιουργού: «Στην πρώτη τοιχογραφία απεικονίζεται ο Γιάννης Αντετοκούμπο σε αγώνα της Εθνικής Ελλάδος να διεκδικεί με πάθος να σκοράρει, παρά το στενό διπλό μαρκάρισμα των αντιπάλων του. Και δείχνει να μην επηρεάζεται και να συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερη πυγμή, προκειμένου να πετύχει το στόχο του.

 

 

Στη δεύτερη τοιχογραφία απεικονίζεται ένα μικρό κορίτσι που ακουμπάει το κεφάλι του στα χέρια του και χαμογελαστό κοιτάζει μπροστά. Στο φόντο κυριαρχούν λεπτομέρειες από την Γκουέρνικα, σε αντίθεση με το προηγούμενο χαρούμενο πλάνο του κοριτσιού, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουμε ότι παρ’ όλους τους “πολέμους” και τις δυσκολίες που βρίσκονται ακόμη και στην καθημερινότητά μας, συνεχίζουμε και δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε.

Στη τρίτη και τελευταία τοιχογραφία απεικονίζεται μια νεαρή κοπέλα η οποία γυρίζει το κεφάλι της προς τα πίσω σαν να θέλει να μας κοιτάξει στα μάτια, να μας μιλήσει και να μας παροτρύνει να την ακολουθήσουμε στο δρόμο των χρωματιστών ονείρων, της ελπίδας. Και εδώ, και σαν ενοποιητικό στοιχείο με την προηγούμενη τοιχογραφία υπάρχουν στοιχεία της Γκουέρνικα, τα οποία υποδηλώνουν, τους “πολέμους” και τις δυσκολίες που βιώνουμε».

 

 

Τιμώντας την έμπνευση, τις υψηλής αισθητικής αξίας δημόσιες τοιχογραφίες και τα μηνύματα που εκπέμπει η θεματική  «ΤΡΙΛΟΓΙΑ», σκέπτομαι να εισηγηθώ να βαφτιστεί το δίδυμο αθλητικό πάρκο σε «ΤΡΙΛΟΓΙΑ» για να παρακινήσουμε ιδίως τους ανθρώπους μας να συνεχίσουν να ονειρεύονται, να διεκδικούν και να ελπίζουν: «Διεκδίκηση – Όνειρο – Ελπίδα».