Home Πετρούπολη Κ. ΣΤΡΑΤΗΣ: ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ!
Κ. ΣΤΡΑΤΗΣ: ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ!

Κ. ΣΤΡΑΤΗΣ: ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ!

0
0

 Την παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητά ο πρ. υφυπ. Πολιτισμού Κώστας Στρατής για τη νέα φωτιά στη Φυλή μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς των Ενεργών Πολιτών!

 

Για συμφέροντα που υποβαθμίζουν το περιβάλλον και δηλητηριάζουν την υγεία των πολιτών έκανε λόγο ο κ. Στρατής σε δήλωσή του μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς με τους Ενεργούς Πολίτες για τη φωτιά που ξέσπασε στις 26/2 στη χωματερή της Φυλής. 

Αναλυτικά στη δήλωση του αναφέρει: “Με τους Ενεργούς Πολίτες Πετρούπολης καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά για την αποπνικτική ατμόσφαιρα και το τοξικό νέφος από τη νέα φωτιά στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Συμφέροντα υποβαθμίζουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας. Δηλητηριάζουν την υγεία μας. Απαξιώνουν τις περιουσίες μας. Θέλουν τις γειτονιές μας πίσω αυλή της Αθήνας και ολόκληρης της Αττικής.

Δεν θα μείνουμε σιωπηλά θύματα συνεχούς κακοποίησης. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι.

Θα μιλήσουμε. Θα φωνάξουμε. Θα αγωνιστούμε. Θα δικαιωθούμε.

Κυβέρνηση και περιφέρεια Αττικής έχουν τεράστια ευθύνη. Θέλουν τη διαιώνιση της φαραωνικής διαχείρισης απορριμμάτων στη Φυλή, ανατρέποντας τον εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό των προηγούμενων χρόνων.

Μόνη περιβαλλοντικά και κοινωνικά δίκαιη λύση ο επιμερισμός του βάρους. Ο κάθε τομέας να διαχειρίζεται τα δικά του απορρίμματα.

Δημόσια αποκεντρωμένη διαχείριση απορριμμάτων σε τοπική κλίμακα, με έμφαση στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή. Τώρα.

Είναι η μόνη λύση για το οριστικό κλείσιμο της Φυλής”.