Home Πετρούπολη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ!
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ!

0
0

Έντονη κριτική στη διοίκηση Βλάχου για την καθαριότητα στο δήμο Πετρούπολης κάνει με ανάρτησή της στο blog της η Λαϊκή Συσπείρωση Πετρούπολης.

 

 

 

Όπως αναφέρουν η εικόνα που συναντά κανείς στην Πετρούπολη είναι χειρότερη από αυτή επί δημαρχίας Σίμου.
Υποστηρίζει ότι την ευθύνη την έχουν οι κυβερνήσεις που εφάρμοσαν τους μνημονιακούς νόμους, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να είναι υποστελεχωμένες.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση κάνει λόγο για σύγκρουση με την πολιτική που γεννά αυτά τα προβλήματα, αλλά όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «σημερινή συνδιοίκηση όμως έχει αποδείξει αρκετές φορές πως δεν είναι στην κατεύθυνση αυτή, αντιθέτως, υλοποιεί στο ακέραιο την κυβερνητική πολιτική και για αυτό και δεν συγκρούεται.

 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Αυτές είναι κάποιες από τις εικόνες που συναντά κανείς περπατώντας στην πόλη. Αντίστοιχες εικόνες θα συναντήσει κανείς σε όλη τη Πετρούπολη όχι μόνο με ξέχειλους κάδους, αλλά και με εγκαταλελειμμένες ξερές πλατείες και καμένες λάμπες που μάλιστα ”περιμένουν να αλλαχτούν” περισσότερο από ένα μήνα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η πλατεία Ηρώ με πάνω από 20 καμένες λάμπες, και η πλατεία του Αγίου Δημητρίου.

Οι σημερινοί συνδιοικούντες  είχαν οργιάσει προεκλογικά κατηγορώντας τη Λαϊκή Συσπείρωση για αμέλεια και ανικανότητα στο κομμάτι της καθαριότητας. Σήμερα βλέπουμε τη πόλη σε χειρότερη κατάσταση, με την έννοια ότι, μολονότι  η συνδιοίκηση πήρε περισσότερο προσωπικό και χρηματοδότηση λόγω  covid, τα οποία αποδόθηκαν σχεδόν όλα στην υπηρεσία καθαριότητας, η κατάσταση είναι αυτή που όλοι αντικρίζουμε καθημερινά στην πόλη.

Όταν εμείς λέγαμε ότι την ευθύνη την έχουν οι κυβερνήσεις  που εφαρμόζοντας τους μνημονιακούς  νόμους,  δεν επιτρέπουν στους Δήμους την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες, με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας,  κάποιοι μας έλεγαν ότι αυτά είναι λόγια επαναστατικής γυμναστικής. Αλήθεια τώρα τι έχουνε να πούνε που η πόλη βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση;

 

 

Ακόμα και η προμήθεια νέων απορριμματοφόρων που θα γίνει τον επόμενο χρόνο, με χρηματοδότηση του Υπουργείου (σε όλους τους Δήμους ), δεν θα αλλάξει την ισχύουσα κατάσταση. Ένα κομμάτι του στόλου σίγουρα θα εκσυγχρονιστεί, αλλά τα οχήματα θέλουν και οδηγούς, χειριστές και εργάτες καθαριότητας για να δουλέψουν.

Σε ερωτήσεις που κάνουμε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. για τα προβλήματα αυτά, οι απαντήσεις από την συνδιοίκηση είναι διστακτικές, δηλώνουν άγνοια στο πως θα καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν από τις συνταξιοδοτήσεις ή πιστεύουν πως τα κενά αυτά θα καλυφθούν από τα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. που όμως διαρκούν 8 μήνες.

Μα είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται κάποιος ότι η μόνη λύση στην υποστελέχωση, είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε αριθμό που να καλύπτει όλες τις ανάγκες με ταυτόχρονη χρηματοδότηση που να καλύπτει την μισθοδοσία; Φυσικά και όχι. Το ζητούμενο είναι πως για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται σύγκρουση με την πολιτική που γεννά αυτά τα προβλήματα και εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις. Η σημερινή συνδιοίκηση όμως έχει αποδείξει αρκετές φορές ( προσχολική αγωγή, προσπάθεια ανταποδοτικότητας, απλήρωτοι συμβασιούχοι, διαχείριση απορριμμάτων κ.α.) πως δεν είναι στην κατεύθυνση αυτή, αντιθέτως, υλοποιεί στο ακέραιο την κυβερνητική πολιτική και για αυτό και δεν συγκρούεται. Το αντίθετο θα μας ξάφνιαζε. Να συγκρούεται δηλαδή, με κάτι που συμφωνεί και υλοποιεί.

Εμείς θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι να ασκούμε λαϊκή αντιπολίτευση, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, και να  διεκδικούμε μαζί με τους εργαζόμενους και όλο το λαό, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προκειμένου να μπορούν να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες.