Home Ίλιον ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΛΙΟΥ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

0
0

Την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για μαζικά τεστ στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε απαιτεί να γίνουν όπου είναι αναγκαία επιπλέον μαζικά τεστ με έξοδα του δήμου και να παρθούν μέτρα που θα εμποδίσουν τη διάδοση του ιού.

“Για τα κρούσματα covid–19 που εντοπίστηκαν σε παιδικούς σταθμούς του δήμου Ιλίου.

Ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι σε 5 από τους 12 παιδικούς σταθμούς του δήμου Ιλίου (1ος , 2ος , 8ος, 10ος , 11ος) εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα covid-19 σε εργαζόμενους των δομών αυτών. Οι συγκεκριμένοι παιδικοί σταθμοί ανέστειλαν τη λειτουργία τους μέχρι τις 5 Οκτώβρη.

Ο εντοπισμός των κρουσμάτων έγινε ύστερα από τη διενέργεια διαγνωστικών μοριακών τεστ που πραγματοποιήθηκαν από το δήμο μετά από επίμονη πίεση του σωματείου των εργαζομένων.

Η δημοτική αρχή όλο αυτό το διάστημα αδιαφορούσε. Επέλεξε να μην κάνει μαζικά τεστ στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών πριν την έναρξη της λειτουργίας τους, παρά τα συνεχή αιτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου και των ίδιων των εργαζομένων.

Τα μεγάλα ερωτήματα που γεννιούνται είναι τα εξής: Τί γίνεται τώρα με τα παιδιά και τους γονείς τους στους παιδικούς σταθμούς που έκλεισαν; Σε περίπτωση που κάποιος γονέας ή κηδεμόνας ανήκει σε ευπαθή ομάδα και θέλει να κάνει το τεστ για τον εαυτό του ή το παιδί του, ποιος θα καλύψει τα έξοδα; Πως θα προστατευτούν εργαζόμενοι, παιδιά και γονείς από δω και πέρα;

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου, πριν να είναι πολύ αργά, απαιτεί:

 

  • Για τους παιδικούς σταθμούς που έκλεισαν: Όπου χρειαστούν επιπλέον διαγνωστικά τεστ σε παιδιά ή γονείς αυτά να γίνουν με έξοδα του δήμου.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ στους εργαζόμενους όλων των παιδικών σταθμών του δήμου ώστε να υπάρχει έγκαιρη παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
  • Να παρθούν μέτρα (π.χ. διαμόρφωση νέων αιθουσών) για τη μείωση των παιδιών ανά τμήμα, να προσληφθούν περισσότεροι εργαζόμενοι και προσωπικό καθαριότητας αλλιώς δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.”