Home Ίλιον ΛΑ.ΣΥ. ΙΛΙΟΥ: ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΛΑ.ΣΥ. ΙΛΙΟΥ: ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΛΑ.ΣΥ. ΙΛΙΟΥ: ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

0
0

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Η ΛΑ.ΣΥ. ΙΛΙΟΥ

 

 

Με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Ιλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητούν να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, αλλά και για τη στήριξη των δημοτών.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Κε Δήμαρχε,

Η κατάσταση που διαμορφώνεται με την πανδημία του νέου κορωνοϊού καθιστά ακόμα πιο επιτακτική και πιεστική την ανάγκη να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης, υποδομών και λειτουργίας στο σύστημα υγείας της περιοχής, και ιδιαίτερα στις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας, που στο δήμο μας αποτελούνται από το Κέντρο Υγείας στην οδό Μπίμπιζα και το Κέντρο Υγείας στον Άγιο Φανούρη.

Επίσης απαιτούνται να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, καθώς και την ανακούφιση του λαού της περιοχής μας από τις συνέπειες της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα:

  1. Είναι πιο επιτακτικό από ποτέ το αίτημα για Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Για αυτό το λόγο σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων (γενικής ιατρικής, παθολόγων, καρδιολόγων, πνευμονολόγων, λοιμωξιολόγων, παιδιάτρων κ.α.) πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ώστε να στελεχωθούν τα 2 Κέντρα Υγείας που υπάρχουν στο δήμο μας και να λειτουργούν σε 24ωρη βάση για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και για να καλυφθούν οι ανάγκες των χρόνια πασχόντων που τα ραντεβού τους αναβάλλονται στα νοσοκομεία ή καθυστερούν να γράψουν τα φάρμακά τους.
  2. Άμεση χορήγηση ειδών καθαριότητας και απολύμανσης για όλους τους εργαζόμενους στο δήμο. Επιπλέον Μέτρα Ατομικής Προστασίας για Εργαζόμενους που απασχολούνται σε εξωτερικές εργασίες. Να χορηγείται υποχρεωτικά και καθημερινά σε όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε εξωτερικές εργασίες (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, πράσινο, επισκευές κλπ) Ολόσωμη Φόρμα μιας χρήσης, γάντια μιας χρήσης, μάσκα μιας χρήσης, υγρό σαπούνι και αντισηπτικό.
  3. Απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας και στα δημοτικά μηχανήματα και οχήματα (π.χ. απορριμματοφόρα κ.α.) σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού εργασίας.
  4. Υποχρεωτική Ειδική Άδεια στους εργαζόμενους που ανήκουν σε όλες τις ομάδες υψηλού κινδύνου (π.χ. καρδιαγγειακά νοσήματα, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, κακοήθειες, σακχαρώδης διαβήτης κλπ.) για την παραμονή τους κατ’ οίκον, με πλήρη μισθό και ασφάλιση και χωρίς χρήση κανονικής αδείας.
  5. Καμία παρέμβαση στην κανονική άδεια των εργαζομένων του δήμου. Να εξασφαλιστεί πρόσθετη άδεια επιπλέον της κανονικής, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση: α) Σε όσους εργαζόμενους παρουσιάζουν συμπτώματα ή αρρωσταίνουν, προκειμένου να αναρρώσουν και για πρόληψη της διασποράς. β) Σε όσους εργαζόμενους έχουν μέλος της οικογένειάς τους που έχει συμπτώματα ή ανήκει στις ευπαθείς ομαδες γ) Σε ένα μέλος της οικογένειας που χρειάζεται να φροντίζει ηλικιωμένο ή παιδί λόγω του κλεισίματος των βρεφονηπιακών σταθμών και των σχολείων.
  6. Αποφυγή του συνωστισμού εργαζομένων στον ίδιο χώρο εργασίας (γραφεία). Να μην υπάρχουν πάνω από 1 εργαζόμενο, ανά 10 τμ., όπως προβλέπεται στην ΠΝΠ. Δομές που έχουν κλείσει (παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ κλπ) δεν υπάρχει κανένας λόγος οι εργαζόμενοι να προσέρχονται σε αυτές  ή  να  στοιβάζονται σε άλλες υπηρεσίες.
  1. Να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση ώστε να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  2. Προσλήψεις στο Βοήθεια στο Σπίτι για να υπάρχει επαρκής φροντίδα στους ανθρώπους που μένουν υποχρεωτικά στο σπίτι.
  3. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 4 μήνες για τα λαϊκά νοικοκυριά με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ το έτος, προσαυξημένο κατά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.
  4. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 4 μήνες για τους μικρούς ΕΒΕ του δήμου με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ το έτος.
  5. Καμιά διακοπή νερού και ηλεκτρικού για τους δημότες.
  6. Καμιά αναγκαστική κατάσχεση για παλιότερα χρέη δημοτών. Να μην χαθεί καμία ρύθμιση χρεών προς το δήμο.
  7. Απαλλαγή από τα τροφεία για όλες τις οικογένειες των οποίων τα βρέφη και τα νήπια φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου για όσο καιρό είναι κλειστά λόγω του κορωνοϊού.

Το ίδιο να ισχύσει και για τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του δήμου που έχουν ανταποδοτικό αντίτιμο.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου,

Νίκος Σταματόπουλος

Πετρούλα Κυριακοπούλου

Χρήστος Κούκος

Παναγιώτης Ρήγας