Home Πετρούπολη ΛΑ.ΣΥ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΜΑΧΗΣ!
ΛΑ.ΣΥ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΜΑΧΗΣ!

ΛΑ.ΣΥ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΜΑΧΗΣ!

0
0

Κάλεσμα για αγώνα και επαγρύπνηση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των λαϊκών περιουσιών κάνει η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή τη χθεσινή (6/8) πυρκαγιά στο Ποικίλο!

Κάλεσμα σε αγώνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών που κλαταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον, τις λαϊκές περιουσίες και που απειλούν ανθρώπινες ζωές κάνει η Λαϊκή Συσπείρωση Πετρούπολης. Οι εκλεγμένοι δημοτικοί συμβούλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης βρέθηκαν χθες (6/8) στο Ποικίλο Όρος από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς και συνέδραμαν στο μέτρο του δυνατού αλλά και του επιτρεπτού.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μανώλς Ραγκούσης συνέβαλε στον συντονισμό και στην κατάσβεση στο σημείο της πυρκαγιάς, ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και πρώην Δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος βρέθηκε εκτός των άλλων μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο αμαξοστάσιο του Δήμου από όπου δίνονταν οι εντολές της επιχείρησης των δυνάμεων πυρόσβεσης, προκειμένου να ενημερώνεται και να συμβάλλει στον συντονισμό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η φωτιά που ξέσπασε χτες και κινδύνευσε να καεί ο βασικός πνεύμονας πρασίνου της πόλης μας τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στις παλικαρίσιες προσπάθειες των πυροσβεστών, των εθελοντών διασωστών, της πυρασφάλειας αλλά και άλλων εργαζόμενων του Δήμου μας». Χαρακτηρίζει συγκινητική την προσέλευση εκατοντάδων κατοίκων, οι οποίοι βοηθούσαν με όποιο τρόπο μπορούσαν τόσο στην κατάσβεση της φωτιάς όσο και στη διάσωση ζωών από το βουνό.

Τελειώνοντας αναφέρεται στα μη επαρκή μέτρα πρόληψης και εξοπλισμού πυρόσβεσης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στο Ποικίλο Όρος ήρθε χτες να προστεθεί στα δεκάδες μέτωπα που είναι ενεργά σε όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται με τον πιο δραματικό τρόπο τα όσα υποστήριζαν οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο στις αρχές της αντιπυρικής περιόδου αλλά και στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ στις 28/7 ότι δηλαδή δεν υπάρχουν επαρκή μέτρα πρόληψης, εξοπλισμός και μέσα πυρόσβεσης απόρροια των διαχρονικών ευθυνών των κυβερνήσεων».