Home Πετρούπολη ΜΑΝΟΣ ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ
ΜΑΝΟΣ ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ

ΜΑΝΟΣ ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ

0
0

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΜΑΝΟΣ ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ, ΕΝΩ ΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΕΞΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ.

 

Την αντίθεση του επικεφαλής της Μάνου Συλλιγνακη για την παρέλαση των αιρετών δηλώνει με δελτίο Τύπου εξέδωσε η Νέα Αρχή Πετρούπολης, τονίζοντας πως η θέση τους είναι δίπλα στους πολίτες. Παράλληλα θέτει και ζήτημα τοποθέτησης εξέδρας ΑΜΕΑ δίπλα στην εξέδρα των επισήμων.

 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξημερώματα 28ης Οκτώβρη 1940, ο Ιωαν. Μεταξάς απάντησε με το μεγάλο ΟΧΙ στο τελεσίγραφο των Ιταλών και ανακοίνωσε την αρχή του πολέμου με τις ΙταλοΑλβανικές δυνάμεις. Για 7 μήνες οι Έλληνες στρατιώτες πολεμούσαν στα ΕλληνοΑλβανικά σύνορα, κερδίζοντας συνέχεια έδαφος, μέχρι την παρέλαση των Γερμανικών δυνάμεων στην ενδοχώρα.

Ένα χρόνο μετά, το πανεπιστήμιο Αθηνών θεσπίζει τον εορτασμό, ως την έναρξη της ηρωικής αντίδρασης των Ελλήνων και της πίστης για γρήγορη απελευθέρωση της χώρας μας.

Την σημερινή εποχή, σε όλες τις πόλεις θα πραγματοποιηθούν μαθητικές παρελάσεις προς τιμή των ηρώων που αγωνίστηκαν και έπεσαν στη μάχη για τα ιδανικά της πατρίδας.  Λίγο πριν τον εορτασμό της 25ης Μάρτη το 2013, ο σημερινός πρωθυπουργός, ρώτησε τον τότε αρμόδιο υπουργό αν υπάρχει σκέψη κατάργησης της εξέδρας των επισήμων στις παρελάσεις.

Για μας στην Πετρούπολη Νέα Αρχή επίσημοι είναι οι Έλληνες αγωνιστές μέσα από τα μάτια των παιδιών μας. Η κοινωνική θέση των αιρετών, είναι δίπλα στους πολίτες που τους εξέλεξαν και όχι «άνω» αυτών.

Γι αυτούς τους λόγους, οι εκλεγμένοι δημοτικοί μας σύμβουλοι Μάνος Συλλιγνάκης και Βαγγέλης Αλεξανδρής δεν θα παρελάσουν, αλλά θα κινηθούν ανάμεσα στο πλήθος με κατεύθυνση την εξέδρα.

Σε επόμενο δε δημοτικό συμβούλιο, θα προτείνουμε να υπάρξει χωροθέτηση, ίσως και στο σημείο εξέδρας, για τα ΑΜΕΑ της πόλης μας, που την πρόσβαση έχουμε δυσκολέψει όπως αποδείξαμε στο Σ.Β.Α.Κ. Πετρούπολης πριν λίγες μέρες.