Home Σπορ Οι Survivors του ΠΔΣ Οδυσσέα κατέκτησαν το Frozen Peaks
Οι Survivors του ΠΔΣ Οδυσσέα κατέκτησαν το Frozen Peaks

Οι Survivors του ΠΔΣ Οδυσσέα κατέκτησαν το Frozen Peaks

0
0

Tις ψυχρές κορυφές των βουνών του Νευροκοπίου “δάμασαν” οι αθλητές του ΠΔΣ Οδυσσέα σε μια υπερανθρώπινη προσπάθεια τεσσάρων ημερών 21-24 Μαΐου 2018 στον 1ο Frozen Peaks Adventure.

 

Πέντε αθλητές του συλλόγου της Πετρούπολης σε σύνολο 30 δρομέων κυρίως Ελλήνων αλλά και ξένων, εξάντλησαν τα όρια και τις αντοχές τους και κάλυψαν 265 χλμ, φυσικής ορεινής διαδρομής σε συνθήκες ημιαυτονομίας.

Τέσσερις από τους πέντε οι Παναγιώτης Καταλιακός, Περικλής Οικονόμου, Γιάννης Βάρδας, και Γεράσιμος Ευαγγελάτος διάνυσαν 265 χλμ, ανέβηκαν στις κορυφές του Όρβηλου στα 2212 μ. και του Φαλακρού στα 2232 μ. αντιμετωπίζοντας την άγρια φύση, τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, το σώμα και το μυαλό τους και κατάφεραν να τερματίσουν. Ο πέμπτος της παρέας Δημήτρης Ζωναράς μετά από μία υπερπροσπάθεια 120 χλμ. δεν άντεξε και εγκατάλειψε με αφόρητους πόνους στην μέση), πεισμώνοντας όμως και δίνοντας υπόσχεση να ολοκληρώσει την προσπάθεια στην επόμενη διοργάνωση.

Ανάλογη υπερπροσπάθεια κατέβαλαν όμως και οι Κώστας Μεταξάς, Μανώλης Σπαζοκοίλης και Γιάννης Μιχόπουλος που αγωνίστηκαν στα 90 χλμ, με τους δύο πρώτους να τα καταφέρνουν και να κόβουν το νήμα του τερματισμού, ενώ ο Μιχόπουλος εγκατάλειψε στα 41 χλμ.

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ FROZEN PEAKS ADVENTURE

To Frozen Peaks Adventure πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και είναι η νέα πρόκληση στους αγώνες βουνού. Διεξάγεται στο Β-ΒΔ τμήμα του νομού Δράμας όπου βρίσκεται ο δήμος Νευροκοπίου, τόπο όπου τον χαρακτηρίζουν οι πιο ψυχρές κλιματολογικές συνθήκες στην Ελλάδα.

Οι αθλητές συμμετείχαν σε τέσσερις μοναδικές διαδρομές των 10, 40, 80 και 240 χλμ. διανύοντας σημεία σπάνιας φυσικής ομορφιάς με πλούσια, πανίδα και χλωρίδα, τεχνητές λίμνες και χιονοδρομικό κέντρο. Οι διαδρομές χαράχτηκαν με σκοπό να αναδείξουν και ιστορικά μνημεία όπως τα στρατιωτικά οχυρά της γραμμής Μεταξά τα οποία οι Γερμανοί δεν μπόρεσαν να υποτάξουν το 1940.